時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

978212 發表於 19-9-23 07:44
回覆 my005 的帖子

不在其位,當然可以輕鬆指手劃腳。

當然不在其位不謀其政,但在位者,可有各司其職? 我見唔到囉﹗

香港亂成咁,仲可以笑住去酒會,真係好難睇囉﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

cbeyond 發表於 19-9-23 07:16
暴徒狼左, 更加暴力
但見到暴徒人數明顯減少好多
覺得暴徒似垂死掙扎, 怕被捉

對!一定不能放暴徒,不能給他越來越過份
自由太多會令世人失去平衡

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

因為佢哋可以騰挪嘅空間根本好窄,做唔到咩。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

睇見這個post, 依然有人話公開太子cctv就能理解 冇人死真係要問句 香港的 民智低到那裏去。
所謂 成立獨立調查委員會 ,可能又會有人問為什麼不是全部泛民議員。
根本藉口就有千百個,只不過是借題發揮,為反中。

yumui61    發表於 19-9-23 10:24

禁止訪問

子爵府

sako 發表於 19-9-23 04:00
就咁睇10.1前應該都係咁上下,林鄭繼續去祝酒會,出面繼續亂到xx。
應該等到十月中人權法通過就有新局面?
...

祖國無差別報復?
祖國move on啦⋯⋯祖國好多嘢做
要過生日,要開會,要同美國佬打仗
我發現點解香港人總是把自己放到咁「緊要」的位置呢?

yumui61    發表於 19-9-23 10:25

公爵府

2023年兔年勳章

my005 發表於 19-9-23 07:45
如果漢奸識得反省既話,早就醒啦﹗...

所以話香港人聽唔明白,講緊嘅係普通市民。

大陸已經畫公仔畫出腸,派人落來講左。中間派嘅人唔轉變立場,就唔會插手。

事實上,美國一日未封殺香港,點解要幫香港人解決難題?對大陸有乜好處?

tibetlee13    發表於 19-9-23 11:46
yumui61    發表於 19-9-23 10:25

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

978212 發表於 19-9-23 07:47

政治遠比你想像啲複雜、黑暗。

真係好笑﹗﹗﹗亦唔需要自視過高﹗我都識少少人既,早年都同過議員開過下會,阿劉"光"華(咁既能力都可以做到官,真係無言﹗)兩公婆、大埔既前任、現任議員我老公都識唔少,有尐仲係識於微時添﹗

我記得某名人(幾十年前讀過,已忘記係邊個講)話:政治,就好似用手攪落馬桶度一樣咁污糟同臭。所以唔使人提我政治既黑暗﹗

我只想講林鄭、各官員真係做得好差、好難睇囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

Sumyeema1 發表於 19-9-23 07:41
依家一到星期四,已開始擔心、驚……

來緊星期四,林鄭係伊館對話,唔知會不會被圍,有冇人堵路?

一定圍硬 之後五六日又繼續搗亂
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

nanananana 發表於 19-9-23 07:59
祖國無差別報復?
要過生日,要開會,要 ...

香港人到今日仲自視過高,真係以為大陸無左佢唔得,可悲

yumui61    發表於 19-9-23 10:26

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁唔阻你綫性思維喇

珊瑚宮

978212 發表於 19-9-23 08:06

咁唔阻你綫性思維喇

咁我都唔阻你奴性思維既﹗

子爵府

2024年龍年勳章

攬炒囉,鬥到2047,都係廿幾年啫
Be Happy

伯爵府

BK Milk勳章

佢地唔會收手,前面最攪直(emoji)批混有港獨派同焦土派,呢批人根本唔在乎咩五大訴求,佢地目的只係有咁亂攪到咁亂,然後攬炒攪港獨,呢個先係最終目的,班支持者就傻傻咁比個口號牽住走。
成件事都係中美角力,偏偏有二百幻黃絲支持呢批暴徒,其他香港人只能自求多福

珊瑚宮

Amy1974 發表於 19-9-23 07:31
莫講話法治係香港嘅基石,唔可以特赦。

大陸亦唔可能因為暴動,俾香港獨立,呢啲係完全無可能嘅訴求。

美國個傻佬以為自己好叻, 美國係強國,大石砸死蟹, 中國一定跪低。
好可惜, 好似JM話齋中國唔會, 中國亦強到同美國對衡。
個班所謂金主, 應該亦無諗過香港情況可以拖咁耐, 燒金速度應該超出預期。
最癲暴徒數目明顯少左好多, 應該酬金少左或者有時無錢收添。
只淨番班無錢收, 又蠢到犯法的曱甴, 等被捕啦。
曱甴數量越少, 越易拉到暴徒, 越快被捕。
星期六,日燒國旗, 即日已經被捕, 就知。

yumui61    發表於 19-9-23 10:26

公爵府

畀面勳章

nanananana 發表於 19-9-23 07:59
祖國無差別報復?
要過生日,要開會,要 ...

祖國邊得閒搞你

搞美國搞台灣

擒賊先擒王

香港繼續亂,俾大陸反面教材

「拿,你睇下班低智香港人,搞屎搞屁都只係搞衰香港自己咋,我地唔好學佢」

yumui61    發表於 19-9-23 10:27

珍珠宮

2024年龍年勳章

Amy1974 發表於 19-9-23 07:36
大陸係等緊香港人反省,可惜無乜人明白。

認真問究竟要反省d咩?
香港人要點樣做大陸先知道香港反省了?

清醒d的人一直清醒,沉睡的人一直沉睡

等d中間嘅人清醒?

伯爵府

Amy1974 發表於 19-9-23 08:02
所以話香港人聽唔明白,講緊嘅係普通市民。

大陸已經畫公仔畫出腸,派人落來講左。中間派嘅人唔轉變立場 ...

我覺得大部分人包括我,最初都覺得美國不會對香港出手,因為侵侵多年前叫過obama唔好理香港事務,佢都唔似對香港有興趣。亦以為好少事,好快settle down,點知高估了政府的能力。

但現在我不確定了.........我開始覺得應該有排玩

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

978212 發表於 19-9-23 08:06

咁唔阻你綫性思維喇

緊記平果、連登、黄絲、報紙、網媒等將於十月、十一月大規模抹黑中國、林鄭及建制為自己造勢,奪取區選。

請通知親朋戚友、同道中人。守護香港。
11月區議會選舉,不投泛民。

民主黨、公民黨、工黨、教協、職工盟、街工、新民主同盟、民協、社民連、人民力量、眾志及一些獨立黄人。

yumui61    發表於 19-9-23 10:27

珊瑚宮

bbyou 發表於 19-9-23 07:31
金主点會肉痛!
俾少少亂嗰局,
背後炒波幅都賺吾少!

唔會肉痛, 但燒金速度應該超出預期。
應該關細左水喉啦, 最前線暴徒明顯減左好多
無錢, 邊隻曱甴幫佢衝

首頁
12345...9

尾頁

跳至