想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

paulpaul1112 發表於 19-9-27 11:50
呢種感覺真係過來人先明白
祝大家早日成功!

係... 希望你都好快成功 我地加油

大宅

Littlebabypig 發表於 19-9-27 12:01
回覆 Cheerupbaby 的帖子

我第三次抽卵了,養了3個月變化都不大,都係差,唔明點解?我有兩粒 Day 5 (3CC ...

你喺香港做嗎?
就算3DD 都有成功case
但我明白.. 努力戒口又食藥,啲卵都唔係太有進步..心情係失望(emoji)
加油 真心希望大家今次成功

大宅

Littlebabypig 發表於 19-9-27 12:01

我第三次抽卵了,養了3個月變化都不大,都係差,唔明點解?我有兩粒 Day 5 (3CC ...

Hello 你是否多囊?還是高齡?我見呢度既jm之前推介左本書,it starts with the egg,提議左不少提升卵子質素,我而家都系學梗

大宅

去到DAY 5 都已經好叻架, 比D信心佢地啦
大家一齊努力!!!!!!

別墅

我在台灣做的

別墅

回覆 paulpaul1112 的帖子

我無多囊,但我係高齡了

別墅

回覆 happymusic520 的帖子

多謝你。大家加油💪🏻

大宅

Cheerupbaby 發表於 19-9-26 23:55
今次係第二次做IVF,第一次抽17粒,但卵質素差只可以去Day3,終告失敗

養左3個月卵左右,戒口,食養卵藥,補 ...

我一見到你個標題就即刻覺得好有同感!
我20/9 切片,都等緊成績啊!本來今次質素好咗,個人就覺得充滿希望,但係因為得兩粒,所以都係好擔心,不停諗,不停諗好,難放鬆呢

大宅

加油啊!我都用咗大半年時間辭職養卵,成績先叫做好少少,我自己覺得做運動,食健康有益抗氧化食物,supplement, 都好有幫助!我都等緊PGS結果,都係兩粒,一齊加油一齊pass!

大宅

Cheerupbaby 發表於 19-9-27 08:59
恭喜你丫!兩粒bb都pass希望你成功
咁我都希望可以快啲有結果...

多謝
不過我唔係兩粒day5 都pass PGS, 兩粒切片只得一粒pass
Actions speak louder than works

大宅

Manmanman12345 發表於 19-9-27 12:51
我一見到你個標題就即刻覺得好有同感!
我20/9 切片,都等緊成績啊!本來今次質素好咗,個人就覺得充滿希 ...

完全了解...
我都係不停叫自己唔好諗,但真係忍唔到,同朋友傾..佢地唔太明白叫我唔好亂諗..
其實真係..擔心

大宅

vvyy1016 發表於 19-9-27 13:04
多謝
不過我唔係兩粒day5 都pass PGS, 兩粒切片只得一粒pass

一粒成功都很好
貴精不貴多 祝好孕

大宅

Manmanman12345 發表於 19-9-27 13:03

加油啊!我都用咗大半年時間辭職養卵,成績先叫做好 ...

我都轉左返兼職 無咁大壓力
其實轉變左飲食係有少少進步..
希望大家一齊pass

禁止訪問

大宅

marysiuwai 發表於 19-9-27 13:39
希望您會PASS哂!!

多謝你

民房

binnie 發表於 19-9-27 10:35
我9月16日切片, 琴日下午收到愛群EMAIL啦, 所以唔駛等21日咁耐..

我18號遲你2日切片,咁應該好快有結果

民房

Cheerupbaby 發表於 19-9-26 23:55
今次係第二次做IVF,第一次抽17粒,但卵質素差只可以去Day3,終告失敗

養左3個月卵左右,戒口,食養卵藥,補 ...

大家呢段時間要樂觀d呀

別墅

我第一抽,又係15粒全軍覆沒去唔到day5

請問你呢3個月點養靚卵

大宅

ladykakaka 發表於 19-9-27 22:59
大家呢段時間要樂觀d呀

明白 會加油同振作(emoji)(emoji)

大宅

chechichi 發表於 19-9-27 23:42
我第一抽,又係15粒全軍覆沒去唔到day5

請問你呢3個月點養靚卵

第一次啲卵形差到翁翁喺我抽完卵當日叫我留低同我講,話17粒得2-3粒比較好可以試..最後Day3失敗

拿拿聲戒左辣,紅肉(基本上只食魚),戒即食麵 零食 雪糕 凍飲(不過前排好熱盡量走冰),食多啲蔬菜水果

另外翁翁都再有開養卵藥比我,補充葉酸,肌醇,CoQ10,翁翁提議我食GNC french Pine Bark 所以買左食,另外早兩年喺翁度驗免疫係有問題,所以都係keep 住食免疫藥

同埋轉左份輕鬆啲既兼職
就係咁今次可以話有輕微改善,6粒Day3,但到Day5 得2粒

首頁
12345...7

尾頁

跳至