時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

公爵府

cbeyond 發表於 19-9-23 07:16
暴徒狼左, 更加暴力
但見到暴徒人數明顯減少好多
覺得暴徒似垂死掙扎, 怕被捉

希望呢點骨氣要持續,千其唔好跪低

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ayakaya 發表於 19-9-23 09:15
張學良係想打,係蔣介石電報出手令唔俾佢打,話驚外國輿論,落人口實wor! 蔡英文上任解禁好多老蔣嘅電報手 ...

原來有新發展,唔同晒讀書時所講喇﹗咁要我重新了解下先。

若然真相係咁,又何以要居住監視張學良?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

minniemouse 發表於 19-9-23 02:40
香港而家攪成咁,晚晚都有暴徒攪事,個個星期都有搗亂,日日都有新攪作,黑衣人打人打到紅了眼。政府好似束 ...

法國黃背心都搞左65個星期啦!香港先十幾個,慢慢捱吧

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

my005 發表於 19-9-23 09:17
一國兩制﹗仲有一國响前面既﹗

我相信一國兩制,我只是怕 一個更荒謬的議會,更荒謬的議員。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

minniemouse 發表於 19-9-23 02:40
香港而家攪成咁,晚晚都有暴徒攪事,個個星期都有搗亂,日日都有新攪作,黑衣人打人打到紅了眼。政府好似束 ...

最慘現在是人禍,自己香港人破壞自己家園~

yumui61    發表於 19-9-23 10:07
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

[email protected] 發表於 19-9-23 09:19
希望呢點骨氣要持續,千其唔好跪低

年齡細, 好似中學生, 覺得會放生
其他暴徒, 阿爺都應該唔肯喎
放生, 中國人面放在那裡?
仲有, 即係輸俾美國件傻佬
no la

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

syyysc 發表於 19-9-23 09:21
我相信一國兩制,我只是怕 一個更荒謬的議會,更荒謬的議員。

那些垃圾泛民議員,應該全部落馬下台,只會破壞不會建設~

-

yumui61    發表於 19-9-23 10:08
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

iamlazy 發表於 19-9-23 09:14
感覺十月一號會有轉變

但11月選舉

公爵府

2023年兔年勳章

cbeyond 發表於 19-9-23 08:43
當然美國依然有班同樣想法的人, 傻佬先上到台。
但應該估唔到美國唔係佔盡上風, 中國亦唔肯跪低囉。
...

唔相信係錯判。美國真正目標係咪強迫打開中國市場咁簡單?

明顯唔係,係要生產鍊全面斷開,生產商撤離大陸。就算大陸市場全面對美國開放,亦唔可能阻止撤離生產商嘅想法。大陸唔係肯跪低就可以繼續做世界工廠。

美國係咪佔盡上風,有好多不確定性。歐盟係咪跟美國走,唔一定,消滅左大陸,歐盟更加無力對抗美國。德法只係想大陸打開市場分一杯羹,同美國消滅競爭威脅想法唔一樣。

美國係咪有能力,好似消滅伊拉克咁,消滅伊朗?係一個疑問。不過,如果海路封鎖石油輸出,係有能力做到。相信以後嘅形勢會更複雜。

象牙宮

2024年龍年勳章

ydoris 發表於 19-9-23 08:47
回覆 Sumyeema1 的帖子

我係伊館隔離返工,真係好擔心公司門口放火...

可能公司早放工。

珊瑚宮

Amy1974 發表於 19-9-23 09:25
唔相信係錯判。美國真正目標係咪強迫打開中國市場咁簡單?

明顯唔係,係要生產鍊全面斷開,生產商撤離大 ...

所有國家都係利益行先, 唔會有真正朋友。
中美貿易戰咁耐, 無話邊個國家絕對撐美或撐中, 係無。
美國想獨大, 現在形勢根本唔可能, 美國亦無本事全面打壓中國。

榮盛    發表於 19-9-23 12:21
yumui61    發表於 19-9-23 10:10

別墅

Amy1974 發表於 19-9-23 07:31
莫講話法治係香港嘅基石,唔可以特赦。

大陸亦唔可能因為暴動,俾香港獨立,呢啲係完全無可能嘅訴求。

係,大陸係一定不計代價保持政權穩定,想中國係呢個問題上退步就根本冇可能。

yumui61    發表於 19-9-23 10:10

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 Sumyeema1 的帖子

係就兩點好拉閘啦,我地成日走火警練習都係走去泳池.如果包圍爰群道就要公司過夜.但勝在消防醫院係同一條街,咩事都可以黃金三分鐘..

大宅

my005 發表於 19-9-23 07:24
無能政府只識將警察擺上台,令佢地壓力大增,平亂又無力,令市民非常失望﹗

林鄭、各位官員,你地仲食得落 ...
同意!
啲高官豆咁多人工,就係咩都不做?淨係擺警察上枱?

公爵府

978212 發表於 19-9-23 07:47
回覆 my005 的帖子

政治遠比你想像啲複雜、黑暗。

對!仲有暗招、令人心寒的手段

公爵府

my005 發表於 19-9-23 07:24
無能政府只識將警察擺上台,令佢地壓力大增,平亂又無力,令市民非常失望﹗

林鄭、各位官員,你地仲食得落 ...

施政無能

禁止訪問

公爵府

sako 發表於 19-9-23 04:00
就咁睇10.1前應該都係咁上下,林鄭繼續去祝酒會,出面繼續亂到xx。
應該等到十月中人權法通過就有新局面?
...

現在賣都要有人接貨

子爵府

悲觀睇真係等運到

同某幾位內地同事傾計,佢哋話如果佢哋係阿爺都唔會呢個時候出手,香港人以為阿爺好怕好擔心?錯曬,呢次暴動令內地人民心穩固及堅定咗好多,根本對内地管治有利,當初收回香港阿爺都有兩手準備,亦預計咗係一個國際戰場,阿爺而家大國一定重視國際輿論,唔可以好似以前話出手就出手

盤棋唔係咁易捉及睇,個個(不論國家或市民)打「鷸蚌相爭,漁人得利」如意算盤,但最後不得不捲入而變成夾喺中間,得罪邊個都大鑊嘅尷尬情況

yumui61    發表於 19-9-23 10:11

珊瑚宮

jumphigh 發表於 19-9-23 09:41
垃圾建制派議員咪一樣, 淨係識得阿諛奉承

係垃圾, 但起碼唔會賣港, 包庇暴徒, 破壞香港社會。
班泛民垃圾, 現在仍撐緊班暴徒去破壞社會。
暴徒有事, 即碌出來譴責警方。
我寧願選班豬, 好過捉班曱甴入米缸, 不斷在做動作, 在破壞香港社會

leekung261105    發表於 19-9-23 16:38
yumui61    發表於 19-9-23 10:12

首頁
34567...9

尾頁

跳至