自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 pinkyhsy 於 09-5-14 14:20 發表

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

呢度下午日日都拍烏蠅 lu
原帖由 3littlepigs 於 09-5-14 14:41 發表

引用:
原帖由 pinkyhsy 於 09-5-14 14:20 發表
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

:-( :-( :-(
原帖由 webjen 於 09-5-14 15:16 發表

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 JENNYSKY 於 09-5-14 09:21 發表
雖則唔係栓塞, 咁係嘜呀.
一夜夫妻價囉
咁又唔得 ..... $190 lor .... BTW,原來妳 d "瑟" 舊屎都睇開呢個靚仔哥 gar wor

路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

原帖由 小草 於 09-5-14 09:22 發表
比人半夜截糊:lol
係咪蕃薯浦面呀

水晶宮

原帖由 webjen 於 09-5-14 09:55 發表
感謝主!

但係 lor, 咁係咩呢??
唔知乜,不過 .... 吔咗藥尋晚同今朝起身就輕鬆晒,今日就 lar 過 2-3 次,但就無先前咁嚴重 lar

咁都無咁驚 .... 我驚係中風先兆 ar mamouth:

水晶宮

原帖由 webjen 於 09-5-14 09:57 發表
未搵到工,有無想過去做下義工??
係呀 .... 例如幫人家搬吓野、煮吓入伙酒、省吓個屎坑、抹吓屋咁 lor ..... 呀 ..... 都係唔使攪咁多野嘅,裘倫奇搬部牛龜幫人家吸吓張千年床褥都好有意義 gar lar

水晶宮

肝的致命傷原因如下:

肝的致命傷原因如下:

1. 晚睡晚起為最大致命傷。

2. 早上不排便。

3. 暴飲暴食。

4. 不吃早餐 → 透支體力而不自知。

5. 服用藥物過度。

6.防腐劑、添加物、色素、人工甘味(如:沙茶醬)。

7. 不當的油脂(如:沙拉油為不穩定油),烹調盡量少用油,

即便是好油,如:橄欖油。疲倦時不吃油炸物,若要吃趁精神好時吃。

8. 不生食(完全熟食)亦不利肝。青菜生吃或煮三分或五分熟,炒過的青菜當天吃完,不要隔夜吃。

只要注意起居與飲食習慣的調整。食療加上時療,讓身體在正確的時間內主動進行吸收與排毒的動作。

原因:

晚上9-11點為免疫系統(淋巴)排毒時間,此段時間應安靜或聽音樂。

倘若此時,作母親的仍處於焦慮狀態,如洗碗盤、盯孩子功課,對健康不利。

晚間11- 凌晨1點,肝的排毒,需在熟睡中進行。

凌晨1-3 點,膽的排毒亦同。

凌晨3-5 點,肺的排毒,此即為何咳嗽的人在這段時間咳得最劇烈;

因排毒動作已走到肺經,不應用止咳藥,以免抑制廢積物的排除。

凌晨5-7 點,大腸的排毒,應上廁所排便。凌晨7-9點,小腸大量吸收營養的時段,

應吃早餐。療病者最好早吃,在6點半前, 養生者在7點半前,不吃早餐者應改變習慣,即使拖到

9 、 10 點吃都 比不吃好。 晚睡晚起混亂整個排毒過程;另外,半夜至凌晨4點為脊椎造血時段,必須熟睡,不宜熬夜。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無事就好喇~
原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:49 發表
唔知乜,不過 .... 吔咗藥尋晚同今朝起身就輕鬆晒,今日就 lar 過 2-3 次,但就無先前咁嚴重 lar

咁都無咁驚 .... 我驚係中風先兆 ar mamouth:mouth:" />

子爵府

我日日送咗瑤瑤返學,就去買餸,跟住就返屋企做家務,中午接咗女放學就返屋企食個lunch,食飽飽個女開始瞓晏覺時我只可以上黎一陣,因為跟手我會同佢一齊瞓返2,3個鐘,跟住就起身,同女玩一陣,煮好個晚飯,食飽飽同女睇下書,之後就沖涼瞓,有時都可以上黎一陣嘅.......

子爵府

Thanks!!!!

呢種生活,我大部份都做到,只係差在個瞓覺時間....有時得,有時唔得!

而家我就去瞓啦!
good night!!!!
原帖由 hehalady 於 09-5-14 22:09 發表
肝的致命傷原因如下:

肝的致命傷原因如下:

2. 早上不排便。

3. 暴飲暴食。

5. 服用藥物過度。

7 ...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

good morning~

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

下午好多時偷雞&睇戲

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

鄉下地方,依家都仲有夫妻價
原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:42 發表
咁又唔得 ..... $190 lor .... BTW,原來妳 d "瑟" 舊屎都睇開呢個靚仔哥 gar wor

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:44 發表
係咪蕃薯浦面呀

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁就好喇,不過,都係拿拿林食返丐片啦
原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:49 發表

咁都無咁驚 .... 我驚係中風先兆 ar mamouth:mouth:" />

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你係咪想.....采你都有味
原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:53 發表
係呀 .... 例如幫人家搬吓野、煮吓入伙酒、省吓個屎坑、抹吓屋咁 lor ..... 呀 ..... 都係唔使攪咁多野嘅,裘倫奇搬部牛龜幫人家吸吓張千年床褥都好有意義 gar lar http://qqimg.knowsky.com/qqbiaoqing/yct/yct%20(9) ...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

做唔到十成都有七八成啦
原帖由 hehalady 於 09-5-14 22:09 發表
肝的致命傷原因如下:

肝的致命傷原因如下:

2. 早上不排便。

3. 暴飲暴食。

5. 服用藥物過度。

7 ...

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早早~

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

突手今次真係令我好失望,佢對64既睇法點可以代表香港全部人既睇法,起碼我唔認同 ,今次議員已經比機會佢,再三要求佢澄清,但佢都無,真係令人好失望

中國經濟好=/=殺左人可以唔認:-( :-( ,權力真係可以埋沒良心既,心痛:-|

首頁

尾頁

跳至