時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

個個星期都人心惶惶,出左街,無得返屋企,所有中資,中資銀行給破壞,政府部門被放火,地鉄無得搭,你當然啦,幾十個人保護你一個。有好多人是必需出街的,吾似你只懂縮係屋企。若你是我地小市民,如何是好

大宅

畀面勳章

除咗蒙面法之外,仲有陽光猛烈天晴嘅日子,點解街上面會咁多人帶着長嘅傘?佢哋又唔係大媽怕曬要帶縮骨遮遮太陽,每次見到全黑咩大背囊大黑色口罩及長期太着長嘅傘人士,非常之恐懼,因為佢哋代表到處破壞中火以及製造暴力事端,根本即刻就想離開現場,比起催淚彈,最多都只係市民行過會焗親,更驚嘅係汽油彈,黃色曱甴視力體力有問題次次都掟錯地方,一個唔好彩有市民或者警察比佢哋中嘅話,真係好恐怖。

jessica0768    發表於 19-10-2 14:43

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

arkilok 發表於 19-10-2 08:06
除咗蒙面法之外,仲有陽光猛烈天晴嘅日子,點解街上面會咁多人帶着長嘅傘?佢哋又唔係大媽怕曬要帶縮骨遮遮 ...

Jm......你呢句>>黃色曱甴視力體力有問題次次都掟錯地方, 好好笑 。但又好真!

大宅

畀面勳章

zaza0427 發表於 19-10-2 08:22
Jm......你呢句>>黃色曱甴視力體力有問題次次都掟錯地方, 好好笑 。但又好真! ...

冇計,真相嘅嘢往往係真係幾好笑,啲黃色曱甴呢邊掟過去嗰邊啲曱甴中咗都唔係第一次嘅事,一係呢就未定出去就林左落自己度,佢哋大多數都係靠叫囂嘅方法去辨識自己嘅位置,仲唔係視力同埋體力都有問題!

zaza0427    發表於 19-10-2 11:23

大宅

kkyyn 發表於 19-10-2 07:55
個個星期都人心惶惶,出左街,無得返屋企,所有中資,中資銀行給破壞,政府部門被放火,地鉄無得搭,你當然 ...

支持立法

唔應該再向黑勢力低頭

老實講,有時見到黑衣人未full gear, 看來似市民。但往往都會因為自己身有屎,舉止間已經話晒比人知,我係暴徒

珍珠宮

尋晚出街見到好多暴徒黑衣,都有啲怕,所以要盡快立法,唔可以蒙面!

大宅

個個星期都人心惶惶,出左街,無得返屋企,所有中資,中資銀行給破壞,政府部門被放火,地鉄無得搭,你當然 ...

到今時今日唔知林鄭做緊咩,香港已經亂到無得救情況,警力有限,嗰班人已經喪心病狂,因為無後果,蒙晒面又拉唔到,拉咗又放,仲攪咩鬼對話平台,唔該即刻用緊急法

子爵府

仲衰到, 話警察扮暴徒添, 咁咪名正言順立法囉.

公爵府

回覆樓主:

根本立唔立咩法都亂!一次過立晒佢啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

嗱,好似噚日荃灣中槍單野,你蒙住哂鬼知你幾歲咩,之後先知你18歲,跟住啲黃民又大大聲話警察打傷個學生哥,大佬呀,你額頭又無作住你幾歲,如果立咗蒙面法,起碼曱甴啲樣唔老積應該都估到係學生
所以蒙住面比人打死都係自己攞嚟衰

大宅

起碼少左一批被煽動的学生!

伯爵府

crazypaper 發表於 19-10-2 09:25
尋晚出街見到好多暴徒黑衣,都有啲怕,所以要盡快立法,唔可以蒙面!
Agree

男爵府

回覆樓主:

所以反正而家都亂開,就咋咋臨立埋法,一次過!
但係個政府豬油膏咁 ,所以都係抵死! 林鄭同啲官都係廢, 最慘啲警察啫

mairposa    發表於 19-10-2 13:27

伯爵府

Agree, 立咗反蒙面法,至少D人唔會咁亂黎,而家就系佢地始住人地睇唔到佢個衰樣,先咁大胆搞破壞,打人…等等,如果人地睇到佢個樣,D曱甴唔敢咁放次!

子爵府

回覆樓主:

就算立左蒙面法佢地都要遮面,真係聽話就唔會去到咁嘅地步

男爵府

kkyyn 發表於 19-10-2 10:43
仲衰到, 話警察扮暴徒添, 咁咪名正言順立法囉.

更加要立禁蒙面法,咁咪睇到D暴徒係咪警察扮囉

子爵府

自由自在228 發表於 19-10-2 13:16
就算立左蒙面法佢地都要遮面,真係聽話就唔會去到咁嘅地步

外國都有這條法例, 所以, 立左, full mask左就犯法, 好過現在什麼都無.

大宅

tabofans200 發表於 19-10-2 11:15
嗱,好似噚日荃灣中槍單野,你蒙住哂鬼知你幾歲咩,之後先知你18歲,跟住啲黃民又大大聲話警察打傷個學生哥 ...

有point!

別墅

有咩方法可以迫使政府立法,這個林鄭都唔知做緊咩

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

支持立法

首頁

尾頁

跳至