夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

我係一個37歲嘅男士我太太細我一歲,自從兩年幾前太太懷孕開始我嘅生活就開始180度變,第一自從她有了BB之後就開始沒有同我點曳曳,一個月統計平均唔會超過三次,每次佢都用話好攰冇時間啊仔未瞓作為理由,但係其實我同阿爸阿媽一齊住呀仔係跟嫲嫲一齊瞓的,第二由舊年六月我尾龍骨受咗傷更加係一件辛苦嘅事,但係我老婆真係一個好好嘅女人照顧屋企,想問下大家究竟一個月三次四次和間中都會做下啲情趣嘅事調情,但係好似佢好唔受落同好唔想,係咪我要求太高呢?當然啦你鍾意嘅請唔好見怪我的問題

大宅

sky206 發表於 19-9-28 11:02
我係一個37歲嘅男士我太太細我一歲,自從兩年幾前太太懷孕開始我嘅生活就開始180度變,第一自從她有了BB之 ...

師兄,明白你感受。我同太太有小朋友3年啦,3年黎我地都無親熱,連小小調情都無,其實果種無奈,唔係每個人都明白

男爵府

回覆樓主:

生活大變和性生活大變是兩回事 !
見到主題還以為生活模式大變,
原來是兩夫婦性生活不協調。

性事,隨著生活環境而改變係人之常情,導致原因有好多,未必與生咗BB有關。
自從有咗小朋友之後,
就無咗二人世界既情景,
重點不其自然去咗小朋友身上。

二人世界脫離遠咗,仲邊有情趣去浪漫呢?
所以,個個寧願拍拖熱戀階段好過婚後喇 !
坦白講,如果家裡多成員,心理上係有避忌,就算兩夫婦一間房,性事都唔會盡情放;久唔久之都變得大減,可有可無。

男爵府

回覆樓主:

嘗試下,重捨二人世界去培養下,
例如,假期由長老照顧小朋友,
兩人就去拍拖,時鐘酒店或本地酒店一晚。短程2~3日外地遊就更好。
不過大多數家長都不放心小朋友 !
心掛掛又好難浪漫奔放,盡量喇 !

民房

回覆 cedarcone 的帖子

最慘長老已經講照顧佢係我哋嘅責任唔應該抌低佢

洋房

回覆樓主:

我而家陀緊BB,下個月預產期
其實我有咗之後都好少同老公搞 多數一星期一次 唔知係咪有咗嘅關係 我成日覺得佢搞到我好唔舒服 慢慢就越嚟越無興趣 加上而家錫胸有時會痛 有時會推開佢……我都有聽生過嘅朋友講 生完之後對性完全無興趣 或者你真係要慢慢同老婆談情 慢慢激發返佢嘅性趣

首頁

尾頁

跳至