婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

Astra00 發表於 19-10-4 07:52
算了,當她透明吧!我同數字人都疏遠好多,我是比面老公先勉強見下,做節食飯。我成日希望二老快點xx,黑心 ...

對,陀咁耐B, 見過佢三回,好正。不用對住佢。每一次劈頭第一句就係邊個湊 ,除咗搶B ...佢無嘢想同我講

複式洋房

2020勳章

jj_eran 發表於 19-10-3 17:43
我個99仲頂癮,佢攞返二十幾年前嗰對幼龍鳳額送俾我,有埋張單,不過間鋪都執咗笠啦! 佢仲阻止佢個大仔, ...

都一家人,真係貪佢有寶咩…
我結婚男家都無人送金俾我,真係得99一對鈪,可能99後面都有叫人不要送

伯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

真心問大家覺得幾重唔失禮?我媽下月要做99要買鐲,預兩零隻。唔知會唔會比人覺得薄

複式洋房

2020勳章

catfy 發表於 19-10-4 13:53
真心問大家覺得幾重唔失禮?我媽下月要做99要買鐲,預兩零隻。唔知會唔會比人覺得薄
...

心意,無話失不失禮,我開 post 重點係數字人咁樣講嘢,聽到人好不舒服,真係係一世都記得。講真,到結婚都不會為咗對鈪幾重而不開心,有錢鬆動咪買好D,無咪細D ...我有同事做老爺,話仔同新抱要 一對 Rolex ,不要鈪,佢話咁咪重貴,但佢 afford 到都照做

心意同量力以為 ,通常大富人家,生意人先會買幾吋闊一對嘅姐...

伯爵府

2020勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Mirabun 的帖子

其實我是覺得她系醫院病房甘大大聲講野,覺得真的好失禮~

伯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Mirabun 發表於 19-10-4 14:10
心意,無話失不失禮,我開 post 重點係數字人咁樣講嘢,聽到人好不舒服,真係係一世都記得。講真,到結婚 ...

咁講野又係令人好唔舒服嘅!其實唔想買/冇能力可以唔買,買左就唔好講野有骨。又唔係貪你對鐲先嫁

複式洋房

2020勳章

catfy 發表於 19-10-3 19:53
...

如果你想得體一啲, 影相影出嚟靚啲, 一両一隻,當然係買一對!

伯爵府

jj_eran 發表於 19-10-4 15:43
如果你想得體一啲, 影相影出嚟靚啲, 一両一隻,當然係買一對!

係買一對。即係2兩零對

複式洋房

2020勳章

0030 發表於 19-10-4 14:15

其實我是覺得她系醫院病房甘大大聲講野,覺得真的好失禮~

我69,99令人尴尬嘅文明行為數之不盡,但明明兩個都係香港人。總知去邊都可以全場觸目,連酒樓,快餐店咁嘈嘅地方都可以,同佢哋一起簡直想找個洞捐入去

複式洋房

2020勳章

catfy 發表於 19-10-4 15:38
咁講野又係令人好唔舒服嘅!其實唔想買/冇能力可以唔買,買左就唔好講野有骨。又唔係貪你對鐲先嫁
...

exactly ...如果咁介意男家有無錢,拍拖前已經過濾咗,所以真係不明D 99 諗咩

禁止訪問

男爵府

2020勳章

Mirabun 發表於 19-10-4 12:42
對,陀咁耐B, 見過佢三回,好正。不用對住佢。每一次劈頭第一句就係邊個湊 ,除咗搶B ...佢無嘢想同我講 : ...
我第一胎時,她扮晒好人,堅拒不比我請工人,但就要我老公加家用比她湊仔。對外說到自己好偉大,又在自己女前放我毒針,話我慳錢先找她湊仔;事實她收成二倍工人錢湊我仔。仲要人質在她手。忍住度氣。辛苦到我死,我老公當時媽寶,不比我請工人。直到後來決定生多一個、先大條道理請工人。用左工人先知咁爽。
而家直接少見奶奶,沒事不好煩我。

男爵府

2020勳章

catfy 發表於 19-10-4 15:38
...
我奶奶說話又係有骨,突登想吵架。我扮傻算。

男爵府

2020勳章

心意,無話失不失禮,我開 post 重點係數字人咁樣講嘢,聽到人好不舒服,真係係一世都記得。講真,到結婚 ...
係,我覺得係說話態度問題。態度好好地說,人地不會反感,有眼見的。
那些福佳奶奶做到好似施捨比人咁,先頂不順。

別墅

我奶奶係知道我地打算結婚時即刻走去買金鈪,我諗唔算粗唔算幼一般size, 但睇返單要萬八蚊兩金時,我就好肉赤,平時我係慳家過奶奶,所以我奶奶都好放心有人管住佢個仔。

複式洋房

Mirabun 發表於 19-10-2 16:51
見到咁多怪獸99,令我諗起當日我同C6 話結婚,99叫C6 叫埋我去金舖一齊揀龍鳳鈪,本來不想去,我真係無所謂 ...

發現好多99都係好奇葩,當年我結婚個陣都收到99龍鳳扼都一條金頸鍊,點知擺完酒之後個幾日就問摞返!我都o曬嘴!

別墅

Nagomi 發表於 19-10-2 22:52
你99 有買已經好好,我99 咩都無買,只係將佢當年結婚的999黑黑地的金鈪比我 , 無睇錯係3條9,唔 ...

Same!我99都係俾咗當年佢奶奶送佢果對我,費事曬錢買喔!

ps:佢中意啦!

別墅

0030 發表於 19-10-3 14:55

仲有我生B的時候,來醫院探我,大大聲講句,尼只雞要成300元的(近過年雞比較貴), ...

我坐月時候,我奶奶黎睇B,同我媽講“我本來想買隻雞,唔知佢食唔食得”

你話好嬲定好笑?

男爵府

2020勳章

smallfung 發表於 19-10-5 13:21
我坐月時候,我奶奶黎睇B,同我媽講“我本來想買隻雞,唔知佢食唔食得”
我見怪不怪,吹水野,不用錢,說到天上有都得。
我份人好直接,不用同我花言巧語,直接做件事出來。但份人點,你做出來就得。真係一個好奶奶係不會比心抱受委屈,就算不當是自己女咁,都不好做到外人都不如。

做奶奶如果盡晒力幫心抱,人地會知。

大宅

我結婚金器係老公俾錢買。99買完個日幫我帶。最經典係我媽叫我同老公出去選女家金器。我媽俾錢。99驚死佢仔蝕。買買下打嚟話d帖唔夠。要老公唔好陪我地。要即時拿帖返男家俾佢地寫。但事實係99最後1張帖都冇派

99自己唔買俾我。連我媽買都關佢事。咁男家所有人結婚我都唔會買金器囉…學99係我當年結婚咁講。我嚟飲宴only

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊