時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

商鋪做唔到生意,旅遊業幾乎停工,普通市民一粒聲都唔敢出,驚畀人打,政府高官全部龜縮,我哋個特首仲話對話可以解決問題。 究竟我哋仲要忍受到幾時?

大宅

jumphigh 發表於 19-9-23 09:53
比較中間嘅自由黨會好好多

千其唔好投自由黨、田少之流!次次都2、5,關鍵時刻倒戈

大宅

JoeZhang 發表於 19-9-23 12:40
明白人

香港人什么时候明白反23条,反国教,反修例错了,并且积极推进立法的时候才是真正反省到位来 ...

係,如果而家重推23条,国教,逃犯條例,香港人會支持嗎?能通過嗎?
就連十一月區選誰胜誰負也難說得準
香港人的反省還需要些時間!

大宅

my005 發表於 19-9-23 07:28
我由最初都希望會有獨立調查會既,但情況至今,我極力反對﹗﹗﹗

警察被政府擺上台,仲要佢地受壓受查?

同意

水晶宮

2019勳章

my005 發表於 19-9-23 07:45
尐漢奸出現好多年喇,如果漢奸識得反省既話,早就醒啦﹗

而家暴民打市民呀,香港仲係可以以法律、理性為 ...

打死人政苦也不會做野,根本不值得為正苦強出頭,到頭來比暴徒打死,正苦也不會多謝你,只是做警察的好慘,頂硬上又不討好

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

yk2 發表於 19-9-23 11:54
阿爺出手,香港加快玩完,继而最少三大國英美德插硬中國,世界推向另局面

所以佢哋越玩越多,背後根本目 ...

其實咪由得佢地插囉,今時今日嘅阿爺駛乜怕佢地,你有你譴責,我有我執政

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cbeyond 發表於 19-9-23 08:15
唔會肉痛, 但燒金速度應該超出預期。
應該關細左水喉啦, 最前線暴徒明顯減左好多
無錢, 邊隻曱甴幫佢衝

會唔會班人賺夠左喇, 啲人瘋傳勇武10萬一日喎.
可憐天下父母心 :cry:

珍珠宮

mimikitty28 發表於 19-9-23 17:09
會唔會班人賺夠左喇, 啲人瘋傳勇武10萬一日喎.

係咪好, 快d離開香港嘆世界, 永遠唔好返來去

子爵府

ayakaya 發表於 19-9-23 08:57
好簡單,係亞爺角度,所謂三權分立,立法、行政、司法。立法會到而家根本乜都冇做到,係林鄭指揮下,都唔 ...

有理由懷疑林鄭係黃屍

男爵府

2019勳章

看見今天這班年青人, 香港將來還有運嗎?

別墅

2019勳章

bobo05 發表於 19-9-23 13:53
商鋪做唔到生意,旅遊業幾乎停工,普通市民一粒聲都唔敢出,驚畀人打,政府高官全部龜縮,我哋個特首仲話對 ...

我都係咁話,見唔到有解決的辦法。

別墅

Amy1974 發表於 19-9-23 08:02
所以話香港人聽唔明白,講緊嘅係普通市民。

大陸已經畫公仔畫出腸,派人落來講左。中間派嘅人唔轉變立場 ...

子爵府

好似個簡單蒙臉法都硏究左三年,. 個廢柴律政師重要硏究幾多年

大宅

minniemouse 發表於 19-9-23 02:40
香港而家攪成咁,晚晚都有暴徒攪事,個個星期都有搗亂,日日都有新攪作,黑衣人打人打到紅了眼。政府好似束 ...

我地好慘,暴徒日日就好似開party

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊