時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一,着哂暴徒裝束根本認5出你係學生。
第二,你襲擊警察既時候既兇殘程度同暴徒無異。
就係之後發現你係中學生,你就立即變做受害者?

琥珀宮

little_woman 發表於 19-10-2 12:46
就係之後發現你係 ...

18歲已經係成年人,要為自己做過嘅事負責

伯爵府

Agree

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

都話要實施蒙面法㗎啦!
包到實哂,唔係暴徒係乜呀?鬼知你係學生咩

侯爵府

回覆樓主:

佢係受害者? 今朝JM post 過出嚟, 佢之前嗰幾分鐘打警察打到幾狼死。 咩學校咩校長教啲咁嘅學生出嚟?

男爵府

little_woman 發表於 19-10-2 12:46

佢當時嘅身分係打緊警察嘅暴徒

男爵府

回覆樓主:

入去讚好支持下

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/3167333533307997/

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

好媽媽勳章

咪係囉,葉繼歡唔打劫嗰時夠係市民啦

yorkmami    發表於 19-10-2 19:05

伯爵府

根本恐佈分子
有事嗰陣又話中學生
咁又點
十八歳仔
出得來又做到咁狼預左啦
見佢對住枝槍仲咁兇狠
唔好扮純情啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

反對派不知所謂
學生大哂 犯法無罪吖??

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又作故仔話警察無警告就開槍, 但明明盧偉聰話有, 中槍者繼續襲警先會開槍.

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

有暴徒出嚟暴動用武器襲警被制服同佢係唔係中學生有乜關係??

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

成年人要為自己做既野負責,打人果時殘暴,受傷果時就話學生,細路

大宅

大宅

重最要係當時佢嘅身份係……暴徒,警察當時已經拔鎗,暴徒仍然襲擊個警員,如果唔開鎗制止,之後可能有警察受傷什至死亡,唔通要個警察企定定任佢哋打?唔通可以不顧自身和同袍嘅安危?曱甴比人叫一聲“義士”,就以為真係戴咗個光環,可以任意妄為,做任何事都得,做任何事都唔需要付上責任。呢件事正好俾佢哋反思,咁樣做值唔值得

複式洋房

yttt 發表於 19-10-2 13:42
入去讚好支持下

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/3167333533307997/

確實係暴徒

瑪瑙宮

學生? 學生就唔應該 full gear 出現响暴動現場喇. 重咁兇狠襲警, 似受過訓練, 用學生身份掩飾, 可能係新招.

男爵府

「就係之後發現你係中學生,你就立即變做受害者?」

俾人拉左要上庭即刻變左⋯⋯智商有問題/有病/有長老要照顧⋯⋯有異曲同工之妙

大宅

中學生又如何? 著曬成身full gear 攻擊警察, 係唔係學生都要打啦 !
我真係唔明點解因為佢係學生, 就話警察唔應該開槍.

侯爵府

曱甴搏同情

首頁

尾頁

跳至