0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個b 17日人仔,最近呢排十二點果餐人奶後唔訓覺,勁扭。之後我地補左1到2安人奶(樽餵),佢繼續唔訓,好快就再扭,我地會開奶粉2安or 再人奶(已仲經到下一餐開餐時間)。
我陪月話bb唔知飽,但我同c6都覺得bb真係未夠,因為放手指係咀仔隔離佢會追黎食。陪月話係肚風,上網睇話猛長期係咁,但一日其他時間無咩咁既情況。就係夜晚攪到三點幾先安落。
有無人都有一樣情況?我應唔應該餵?因為佢真係喊到拆天咁

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我個b都類似咁,而家二十五日人仔,我係埋身嘅,間中先會泵出黎,無乜再補過奶粉。佢而家差不多每隔一個鐘就食一次,夜晚食完放底無幾耐又想食因會追手指或咬住我件衫。我上網睇過話係猛長期係咁,我見佢一喊就埋身餵佢又即刻唔喊,所以又唔似係肚風肚痛。但係望住佢有時又真係無晒辦法,我完全無得瞓又唔知自己夠唔夠奶俾佢食 佢又好似食極唔夠咁,點算好

大宅

2019新春慶豚圓

其實每個BB食嘅份量都唔同個喎,你開多少少俾佢,如果佢食晒有冇嘔奶,可以照俾佢食多啲冇問題架,除非佢食到嘔先至減份量

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 19-10-2 07:49
我個b都類似咁,而家二十五日人仔,我係埋身嘅,間中先會泵出黎,無乜再補過奶粉。佢而家差不多每隔一個鐘 ...

我都想知,夜晚先喊得勁,朝早又無野,玩死我。

複式洋房

喊包媽媽 發表於 19-10-2 12:50
其實每個BB食嘅份量都唔同個喎,你開多少少俾佢,如果佢食晒有冇嘔奶,可以照俾佢食多啲冇問題架,除非佢食 ...

佢無咩嘔,但係佢唔係全日都係咁,得零晨果幾個鐘特別餓

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

agnescyc 發表於 19-10-2 15:34
佢無咩嘔,但係佢唔係全日都係咁,得零晨果幾個鐘特別餓

滿月就好了。我四月生寶寶半個月左右,晚晚都是10-4呢大半夜不睡覺的哭哭哭,點食都哭,換片完哭,滿月就突然間正常了。2-3小時餵奶一次OK全人奶,辛苦媽媽一個月

複式洋房

Cindy曾 發表於 19-10-2 17:01
滿月就好了。我四月生寶寶半個月左右,晚晚都是10-4呢大半夜不睡覺的哭哭哭,點食都哭,換片完哭,滿月就 ...

好期待滿月呀,我都係半個月開始

別墅

agnescyc 發表於 19-10-2 05:11
我個b 17日人仔,最近呢排十二點果餐人奶後唔訓覺,勁扭。之後我地補左1到2安人奶(樽餵),佢繼續唔訓,好 ...

我b未滿月時都係咁,一到夜晚就喊,飲曬奶換曬片都喊。初時我又係諗肚風,但佢個肚暖應該冇事。試過扭到凌晨5點都唔瞓⋯不過真係到滿月好好多,知道時候瞓覺,大約十點多就想瞓,間唔中會扭下眼瞓,但氹一陣就會瞓著。滿月後一星期仲自己戒埋夜奶瞓天光。加油啊(emoji)(emoji)!

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
agnescyc 發表於 19-10-2 05:11
我個b 17日人仔,最近呢排十二點果餐人奶後唔訓覺,勁扭。之後我地補左1到2安人奶(樽餵),佢繼續唔訓,好 ...

我同你一樣呀,淨係夜晚12點呢餐係咁要食,成日玩到4點先肯訓,不停咁要食,其他時間又唔會喎,我都想知咁樣係咪猛長期

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
suetsuett 發表於 19-10-10 11:21
我同你一樣呀,淨係夜晚12點呢餐係咁要食,成日玩到4點先肯訓,不停咁要食,其他時間又唔會喎,我都想知咁 ...

我b 第25日人仔,都係夜晚12點開始會不停飲奶同喊,佢個肚有咕咕聲,已經有幫佢按摩肚仔,但佢依然瞓得好差,仲有無其他方法可以幫到佢?(emoji)

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
一嚿大番薯 發表於 19-10-2 07:49
我個b都類似咁,而家二十五日人仔,我係埋身嘅,間中先會泵出黎,無乜再補過奶粉。佢而家差不多每隔一個鐘 ...

我 同你情況一模一樣

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊