時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

香港而家攪成咁,晚晚都有暴徒攪事,個個星期都有搗亂,日日都有新攪作,黑衣人打人打到紅了眼。政府好似束手無策,手段又唔夠强梗,做市民嘅我地係咪只可以等運到呀?

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-9-23 10:25

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

連商場商戶也被針對
唯有等金主(肉痛)收手

taktakjar    發表於 19-9-23 09:30
yumui61    發表於 19-9-23 03:13

男爵府

2019新春慶豚圓

就咁睇10.1前應該都係咁上下,林鄭繼續去祝酒會,出面繼續亂到xx。
應該等到十月中人權法通過就有新局面?
Or,太子站cctv浮出,
有死人/香港大暴動?
冇死人/示威者收皮?
10.1後,偉大祖國無差別復仇?
我都唔知會點,但知經濟一定絕對肯定仆直,大家保重了。
有樓好賣,有得走好走了。

男爵府

2019新春慶豚圓

minniemouse 發表於 19-9-23 02:40
香港而家攪成咁,晚晚都有暴徒攪事,個個星期都有搗亂,日日都有新攪作,黑衣人打人打到紅了眼。政府好似束 ...

作為普通市民,直頭似等死。。

水晶宮

回覆樓主:

香港變成咁,好心痛

HehaKK    發表於 19-9-23 07:26

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

lina9316 發表於 19-9-23 06:02
香港變成咁,好心痛

極心痛
很累~我幾時先可以抖吓呢

珍珠宮

回覆樓主:

暴徒狼左, 更加暴力
但見到暴徒人數明顯減少好多
覺得暴徒似垂死掙扎, 怕被捉
因為就算幾多名人出面講, 政府都唔肯特赦(最有骨氣一點)

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無能政府只識將警察擺上台,令佢地壓力大增,平亂又無力,令市民非常失望﹗

林鄭、各位官員,你地仲食得落?飲得落?瞓得落?

究竟我地仲要等咩野?對話?真係會有高人指點? 等到有警員開槍?等到有人死亡?政府束手無策至此,真係令人好憤怒﹗﹗﹗亦令人好心痛﹗﹗﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我由最初都希望會有獨立調查會既,但情況至今,我極力反對﹗﹗﹗

警察被政府擺上台,仲要佢地受壓受查?

若查就只查林鄭、黑官員、黑政府人員、黑議員、黑區議員、黑社工、黑記、黑醫護、黑港鐵人員、黑商人、黑知名人士、為富不仁既富商......。

taktakjar    發表於 19-9-23 09:32
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

goldpiglet 發表於 19-9-23 03:12
連商場商戶也被針對
唯有等金主(肉痛)收手

金主点會肉痛!
俾少少亂嗰局,
背後炒波幅都賺吾少!

男爵府

2019新春慶豚圓

cbeyond 發表於 19-9-23 07:16
幾多名人出面講, 政府都唔肯特赦

莫講話法治係香港嘅基石,唔可以特赦。

大陸亦唔可能因為暴動,俾香港獨立,呢啲係完全無可能嘅訴求。

美國係要玩殺著,用封殺香港去壓迫大陸放棄抵抗,係對大陸缺乏理解。大陸窮到褲穿洞都要打韓戰,點會咁容易放棄反抗?

清朝滅亡,就係放棄扺抗,開放市場造成。民國㓕亡係因為不抵抗日本侵略而造成。大陸放棄抵抗,唔會有生存空間。

中美合作關係已經轉變,好運係好難番轉頭。

男爵府

回覆 my005 的帖子

3個幾月嘅演變,你唔係相信林太可以話到事,照政府一貫作法,有廣泛爭議嘅早就成立獨立調查小組調查整件事嘅所有方喇,更何況今次咁大件事。所以個人覺得警察、林太都幾無奈。

男爵府

2019新春慶豚圓

my005 發表於 19-9-23 07:24

究竟我地仲要等咩野? ...

大陸係等緊香港人反省,可惜無乜人明白。

yumui61    發表於 19-9-23 10:28

翡翠宮

978212 發表於 19-9-23 07:32

3個幾月嘅演變,你唔係相信林太可以話到事,照政府一貫作法,有廣泛爭議嘅早就成立獨立 ...

唔好為佢揾藉口喇,連梁振英都做到既野而佢做唔到,一味只識作出譴責聲明、強烈譴責聲明............無限LOOP,

連內地官媒都出口指責某尐教畜啦,請問林鄭、各位高高在上既官員做過咩野?有無一句說話可以安撫平民既心?

琥珀宮

回覆樓主:

依家一到星期四,已開始擔心、驚……

來緊星期四,林鄭係伊館對話,唔知會不會被圍,有冇人堵路?

子爵府

回覆樓主:

一切只是剛剛開始,中美戰爭唔係一時三刻會停,儲定錢,唔好亂咁洗。

男爵府

不在其位,當然可以輕鬆指手劃腳。

翡翠宮

Amy1974 發表於 19-9-23 07:36
大陸係等緊香港人反省,可惜無乜人明白。

尐漢奸出現好多年喇,如果漢奸識得反省既話,早就醒啦﹗

而家暴民打市民呀,香港仲係可以以法律、理性為基石咩???係唔係要有人真係被打死左,政府至做野?

好多市民既心靈創傷,政府又用咩去補救?

公爵府

政府真的太軟弱..

男爵府

政治遠比你想像啲複雜、黑暗。

yumui61    發表於 19-9-23 10:29

首頁
12345...9

尾頁

跳至