在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

兩公婆要返工全日,我見有人都係咁,我亦朝住呢個方向計劃。有無人都係咁,係長遠可安排到?
主要照顧同接送問題,小朋友幼稚園及小學 ~

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

接送不是問題,小朋友假期先好大問題,小學假期多,除了固定的長假期,另外動不動家長教師日又放假,要么就是運動會隔日或旅遊隔日放假~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 0030 的帖子

我都覺,多唔多人選擇補習社托全日架?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 JNF 的帖子

拖全日可以呀,但好多補習社10點先開,沒有一早幫你託管的~補習社最多10--7之間可以託管~

水晶宮

2019勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

突然打颳要接走d小朋友
或惡劣天氣日托唔開
小朋友係日托 突然唔舒服 要睇醫生
仲有長假期
除非你份工好易攞假
老闆好好人 唔介紹你成日早走臭小朋友
否則好難挨
成日早走攞假
升職加薪都會有影響

複式洋房

JNF 發表於 19-9-30 16:52
兩公婆要返工全日,我見有人都係咁,我亦朝住呢個方向計劃。有無人都係咁,係長遠可安排到?
主要照顧同接 ...
我末見過有兩個小朋友,冇工人又冇四大長老幫手可以搞得掂。 反而我認識有兩個小朋友嘅屋企都會有兩個工人加長老幫手。 我自己都想搵份工,但係一諗起個仔學校一年12個月裏面足足有四個月係假期, 真係諗都唔使諗。 所以你嘅情況最簡單都係請個工人, 如果屋企容納唔到可以考慮請鐘點。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

見過得,但唔易做到,又或者要小朋友大d至得。

一個返日班一個返夜班。

一個人出去做野,一個人在家工作,即係隨時日夜都要開工。

兩個都係在家工作。

大宅

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章

JNF 發表於 19-9-30 16:52
主要照顧同接 ...

長假預先安排,申請暫託或放大假一齊去旅行

別墅

2019新春慶豚圓

bosch 發表於 19-10-11 04:04
見過得,但唔易做到,又或者要小朋友大d至得。

一個返日班一個返夜班。

我c6黎緊都番夜
我就番office hour送佢地番學,c6訓醒接放學同買送煮飯
如果放假。。就唯有搵人日托,俾c6訓醒接番

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

請唔到工人?
比人托/補習社托 好過喺屋企俾工人睇?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊