自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

個男人唔會要啦,嫁咗入去都係唔開心

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

qauuu 發表於 19-9-24 17:20
我有返工架,有正常收入,可以照顧到自己。我自己問題自己解決,唔洗佢幫既。
...

一定要KEEP 住自己有搵錢能力

依家都好睇你男友夠唔夠堅定, 如果佢仲係模棱兩可咁, 就真係要諗下再唔再落去, 青春有限

伯爵府

回覆樓主:

你男友無稜兩可,係咪佢唔想做衰人,想等你主動提分手。就算佢愛你,去到最 worst case,係咪可以為你唔理佢爸,但又唔覺可以,因為講到結咗婚都係要同佢屋企人住。即已可預見將來生活係點。撫心自問呢 d 生活係咪你想要?

珍珠宮

回覆樓主:

先半年,可唔可以行到結婚都未知,唔使甘心急,做好自己先,真係到談婚論嫁再算啦

大宅

kyk 發表於 19-9-24 17:41
你男友無稜兩可,係咪佢唔想做衰人,想等你主動提分手。就算佢愛你,去到最 worst case,係咪可以為你唔理 ...

其實佢有講話睇下去到年尾點先,如果佢爸都係反對,都係做返朋友。。。
我有問佢仲愛唔愛我,佢話愛,但驚比唔到幸福我。。。
我覺得只要佢堅定就得,時間可以證明一切,但佢唔知點樣諗,仲話唔好再傾尼d,話好煩。。。
我唔想比壓力佢。。。

大宅

Moti 發表於 19-9-24 17:25
個男人唔會要啦,嫁咗入去都係唔開心

唉,但佢算係對我好好既,只係佢比較著重佢父母既感受多。。。

公爵府

qauuu 發表於 19-9-24 15:57
我同佢應該已過左熱戀期,我同佢而家都係一星期見得1,2次面
佢個人係冇咩主見既,比較在乎屋企人,我就係 ...

如果係甘,都是你男友個人決定,同佢屋企無關

珍珠宮

qauuu 發表於 19-9-24 18:19
其實佢有講話睇下去到年尾點先,如果佢爸都係反對,都係做返朋友。。。
我有問佢仲愛唔愛我,佢話愛,但驚 ...

如果你將呢段內文用來開post
相信留言係一面倒
唉,其實你男友已選擇咗
而家係俾定個心理準備你

真係好討厭
呢啲男人根本唔應該成家立室
佢地係要一個新抱、唔係一個太太

男爵府

qauuu 發表於 19-9-24 16:03
回覆 yurijm 的帖子

但佢九代單傳,佢屋企又重男輕女。但佢唔係有錢,都係住公屋。 ...

只是聽力唔好就嫌三嫌四,唔比你好生得,生幾個男孫比69,99抱 。九代單傳+重男輕女+男友冇主見的,將來的日子唔會易過 ,趁後生識過另一個

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

結婚係兩家人嘅事,你依家未諗住結已經有問題,為乜要行條難行嘅路呢?依家未一齊好耐,分手無咁痛苦,快D分開了算吧!

子爵府

回覆樓主:

加油 加油

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小朋友,只係半年感情者,佢父母都反對左你都知因你耳病而起,連月餅你都唔敢正面交比佢地,即係你輸左,一開始佢地已經唔接受你,做咩要為難自己,佢個仔就寶貝,人地個女唔支持,唔鼓勵都唔好用有色眼鏡去睇人,行出一步啦,一步之後會遇到到唔介意你的男人,咁唔識包容人的家庭,忘記左佢啦.
<br><br>

伯爵府

而家去到年尾都只係三個月,唔覺會有咩可改變,無錯若然佢夠堅定就得,時間可證明一切,就係怕佢唔夠堅定,就算夠堅定,亦怕會被時間磨滅。唔知意思,講 d 負面嘢,其實只係想你多方面去睇,情況係可以去到幾壞,中間會有幾多變數,都要去諗吓。Anyway,祝福你!

男爵府

畀面勳章

qauuu 發表於 19-9-24 15:42
我耳仔聽得唔好,要帶助聽器先聽到

依個好小問題,如果你地真心愛對方,佢家長會慢慢接受。

複式洋房

qauuu 發表於 19-9-24 15:57
我同佢應該已過左熱戀期,我同佢而家都係一星期見得1,2次面
佢個人係冇咩主見既,比較在乎屋企人,我就係 ...

這個情況我都有試過,我嗰時都係廿零歲,男朋友個阿媽寫咗紙仔,叫我男朋友交俾我,內容係話佢個仔已經大個仔啦,拍拖係好正常,但係我個仔成日見着你去你度,你已經好成功搶走左我個仔!

我見到佢阿媽咁樣寫之後,我個人就好唔開心,因為唔得到佢阿媽嘅祝福,佢阿媽生日我都有送摘花俾佢同佢食晚飯,平時又一齊食buffet去飲茶,估唔到佢阿媽會咁講,可能因為男朋友一個月比$9000家用佢,佢唔捨得個仔,但係我都冇搶走佢個仔啊,兩個禮拜後感情好似淡左好多!

續...

複式洋房

我趁着這個機會就同我個男朋友講分手,趁後生識過第二個真係好容易,識個更加有質素嘅男朋友同埋佢嘅屋企人,會令自己舒服啲,就算到將來談婚論嫁嘅時候,都會得到屋企人嘅支持!

尤其是你個男朋友又冇乜主見,好容易會搖擺不定,佢實聽佢阿爸講多啲,早啲分開會冇咁痛苦!長痛不如短痛,可能識到下一個會更好呢!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

外人,好難比意見,不過你男朋友睇嚟比唔到信心你,保護唔到你咁,我自己睇落條路你會行得較辛苦,唔好比一句唔甘心,累死自己!

伯爵府

qauuu 發表於 19-9-24 16:18
我之前有問過佢結婚後會點,佢話可能同佢屋企人同住。佢冇計劃過將來既,因為佢仲後生,未甘快諗尼D住
...

只睇到婚後,同屋企人住。你已可即分手,唔好晒時間係佢身上。

將來可能遇到更好的。唔得咪單身囉!周街都單身啦!

子爵府

我係你就即刻分手 咩叫做「如果爸都係反對,都係做返朋友」? 即係唔理愛唔愛?你個人係點?咁聽阿爸話,你叫佢算吧啦,同佢拍拖定同佢爸拍拖,傻傻地㗎!

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

睇你留言,覺得你男友都唔係咁愛你,一星期只見一兩次,唔親蜜。為自己著想,你都係慢慢離開佢,如果佢唔想失去你,就會努力向佢家人爭取接受你,佢仲話等下年如果唔得就做返朋友,即係你對佢唔重要啦,唔好浪費自己青春,耳朵少少問題都嫌棄,唔洗諗將來會共患難。

首頁
34567...12

尾頁

跳至