時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

瞓得好勳章

送完小朋友反學,順便入左市中心,條街已經有一半掃乾淨,但見清潔姐姐多左人手好努力去掃緊,中銀櫃員機俾人噴黑晒。
未有示威行動前,成日就叫政府派錢,過左呢幾個月,唔使再唸派錢,淨係維修呢筆數,今次政府要拎唔少錢出嚟。
我有朋友話我知,有次佢開工,出現大批示威者,估計應該完晒事,聽到有2人對話,啊a叫啊b繼續下一場,b就話唔去啦,下晏仲要去反工,唉
如果有屋企人係做清潔維修之類嘅辛苦工,就會明佢地每次都要出嚟幫手執手尾係幾慘。
講完

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-2 17:32

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

個班廢物根本唔會明,佢地只係識將責任推落人哋到

珊瑚宮

gigi19810326 發表於 19-10-2 09:19
個班廢物根本唔會明,佢地只係識將責任推落人哋到

係想不勞而獲
唔使做, 就有錢有樓
現實無可能, 咪搞事發洩囉

水晶宮

口話愛香港,但搞到香港滿目瘡痍!口話幫下一代爭取民主自由,但先打壓呢一代人的所有自由,要比佢哋做主比人洗腦,根本完全沒有民主質素

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地結婚果日, 播返 有佢地參與破壞既情境出黎
睇下佢地係唔係覺得好感動?

最好佢地既仔女大個左, 播返出黎比自己小朋友睇.. 自己都年點打爛所有野, 掟磚, 掟什物, 放火, 掟氣油彈, 講粗口, 破壞地鐵.. 圍毆市民
我真係好想知, 會唔會係親子活動之一... 身教喎! 對住仔女又唔 full gear唔敢見人

真係好想知, 佢地夠唔夠胆話比仔女聽佢就係 掟氣油彈, 扑爆玻璃, 圍毆途人果個就係佢

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

辛苦晒

伯爵府

回覆樓主:

交通燈整爛晒,右邊係天主教小學亞sir, 好有心,企向度幫助學生過馬路,我見佢中學都有幫

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

mmpo    發表於 19-10-2 11:52

大宅

滿目瘡痍,無眼睇

珍珠宮

點解淨係搞中銀?反而我覺得另外某幾間仲中國,好慘搞到咁,吉野家又唔知點解又搞

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alanwong1019 發表於 19-10-2 09:45
滿目瘡痍,無眼睇

佢地男又好, 女又好..破壞力都好驚人
真係巾幗不讓鬚眉

男爵府

沙田都係,磚頭、爛雨傘周街都係,欄杆又爛哂,好難相信係香港

大宅

心痛,這裡是我熟悉的香港(家)嗎

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

iamiam 發表於 19-10-2 09:47
點解淨係搞中銀?反而我覺得另外某幾間仲中國,好慘搞到咁,吉野家又唔知點解又搞
...
新聞話某員工同人討論過暴徒話題,比佢地知道左未去搞事囉

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

星期一上午,途經 Sogo 對出電車路,向灣仔方向行,金鋪、銀行、錶行……全部清潔緊玻璃窗、外墻上噴字,中銀24小時銀行,沿途眼見兩間被打爛。

象牙宮

呢幾個清及維修最慘,跟本無得休息,跟憎有d人重要話佢地有出糧有ot.

象牙宮

iamiam 發表於 19-10-2 09:47
...
360入鋪破壞完,只係講佢地無攞走一樣野完全無錯咁。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難為清潔工人

珍珠宮

回覆樓主:

如果真係愛香港,點會接二連三去破壞,政見唔同就要破壞人商店,口說民主自由,其實係獨裁,想攬炒,其實想人哋無生意和失業!

EllenHui    發表於 19-10-2 11:26

珍珠宮

mercurycc 發表於 19-10-2 10:09

360中資走唔甩,佢地好似揀黎搞,有好多中資又冇嘢

象牙宮

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 19-10-2 10:09

歪理當道。

噚日直播新聞,話收銀機被打爛,班人攞咗錢。

首頁

尾頁

跳至