想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Cheerupbaby 發表於 19-10-6 21:02
我16/9 抽卵,因為我黎M係準時月尾至月頭,所以抽完卵翁翁話可以睇下25/10做植入

24/9 打柳培林,30/9就 ...

唔怪得知你咁快,原來你未等PGS結果就已經打柳培琳,我就想等埋結果先,如果萬一吾合格又打咗柳,就會變咗冇卵泡,side 咗一個cycle 試自然

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-10-6 21:21
唔怪得知你咁快,原來你未等PGS結果就已經打柳培琳,我就想等埋結果先,如果萬一吾合格又打咗柳,就會變咗 ...

診所喺抽卵後 就定左日子叫我打柳培林,或者因為我多囊果度都係唔可以自行排卵

別墅

funnybe 發表於 19-10-6 15:34
你有冇send email問一問愛群果邊睇下可唔可以將餘下3粒都做pgs,定還是都唔建議做
...

愛群覆左唔建議將剩低3個胚胎(3DCx1,2DDx2)做pgs
可以試下就咁植入....
好難諗

大宅

Junehui626 發表於 19-10-7 12:40
愛群覆左唔建議將剩低3個胚胎(3DCx1,2DDx2)做pgs
好難諗

不如回診睇下翁點講啦, 唔好擔心,有三粒仲有機會!

洋房

好難諗

做QPGS 可以嗎?

民房

好難諗

我都是一粒 3DC 同一粒2DD,等梗pgs 3dc , 2dd雪咗(emoji)
得一粒去到pgs都危危地

別墅

happymusic520 發表於 19-10-7 13:02
不如回診睇下翁點講啦, 唔好擔心,有三粒仲有機會!

我諗會考慮再抽一次

別墅

awesomebreaks 發表於 19-10-7 13:13

做QPGS 可以嗎?

諗住回診聽左醫生點講先,可能再抽一次
唉....真係心急唔黎

複式洋房

好難諗

咁先回診聽醫生分析下先..
唔好灰心

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Junehui626 發表於 19-10-7 23:14
諗住回診聽左醫生點講先,可能再抽一次
唉....真係心急唔黎

唔好咁灰 樂觀d唸 唔洗用自己肚黎試 都係好事 起碼無傷身 下次可能幸運會來呢

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
awesomebreaks 發表於 19-10-10 12:13
唔好咁灰 樂觀d唸 唔洗用自己肚黎試 都係好事 起碼無傷身 下次可能幸運會來呢
...

聽左朋友意見
話萬一今次做植入(無pgs)
有咩事要刮宮仲傷過抽多次

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Junehui626 發表於 19-10-10 14:43
聽左朋友意見
話萬一今次做植入(無pgs)
有咩事要刮宮仲傷過抽多次

大家做PGS都係想baby係健康痴實..
好多sis..都係去到7-8week先無心跳..
我地做多步 避免哩個情況
你唔好灰心 加油

大宅

回覆 Cheerupbaby 的帖子

我做左pgs 8周都停左心跳,都唔知下一步點走。

複式洋房

大雪 發表於 19-10-11 21:05

我做左pgs 8周都停左心跳,都唔知下一步點走。

但醫生有無講原因?
之前你有無驗下免疫?

大宅

我都唔知咩原因,之前都有聯合驗過,當中有anti-thrombin3過高,ana剛剛同參考值一樣,本身有地中海貧血,唔知呢d有無影響?我覺得自己好似傷害左個bb,如果唔係我身體,可能佢會平安出世,成日亂諗野。

複式洋房

大雪 發表於 19-10-11 21:25

我都唔知咩原因,之前都有聯合驗過,當中有anti-thrombin3過高,ana剛剛同參考值 ...

我地哩個群組每個都想盡力想擁有自己小朋友
唔好亂諗..
我媽成日同我講 好多事天注定 雖然每次聽我都燥燥地 覺得自己努力就打破哩個天注定既說法
但...有時我都會諗可能個天真係...
大家繼續努力 唔好灰心
會有曙光架

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Cheerupbaby 發表於 19-10-6 21:02
我16/9 抽卵,因為我黎M係準時月尾至月頭,所以抽完卵翁翁話可以睇下25/10做植入

24/9 打柳培林,30/9就 ...

我都係25/10喺翁醫生度植入!一齊加油呀!(emoji)(emoji)
你訂咗機票酒店未呀?我唔知幾時訂好...

複式洋房

little_angelll 發表於 19-10-12 15:43
我都係25/10喺翁醫生度植入!一齊加油呀!(emoji)(emoji)
你訂咗機票酒店未呀?我唔知幾時訂好...
...

咁岩既!
你照左內膜ok啦?
我其實都要等16/10照內膜睇下o 唔ok 先知25/10有無得植入
但我照買左張可以改期既機票 同訂埋酒店
因為上次就係好last mins 買機票 好鬼貴(emoji)

複式洋房

Cheerupbaby 發表於 19-10-12 17:11

咁岩既!

未啊,我都係10月16號去照內膜先confirm可唔可以25號植入。我見近排啲機票唔使二千蚊,好想買咗先 :p

記得book咗植入前後嘅中醫針灸先呀,免費㗎!

你係咪去孫醫生度照內膜呀?

複式洋房

little_angelll 發表於 19-10-12 17:29
未啊,我都係10月16號去照內膜先confirm可唔可以25號植入。我見近排啲機票唔使二千蚊,好想買咗先 :p

記 ...

我9月底買果張機票千四蚊左右 ,改機票睇左都係補$90,所以我買左先
係丫 我預多幾日喺果邊打算做埋針灸
因為之前失敗果次就係無預到時間去做

我喺婁關醫生度照

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊