自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

athruzala 發表於 19-9-23 20:09
聽佢講,一個星期有3-4晚無飯食,要自己解決!個小朋友多數買M記!我個女問,點解會無飯食?佢講佢阿媽唔 ...

一家唔知一家事,可能佢喺屋企唔食湯渣呢。至於個妹,可能好細個,可能有sen要帶去training,又可能為升中去學呢學路,媽媽要帶出帶入。大女已經中四,咁大個,好多時父母都已經放手比佢自己解決,亦有好多父母想理都唔比。已經咁大個,其實可以學煮簡單飯食,煮埋比爸爸都得啦。

男爵府

開心吸收勳章

cara.mak 發表於 19-9-23 22:38
係阿爸阿媽阿妹食,佢無食過!

無食過都有見過屋企人食卦,見過又點會問係咩黎?

屋企煲過,係佢冇得食啫,即係根本知咩嚟,佢開口問係咩嘢,我會覺得好搏同情feel

大宅

回覆樓主:

直頭虐兒喇……㷛完湯螺頭都晤比人食
哩D父母無人性架,根本都無愛過小朋友,唔好生喇

公爵府

Fion710 發表於 19-9-23 22:47
睇晒咁多留言,發覺現代人冇乜同理心,疑心重

係你好多嘢未見過面如果, 我個女以前小學同學你個女仔好衰好曳, 亦都成日蝦我個女, 其實心底你到今時今日我都好憎佢。
但作為家長我見到佢唔會表現出來, 呢個女仔可以厚顏無恥咁見到我同個女去食嘢, 佢喺樓下公園冇人陪佢玩佢問我可唔可以跟埋一齊嚟, 本來我想開口拒絕, 點知我女好快好呀應承咗, 咁我好無奈之下帶埋佢去pizza Hut, 佢喺我面前個樣扮到幾乖, 幾客氣幾冇禮貌。
平時放學去都唔會嗌我, 呢個細路女係同我係面和心不喎, 呢個女仔11歲, 我有次喺商場撞到佢同父母一齊, 佢當住佢父母面前好有禮貌望住我叫姨姨, 呢個細路女假到爆。

首頁

尾頁

跳至