3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日好頹,阿囡暑假上過日文班,當時佢好鍾意,之後繼續同她報名,今日上第三堂,
姐姐打比我話阿囡喊得好犀利,話其他家長叫佢氹下佢睇下得唔得,話阻住上堂,我咪急急腳去學校,去到阿囡仲喊緊,我問d職員駛唔駛帶返佢出嚟先,職員話都唔駛,果幾個家長就問我平時返學佢有冇喊,又話佢頭2堂都係喊半個鐘度,之後又冇哂事,搞到我幾唔好意思,阻住人上堂咁,返到屋企姐姐話頭先幾個家長猛話,又話個媽咪有冇教佢,堂堂都喊,後尾我同我屋企人講,佢話人地未必係咁意思,話姐姐聽錯人意思都未定,但都搞到我單咗成日,之後都唔知再點同阿囡繼續上去,其實我都特登唔送她返學,就驚佢喊,因為之前試過上其他送佢返學喊到成堂都要抱住,但返學又冇喊😭我都唔想佢喊,聽到其他家長咁講真係好唔開心😭

禁止訪問

2020勳章

男爵府

係咪一去到聽到全部日文,又唔明講咩, 感覺個環境好陌生無安全感呀

複式洋房

Janismonkey 發表於 19-9-28 21:03
今日好頹,阿囡暑假上過日文班,當時佢好鍾意,之後繼續同她報名,今日上第三堂,
姐姐打比我話阿囡喊得好 ...

有無問佢其實鍾唔鍾意學? 唔鍾意上依d興趣班?

複式洋房

2020勳章

Janismonkey 發表於 19-9-28 21:03
姐姐打比我話阿囡喊得好 ...

係咪嚇親,新環境又陌生人,人人有媽媽陪,佢就冇,小朋友驚都好正常既

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

題外話,你女學日文會同中文同英文混亂嗎?佢有學埋國語嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊