時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

道吓歉就算,最少好似學生咁寫悔過書,承諾不再犯,記錄响人事檔案內。

我女校通識老師應該都係黃絲,但唔咁明目張膽講過份說話,但講話中有輕微中傷警察,我同亞女講,老師一有過份行為同說話,就要同我講。

大宅

香港仲有咩希望……係學校教育學生既老師,全部都幫學生洗腦,悲哀!

大宅

回覆樓主:

其實都係教育局種下的禍根, 姑息兩位垃圾老師,公然毒罵警察,只係道歉便 草草了事, 其他黃老師一定有樣學樣 宜家開始浮上來。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

978212 發表於 19-9-25 13:12
呢啲練習應該唔係一年嘅版本,有可能係邊度嘅節選,只不過係敏感時刻俾人放大,如果家長覺得學校或老師有心 ...

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1599187/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E9%A2%A8%E6%B3%A2-%E4%BF%9D%E8%89%AF%E5%B1%80%E6%95%99%E5%B8%AB%E9%A1%8C%E7%9B%AE%E8%AB%B7-%E8%AD%A6%E5%AF%9F%E5%8B%BE%E7%B5%90%E9%BB%91%E5%B9%AB-%E8%AA%8D%E5%9A%B4%E9%87%8D%E9%81%8E%E5%A4%B1%E4%B8%A6%E8%87%B4%E6%AD%89

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唉!無啦!香港無得救啦!
Minniemouse:-P

大宅

seaeagle 發表於 19-9-25 12:00
咁教都係啱?

這個中文老師表面是教中文, 但實際上是與暴徒勾結,置學生道德於不顧,真是可恥。

枉為人師表,可恥

珍珠宮

ASJ2008 發表於 19-9-25 15:01
點解要俾咁多借口!
保良局已經承認是佢地學校,老師亦承認犯錯!

學校的官方回覆:不完美,可接受,要改善!

大宅

回覆樓主:

果個咩老師
讀屎片出黎就學人教書?

大宅

回覆樓主:

答案係:胡說八道。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

ak1020 發表於 19-9-25 13:36
但學校名叫何蔭「常」中學?唔係何蔭棠咩?

圖中係‘‘棠‘‘字,呢種係‘‘金梅毛隸書‘‘,學校名指定字體

珍珠宮

回覆樓主:

通識科啲參考刊物係咁教 仲有其他內容都傾向話政府不對。仲加上黃絲老師推波助瀾,青少年不被荼毒就怪啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

olkan 發表於 19-9-25 23:14
通識科啲參考刊物係咁教 仲有其他內容都傾向話政府不對。仲加上黃絲老師推波助瀾,青少年不被荼 ...

這本書咁貼時事既,731 元朗事件都有? 係咪文宣出架?

珍珠宮

Apple011 發表於 19-9-26 08:15
這本書咁貼時事既,731 元朗事件都有? 係咪文宣出架?

經濟日報的刊物,應該俾學生用,今期主題

複式洋房

呢種情況,我相信全球絕大部分正常國家同地區都係唔允許的,真係唔明白所謂嘅自由莫非就係咁樣?隨意抹黑嘅自由,隨意挑戰政府嘅自由,香港真係可悲。

伯爵府

RVP_FB 發表於 19-9-26 08:53
呢種情況,我相信全球絕大部分正常國家同地區都係唔允許的,真係唔明白所謂嘅自由莫非就係咁樣?隨意抹黑嘅 ...

班暴徒仲要話香港冇自由

大宅

回覆樓主:

學校位於黃大仙區,培育出一批仇警學生和舊生。長此下去, 黃大仙警署和宿舍又點會安寧吖

大宅

回覆樓主:

無晒消息

大宅

回覆樓主:

無晒消息,學校低調處理左

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至