自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 HPChingchingma 於 09-5-14 16:09 發表
是不是對國家經濟有貢獻
就可以將功補過 , 隻字不提 ??

佢真係語無倫次 !!!:;pppp:

禁止訪問

子爵府

唉...我都覺...邊個坐呢個位都唔可以背判中央...敢佢可以點?

原帖由 開心MAMI 於 09-5-14 17:39 發表
我有睇呀...
佢係比個"女議員"咬住唔放...迫佢一定要佢講個人意見時...迫到甘講架...我當時都覺得佢好慘架喇....

哎...呢個特首真難做....

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

豬流感上腦

人哋分明比蕉皮你踩啦

死蠢

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

原帖由 april48 於 09-5-14 23:07 發表
唉...我都覺...邊個坐呢個位都唔可以背判中央...敢佢可以點?
佢c 蠢啫~d 咁時候梗係 9唔搭8,帶人遊花園啦
話自已意見=全hk人意見喎,抵俾人插

子爵府

原帖由 山SANDRA渣 於 09-5-14 16:40 發表
特 首 指 自 己 對 六 四 意 見 代 表 香 港 人 意 見 惹 泛 民 集 體 離 場 抗 議

2009-05-14 HKT 15:56
特首指自己對六四意見代表香港人意見惹泛民集體離場抗議

在 立 法 會 答 問 大 會 , 公 民 黨 吳 靄 儀 問 行 政 長 官 曾 蔭 權 , 是 否 支 持 平 反 六 四 。
曾 蔭 權 表 示 , 明 白 香 港 人 對 六 四 的 感 受 , 事 件 已 經 發 生 很 多年 , 國 家 很 多 方 面 發 展 取 得 驕 人 成 績 , 亦 為 香 港 帶 來 經 濟 繁 榮 , 相 信 港 人 對 國 家 發展 會 作 出 客 觀 評 價

吳 靄 儀 其 後 指 曾 蔭 權 並 無 回 應 問 題 , 要 求 澄 清 。

曾 蔭 權 補 充 , 他 的 意 見 是 代 表 香 港 人 整 體 的 意 見 , 而 市 民 的 意 見 亦 影 響 了 自 己 意 見 , 他 認 為 他 的 意 見 就 是 香 港 人 對 事 件 的 看 法

社 民 連 梁 國 雄 首 先 表 示 抗 議 , 指 言 論 是 「 強 姦 民 意 」 , 之 後 自 行 離 場 。 多 名 議 員 包括 聯 工 盟 李 卓 人 、 教 育 界 的 張 文 光 以 及 公 民 黨 湯 家 鏵 等 人 , 要 求 特 首 澄 清 並 收 回 有關 六 四 的 言 論 , 又 指 他 不 能 代 表 整 體 香 港 人 的 意 見 , 泛 民 議 員 隨 即 集 體 離 場 抗 議 ,立 法 會 主 席 曾 鈺 成 宣 布 暫 停 會 議 。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

曾先生真係唔識反應, 只識照稿讀
你睇下佢回應人地時, 答來答去都係果幾句
隻手指在不停轉圈, 明顯係又緊張又怕, 唔知點回應

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 牛精仔 於 09-5-14 22:56 發表

佢真係語無倫次 !!!:;pppp:

即係有錢就可以殺人放火......
其實佢都唔係語無倫次, 只係講心果句. 聽完咪知道以後特區政府會點做野喇.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

曾特首無良心, 佢憑乜代表我...:;pppp: :;pppp: :;pppp:
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

巨真系唔識講也...講咩任總年紀大...人地分分鐘可以告你年齡歧視...唉...可唔可以醒D啊...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

大家維園見

大宅

原帖由 monchhi-mama 於 09-5-14 23:56 發表
大家維園見

六四七一,唔去唔得

講多無謂,行動最實際

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 monchhi-mama 於 09-5-14 23:56 發表
大家維園見
又係我維園阿伯出動嘅時候 !

琥珀宮

原帖由 emmypun 於 09-5-14 23:33 發表

即係有錢就可以殺人放火......
其實佢都唔係語無倫次, 只係講心果句. 聽完咪知道以後特區政府會點做野喇.

佢唔會又整返 22 - 24中間果條出黎下化.....

男爵府

如果曾生代表部分香港市民既話

唔該佢出席六四晚會.

見証港人的精神
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

突手今次真係令我好失望,佢對64既睇法點可以代表香港全部人既睇法,起碼我唔認同 ,今次議員已經比機會佢,再三要求佢澄清,但佢都無.
中國經濟好=/=殺左人可以唔認:-( :-( ,權力可以埋沒良心,心痛:-|

男爵府

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-14 16:47 發表

唔通我地誤解左突手.....佢係真正無間道??

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都無叫佢代我講野!!! 特首, 你唔好亂來呀!!!

激得大家嬲嬲地, 反你個台呀!!!!

男爵府

Me too.

原帖由 cy101 於 09-5-15 09:51 發表
我都無叫佢代我講野!!! 特首, 你唔好亂來呀!!!

男爵府

亞曾生你都唔係全香港人選出來的你有乜資格話代表全香港人呀 你最多咪可以代表個9xx人

首頁

尾頁

跳至