婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

啱啱同四大長老去旅行,99有啲行徑真係失禮到我想搵窿捐,比如:

-無論行程或者係買嘢,佢都成日大大聲(全車聽到的聲量)講「呢樣野好貴,蠢人先會比咁嘅錢囉。」仲要係咁話人哋團友唔識貨,俾人呃 但其實只不過講緊幾蚊到20蚊美金,仲要呢個旅行係我哋請。

- 去行古蹟,人哋講眼看手勿動。佢就係咁摸,行入人哋欄起的地方。

- 有講解係睇短片(講緊係10分鐘),得英文。佢就一邊睇,一邊大聲重覆講「都唔知佢噏乜,幾時走得」搞到其他遊客啤住我地。

C6中間提過佢,佢就黑足半日面

佢平時對我係ok㗎,但係呢啲野令到我同我媽咪成程都覺得好失禮。

大宅

真慘

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

即刻行開扮唔識

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yogab 發表於 19-9-30 18:18
啱啱同四大長老去旅行,99有啲行徑真係失禮到我想搵窿捐,比如:

-無論行程或者係買嘢,佢都成日大大聲(全 ...

男爵府

我奶奶都係咁,發誓以後都唔會同佢去旅行

大宅

又真係幾失禮

複式洋房

回覆樓主:

同c6 講無下次,要去佢自己同呀媽去

男爵府

平時係香港已經失禮開,飯都唔想同佢同台食,仲要一齊旅行諗起都打冷震,呢d野交返比C6自行處理。

子爵府

2019新春慶豚圓

我奶奶平時係香港都已經係咁,所以打死唔同佢去旅行

子爵府

我會同佢講"99你失儀呀!" 佢每失禮一次, 就同佢講一次. 當然要好有禮咁, 細細聲在99耳邊講.

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

嘩,真係(emoji)到爆!明白妳感受,真係好瘀囉!佢仲要大大聲 OMG !

總之就 冇下次!!

男爵府

回覆 yogab 的帖子

我反而調返轉, 我同三大長老去旅行 (62已走), 我阿媽就係最失禮嗰個, 樣樣野驚死無人知.. 又彈三彈四.
我情顠帶我99去旅行... 起碼我99大體好多.

複式洋房

AWma 發表於 19-10-2 17:01

我都係 好佩服我老公

複式洋房

yogab 發表於 19-9-30 00:18

你真係好有勇氣,同長老去旅行! 我絕對唔會同99去旅行!。佢本身份人都唔會懂得適當嘅享受,新年做節都係去茶餐廳食飯!。所以同佢哋去旅行都係嘥氣,生日送個手袋比佢佢都唔會用,無謂做吃力不討好嘅事!

大宅

開心吸收勳章

我奶奶都係勁失禮既人。有次同佢同我阿媽去旅行,酒店明明寫明個磅只係磅行李,人唔准企上去。佢讀完張告示,然後企上去。我老公即話佢,我同我阿媽企開一邊偷笑 仲有好多失禮野,不過都唔洗我開聲,我老公同姑奶會直接話佢。

洋房

我個99仲好笑,舊年佢個好姊妹送左張澳門新開既5星級酒店房免費一晚,佢竟然夠膽死,叫我兩公婆同佢,再同埋我姑仔兩公婆加個b瞓一晚,當然最後我地兩公婆冇去,由得佢同姑仔一家人去,到第二朝,我99竟然打視訊過嚟比我老公,介紹間房有咩有咩?嘩,好彩冇外人喺度,真係好老討!!講真,邊個咁白痴五個大人瞓一間房?為左貪人地免費一晚,我就真係唔會囉

洋房

真搵窿捐呀

洋房

wa 好慘 又唔話得佢 好在你老公都肯開聲話下佢
哩D真係無下次

男爵府

所以同呢d人旅行,一世人一次就夠。我估你c6都唔會再同佢去。

別墅

AWma 發表於 19-10-2 17:01

我老豆都好失禮,佢喺日本將個飲完既膠樽放喺人地大堂枱面走左去 (emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊