想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 10:14
仲有三粒梗係做埋切片啦,機會好大架!有一粒pass 就得!
其實可以吾回診架,果報告只係告訴你邊條染色體 ...

依家做切片 可能會傷到胚胎

我有6個,3個做左pgs,1個pass... 但另外果3個愛群話唔好解凍再切片,會傷到胚胎~ 愛群只建議做qpgs...

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

awesomebreaks 發表於 19-10-6 10:24
依家做切片 可能會傷到胚胎

我有6個,3個做左pgs,1個pass... 但另外果3個愛群話唔好解凍再切片,會傷到胚 ...

係啊,都要看胚胎質素,快速測試都好丫,請問你合格的是什麼grade 呢?
最近見幾個JM 只做部分PGS, 其實做曬就吾洗煩啦

洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 10:30
係啊,都要看胚胎質素,快速測試都好丫,請問你合格的是什麼grade 呢?
最近見幾個JM 只做部分PGS, 其實做 ...

合格係6CC grading唔係好架~ 阿翁叫我做3粒... 我都唔知點解佢話做3粒就夠.... 哎.. 早知一次過做晒唔洗依家咁煩惱..! qpgs得8成準確率,所以一定係做pgs好點..! 但係解凍再切片應該風險真係好大... sigh 頭都大埋..!

大宅

awesomebreaks 發表於 19-10-6 10:37
合格係6CC grading唔係好架~ 阿翁叫我做3粒... 我都唔知點解佢話做3粒就夠.... 哎.. 早知一次過做晒唔洗 ...

6CC都OK架!好多2CC, 3CC都合格,祝福你!

我發覺翁呢成日幫人慳錢,可能IVF係慢慢長路要使好多錢,但我就寧願做足晒所有嘢,有時問佢需唔需要做,佢就話唔需要,但你想做都可以做

洋房

funnybe 發表於 19-10-5 11:24
尋晚收到愛群email通知兩粒入面有一粒pass pgs ,等待結果真係好漫長呀
我想問愛群話詳細情況要回診同翁翁 ...

愛群覆我話回診係指放胎前幾日返去回診聽報告再決定

洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 10:41
6CC都OK架!好多2CC, 3CC都合格,祝福你!

我發覺翁呢成日幫人慳錢,可能IVF係慢慢長路要使好多錢,但我就 ...

咁你報告點呀 祝福你...

複式洋房

Junehui626 發表於 19-10-5 23:51

我今次6個胚胎,醫生建議3個做pgs唔pass....

即係重有3個胚胎可以做PGS?
如果係 ..我諗我會將果3粒做埋...
寶寶健康著床痴實
如化學 心情重傷心失望

複式洋房

awesomebreaks 發表於 19-10-6 10:37
合格係6CC grading唔係好架~ 阿翁叫我做3粒... 我都唔知點解佢話做3粒就夠.... 哎.. 早知一次過做晒唔洗 ...

不過做左PGS ..起碼唔洗經歷有左再化學..

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 10:02
好快就放胎咼!請問你是人工定自然週期呢?

我月尾先黎M
所以時間夾到 10月M前植入

大宅

awesomebreaks 發表於 19-10-6 10:45
咁你報告點呀 祝福你...

仲未有報告啊!今日係星期日,即係聽日再睇下有冇囉
多謝你呀,希望快啲有報告啦

大宅

Cheerupbaby 發表於 19-10-6 13:28
我月尾先黎M
所以時間夾到 10月M前植入

咁即係你是人工定自然週期放胎呢?

複式洋房

2019勳章

awesomebreaks 發表於 19-10-6 10:41
愛群覆我話回診係指放胎前幾日返去回診聽報告再決定

唔該
我未有咁快放,因為之前驗血有兩樣唔合格,翁話放前要食2個月藥先 , 所以應該12月先放

複式洋房

2019勳章

Junehui626 發表於 19-10-5 23:51

我今次6個胚胎,醫生建議3個做pgs唔pass....

你有冇send email問一問愛群果邊睇下可唔可以將餘下3粒都做pgs,定還是都唔建議做

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 15:03
咁即係你是人工定自然週期放胎呢?

人工

大宅

Cheerupbaby 發表於 19-10-6 18:26

人工

請問你打完柳培林針之後,係咪來一次M就可以放胎啊?因為我上次人工周期放胎都等左好耐,所以我想知道點解你可以咁快

洋房

Cheerupbaby 發表於 19-10-6 13:18
即係重有3個胚胎可以做PGS?
如果係 ..我諗我會將果3粒做埋...
寶寶健康著床痴實

係呀 可以~ 有無聽講過解凍再做pgs會唔會好危險?

洋房

funnybe 發表於 19-10-6 15:34
你有冇send email問一問愛群果邊睇下可唔可以將餘下3粒都做pgs,定還是都唔建議做
...

愛群話 解凍再切片 有風險, 建議做QPGS

個覆email個姑娘都係意思風險要自己take risk 自己決定

複式洋房

funnybe 發表於 19-10-5 17:31
哦,我上次冇講到,其實8月尾抽卵有5粒切片,但之前驗左3粒都唔pass,跟住9月24又再過$$俾佢驗埋淨低果2粒
...

咁應該就快有報告 今次比啲信心會pass!
加油丫..一粒pass 都有機會!

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 20:17
請問你打完柳培林針之後,係咪來一次M就可以放胎啊?因為我上次人工周期放胎都等左好耐,所以我想知道點解 ...

我16/9 抽卵,因為我黎M係準時月尾至月頭,所以抽完卵翁翁話可以睇下25/10做植入

24/9 打柳培林,30/9就黎M,所以時間係夾得岩,如果16/10照內膜OK,就confirm 24/10到診所抽血,抽血報告OK,就25/10植入

所以10月尾黎M前我可以趕得到植入

複式洋房

awesomebreaks 發表於 19-10-6 20:51
係呀 可以~ 有無聽講過解凍再做pgs會唔會好危險?

其實會有啲風險..因為愛群個PGS資料都有講胚胎植入前解凍,可能有約1-5%毁損率...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊