想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年34歲既我, 有一仔(3歲)一女(8歲) 一家四口開開心心,但係呢兩年卻經歷了兩次流產的痛(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)第一次胎吾識大,自然淘汰。到今次,第二次,一切正常,早兩日先見到心跳,但兩日後卻又回到零了(emoji)(emoji)(emoji)心好痛好

的應該點做? 瑪麗轉介左我去睇慣性流產科,我好想好想b b 再返來
已book3/10去睇沈碧瓊醫師,

今次懷孕4was ,醫生開左兩星期既安胎藥、阿士匹靈被我,到6周,醫生叫我繼續食 但都保吾住

我可以點做?

複式洋房

etyuet 發表於 19-9-29 23:17
今年34歲既我, 有一仔(3歲)一女(8歲) 一家四口開開心心,但係呢兩年卻經歷了兩次流產的痛(emoji)(emoj ...

你已經好叻啦。生左2個。點解仲想生
很多人連一個都冇

男爵府

今年34歲既我, 有一仔(3歲)一女(8歲) 一家四口開開心心,但係呢兩年卻經歷了兩次流產的痛(emoji)(emoj ...

如果真係想生多個,2夫妻要一齊調整生活,母體健康固然重要,女方卵子&男方精子質量更重要.6W流産有胎囊組織可以化驗下都好,好大機會係普遍案例,即係胚胎質量優勝劣敗先好好休養呀

複式洋房

可能係bb大頭蝦未執齊行李呢,加油啊唔好氣餒!
養好身子等BB番黎

別墅

Tangtige 發表於 19-9-30 21:51
你已經好叻啦。生左2個。點解仲想生
很多人連一個都冇

因為我地都好鐘意小朋友(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

yankikiKo 發表於 19-9-30 23:28
可能係bb大頭蝦未執齊行李呢,加油啊唔好氣餒!
養好身子等BB番黎

希望係甘

複式洋房

etyuet 發表於 19-10-1 11:18
因為我地都好鐘意小朋友(emoji)(emoji)(emoji)

大把機會 加油

大宅

有得轉介慣性流產科已經好好。我都兩次流產, 醫生話流三次先可轉介。建議驗血睇下咩原因對症下藥

大宅

12週前冇咗通常都係染色體問題,年紀越大就會越多呢個情況,機率問題,唔好灰心,BB會再返嚟

別墅

Sikimy 發表於 19-10-1 15:28
有得轉介慣性流產科已經好好。我都兩次流產, 醫生話流三次先可轉介。建議驗血睇下咩原因對症下藥 ...

應該要驗咩?

大宅

你有慣性流產科跟佢地應該會幫你驗血檢查。bk jm 話驗下免疫, amh, fsh 等等, 進取d就去台灣驗全套, 平d。我就香港仁建驗, 十月約翹康醫生睇報告再決定要唔要iui/ivf。搞清楚咩原因流產, 唔想再有第三次, 身心都好傷的......

首頁

尾頁

跳至