婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同老公拍拖+結婚差不多三十年, 我6299從來無利是(或者佢地根本唔知我幾時生日),佢兩老生日大家就一定要記得同佢地食飯慶祝, 我老公同個仔生日有利是!!!

男爵府

我嫁咗廿年,有時有比利是,但又試過無比,不過唔緊要啦,小事黎姐,最緊要老公記得

男爵府

Mrs_Cat_Cat 發表於 19-9-24 08:42
其實新抱生日,62 99 會唔會同你地慶祝,(即係普普通通食下飯,比個利是仔,又或者講句祝福語咁囉)?
...

結婚前有,結婚後無

大宅

完全無事發生咁啦…所以男家任何人生日都唔關我事

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

其實新抱生日,62 99 會唔會同你地慶祝,(即係普普通通食下飯,比個利是仔,又或者講句祝福語咁囉)?
...

有拎利是,蛋糕去我屋企,以前會約到就去食飯。但仔小學後無約食飯,只係老公返去幫我攞利是,因我生日是仔考試。

子爵府

萌貓 發表於 19-9-26 22:46
咁多年嚟乜都冇!99連我幾時生日都唔知 (唔想知)

你並不孤單, 我都係

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

連幾時生日都唔知
不過,好彩唔知,懶得應酬

男爵府

...

有利是+身體健康+快D生小朋友

民房

無架, 結婚前都係無架, 但會知自己個仔同老婆慶祝生日囉. 反而我老公生日, 我爸媽就會比封利是我老公。

大宅

唔會慶祝,但好多年C6都叫佢媽同我哋一齊玩,問題係C6唔會通知我,直到我見到我99。有一年又係咁,我99仲要指住雜誌一張好核突,有啲不文嘅相同我仔女講,哈哈,你阿媽呀,我仔女即刻唔睬佢行開,嗰日我對仔女冇再理過佢,咁大個人,把口成人亂講嘢。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我唔想佢地同我慶祝
其實得自己都無慶祝

水晶宮

hahaha1231 發表於 19-9-30 23:37
我唔想佢地同我慶祝
其實得自己都無慶祝
好多時係好假,做比人地看。突登係個仔面前買個旦糕、比封利是。多謝晒。
你真是善心就不會我坐月咁對我啦,福佳。以前成日在男家親友唱我醜樣,唱左幾次。我終於有一次話她:「阿奶奶,如果你認為你咁樣同人說,可以踩我,令你開心,咁你就錯啦!人地背後笑你白痴炸!你覺得你心抱咁醜樣又會比你個仔娶她?你傻架?」自始,就沒聽她再咁唱我。

阿奶奶做好她本份,不好再咁口賤,已經值錢過那個旦糕。

公爵府

回覆樓主:

會有利是

侯爵府

...

唔會

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

唔會,我6299連我女生日都記錯,只有同佢1個月生日嘅人,先會上心,但唔記得日子(啲錢銀嘅野就死記爛記,10年前賣幾錢都去記得
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

...

都叫做會,因我同叔仔生日好近,99係叔仔生日時比埋利是我

男爵府

回覆樓主:

佢一家個個人都有,6299,姑仔,佢個仔,佢d孫。

淨係我無

公爵府

99會同我講生日快樂,6299從未同過我慶祝同比過生日利是,不過我唔care,仲堅冇唔開心呀!

我有父母同我慶祝同比生日利是已經好滿足!

複式洋房

真係多謝哂,生日我申請日假又自己出去同朋友happy下仲好啦,仲要見住阿99即刻無哂心情

珍珠宮

回覆樓主:

梗係唔會啦~有封利是你已經要感恩戴德啦~仲想佢地同你慶祝

首頁

尾頁

跳至