時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

Chiusiuwa 發表於 19-9-23 14:46
你醒下啦!佢地攪港獨,仲要攬炒!

香港是不能獨立的,所以沒有港獨

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

wai4919 發表於 19-9-23 14:06
運動至今,暴徒破壞,暴力,你仲未睇到,你醒未

慳番啖氣仲好,好明顯佢盲的,都費事回佢。
咩人最可悲,眼盲心殘接受唔倒事實嘅人最可悲

大宅

CINDYC 發表於 19-9-23 14:46
想瞭解下,請問有沒有具實名投訴個案數字資料,是警方無處理?還是處理中?
因為見有媒體提出過這問題,而 ...

警監會講咗好難追查,只是被動地等警方查完後通知他們。
主要係市民已經不相信警察,怕原告變被告,開始「私了」,這是大家都最不想看到的。

男爵府

wingwings 發表於 19-9-23 14:31
沒有內容的人,只懂copy and paste, 談下去只是浪費時間,希望你回頭是岸,BYE
...

你也是!不停說暴徒行為點吾岩、又要說警察使用武力!警察捉到犯!都繼續打!那就交比警監會定奪!正如!以家警察執法!他們有權利行使武力去對付暴徒!!難道對付暴徒還需以禮相待??還是沒有看到警察制止暴徒時!暴徒如何爭扎、逃走!吾用武力捉拿!怎樣止暴??比佢逃走再一次出黎破壞香港??

男爵府

wingwings 發表於 19-9-23 14:58
主要係市民已經不相信警察,怕原告變被告,開始「 ...

以家同私了没分別!!

男爵府

garfield_pooh 發表於 19-9-23 14:56

我都認為是!香港繼續多一點這些人!!黎緊就看看香港會怎樣走下去。想安静下去的人!還不停挑起問題、還可理直氣壯!、還眼事件!到現在這班垃圾同垃圾支持者也未還警察一個公道!!咪又係縮埋一邊!!

大宅

summerDDa 發表於 19-9-23 15:02
你也是!不停說暴徒行為點吾岩、又要說警察使用武力!警察捉到犯!都繼續打!那就交比警監會定奪!正如! ...

法律沒有比權力警察私刑,濫捕。希望日後會為他們今天的行為負責,受到制裁。
嚴正執法,不論身分!

男爵府

wingwings 發表於 19-9-23 15:09
法律沒有比權力警察私刑,濫捕。希望日後會為他們今天的行為負責,受到制裁。
嚴正執法,不論身分!

私刑!濫捕亦是你們所說!在我角度是!執法同逮捕!!同樣、暴徒、破壞者也一樣

水晶宮

wingwings 發表於 19-9-23 14:58
主要係市民已經不相信警察,怕原告變被告,開始「 ...

這樣在有前設下認為警方不可信而沒有確實數據指控下,似乎不太公平!
如已有實際投訴而警方沒跟進,這樣才會令我這個市民思考一下!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

2024勳章

我係守法市民,我好相信和支持警察喎
在我心中,只有暴徒和支持暴徒嘅人先至會日日鬧警察

大宅

summerDDa 發表於 19-9-23 15:13
私刑!濫捕亦是你們所說!在我角度是!執法同逮捕!!同樣、暴徒、破壞者也一樣
...

裝睡的人最難叫醒

伯爵府

開心吸收勳章

wingwings 發表於 19-9-23 15:21
裝睡的人最難叫醒

你講你自己嗎?

伯爵府

開心吸收勳章

garfield_pooh 發表於 19-9-23 14:56

我都唔想講咁多,copy 佢講,轉下字眼,佢已經講番佢自己那邊

沒有暴徒破壞,警方冇需行動,就不會有打後事
或者我太簡單化,但所有是是非非,不要看得複雜

政府已退讓了, 撤回修例。由一樣變5變,5樣再變,幾時還回社會安定

大宅

wai4919 發表於 19-9-23 16:03
我都唔想講咁多,copy 佢講,轉下字眼,佢已經講番佢自己那邊

沒有暴徒破壞,警方冇需行動,就不會有打後 ...

非常明白,例如她話濫捕,其實捉反去有幾多人被charge,再判決?明顯系連司法制度的流程,各部門獨立功能都吾清楚。只系簡單接收文宣文字…警方公布的檢控數字,同最近法官判刑情況,估計她都未必有去了解。

我同你想法一樣,如果示威者吾停止違法暴力,只會系一個惡性循環,而且情況會越來越差。

縱容暴力只會出現更多暴力。他日尼班人絕對吾會感激你曾經支持過他們,只要妳出現分歧,就會翻轉豬肚變屎。地鐵,沙田新城市就系最好的見證。

其實我一直覺得尼場運動的目的不在修例,而是警權,成立獨立調查委員會是為下次運動做準備,似乎外國都沒尼種獨立調查委員會的先例。

男爵府

wingwings 發表於 19-9-23 15:21
裝睡的人最難叫醒

算罷,無謂在這個地方爭辯了,沈默的是大多數,加油

伯爵府

開心吸收勳章

Think_Thank 發表於 19-9-23 17:50
非常明白,例如她話濫捕,其實捉反去有幾多人被charge,再判決?明顯系連司法制度的流程,各部門獨立功能 ...

當睇到朋友facebook,讚好 獅子山掛 遣散警隊,真係無言

遣散警隊,然後呢,冇王管社會,會變成怎麼,都唔用腦,她們就快洗腦都將來會怎樣都唔理

不過再睇時,冇左佢like 那張相

別墅

有,一講起就不歡而散,變得好討厭佢,甚至覺得自己嫁錯人。係咪好嚴重?

別墅

wai4919 發表於 19-9-23 16:03

沒有暴徒破壞,警方冇需行動,就不會有打後 ...

佢地係唔會變㗎,到第二個特首唔啱佢地心水,咪又去遊行囉,總之已家佢地要訴求咩就俾咩佢地,佢地先會收手、得一想二,呢個香港就係你地自以為愛香港搞到咁亂、警察打人係唔啱,示威者又好啱咩,把口賤到冇人有,女警又話人係雞,警察又話人死全家,呢啲咁既示威者咪好叫對香港好囉,有思想有遠見囉!我永遠唔信啲片、有啲真係好假,但係我會睇留言、黃同藍絲既留言大家都唔好、但係黃絲留言簡直賤到冇人有,呢啲就係民主自由、唔係企你嗰邊就想人死全家,呢啲咪你地想既野囉!

伯爵府

開心吸收勳章

m.mic 發表於 19-9-24 08:49
佢地係唔會變㗎,到第二個特首唔啱佢地心水,咪又去遊行囉,總之已家佢地要訴求咩就俾咩佢地,佢地先會收 ...

那些人同牠們講真係 嘥氣,對牛 彈琴,暴徒破壞一字不提,又話被迫。

到暴徒行私刑,又話那個市民自由攞黎。

冇暴徒,就冇警方要行動。
跟住又話暴政,如果暴政的話,佢地破壞了咁多,只係得200幾人比起訴

真係唔知牠們想玩幾到幾時

別墅

kwan1981 發表於 19-9-22 23:28
原本同一陣綫(反條例),慢慢我越來越討厭班曱甴,c6仲係淺黃,今日我話你所支持嘅人來沙田揾你啦。跟住畀c6 ...

我就係咁話囡嘅

首頁

尾頁

跳至