時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

黄屍在召集暴徒瘋狂投訴警隊,希望支持警察的朋友也行動起來,幫手寫信到監警會,讚揚警察守護香港的英勇行為。

🙏🙏🙏

地址 :
香港灣仔港灣道26號華潤大廈10樓1006-10室
傳真 :
2525 8042
2524 1801
電郵 : [email protected]
網址 : www.ipcc.gov.hk

監警會
梁定邦主席,
香港自六月份起至今多個月來,發生了無數次遭暴徒堵塞道路、堵塞機場,嚴重毁壞立法局內外、多個地鐵站設施、道路公眾設施、嚴重傷害市民身體及辱污國旗、國徽等罪行,暴徒已視法律如無物。
猷幸香港有一群優秀的警察部隊,竭盡所能,與暴徒周旋,其間亦只用有限的武力執法。
我衷心感謝警隊服務香港,守護市民的作風,他們為市民付出的體力,血汗,甚至受生命安全的威脅,他們是無私的,是偉大的。而身為執法者,警員一旦就職,基本上已輔予其合法武力作逮捕違法者的權力,否則未能達到拘捕執法的目的,因為暴徒會用武力反抗、襲擊警員及逃脱。警隊在這段拘捕暴徒期間,採取最克制的武力,亦因如此,警員受到身體的傷害,又或是心靈的傷害,是難以用筆墨來形容。

本人再次讚掦警隊嚴正執法的優良、出色表現,天地可鑑,日月可表。

市民 :

日期:

bull2015    發表於 19-9-24 17:07
Charlotte_mom  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-9-24 16:55

珍珠宮

親子王國15週年勳章

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

elderberry 發表於 19-9-24 16:48
黄屍在召集暴徒瘋狂投訴警隊,希望支持警察的朋友也行動起來,幫手寫信到監警會,讚揚警察守護香港的英勇行 ...

警監會都己經忙到嘔,你仲整d咁既「template假表揚信」?
比d誠意,自己親筆寫好唔好呀?

珍珠宮

畀面勳章

支持

男爵府

tester5 發表於 19-9-24 16:52
警監會都己經忙到嘔,你仲整d咁既「template假表揚信」?
...
你有誠意可以自己另寫一封, 呢封係畀文筆冇咁好嘅人睇嘅!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

伯爵府

支持

男爵府

支持

侯爵府

回覆樓主:

好, 夜啲send

水晶宮

tester5 發表於 19-9-24 16:52
...

會呀!會親筆寫仲會實名呀!多謝你推post

大宅

黄屍在召集暴徒瘋狂投訴警隊,希望支持警察的朋友也行動起來,幫手寫信到監警會,讚揚警察守護香港的英勇行 ...

謝提供範本

男爵府

支持香港警察,加油!

大宅

eggcarol 發表於 19-9-24 17:04

x2 會手寫寄

翡翠宮

eggcarol 發表於 19-9-24 17:04

好多警員都好好、好值得表揚,但呢d template信,真係一封都多。

真係有心,真係應該親筆寫,加自己經歷。

水晶宮

tester5 發表於 19-9-24 17:08
好多警員都好好、好值得表揚,但呢d template信,真係一封都多。

真係有心,真係應該親筆寫,加自己經歷 ...

會親筆實名寫呀!多謝你推post!

樓主開呢個post好正!提醒了各位記得寫讚揚信

侯爵府

tester5 發表於 19-9-24 17:08

真係有心,真係應該親筆寫,加自己經歷 ...

你真有見地

翡翠宮

eggcarol 發表於 19-9-24 17:10
會親筆實名寫呀!多謝你推post!

樓主開呢個post好正!提醒了各位記得寫讚揚信

都要幫下你地啦,得小貓34隻回。

大宅

支持!

水晶宮

男爵府

一定要寫呀,就算寫幾隻字都好!

hungng    發表於 19-9-25 14:12

首頁

尾頁

跳至