親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

TracyC 發表於 19-10-9 22:15
回覆 Bibima620 的帖子

刚见網上呢個價剩番一個位炸,一個位咁啲人点報?聖诞正日假期如要二十幾三十人先 ...

仲有兩個幾月,正常成團嘅

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問你 搭咩航空公司去 ? 回程幾點到香港呀 ? 因為第日要上班

侯爵府

TracyC 發表於 19-10-11 16:40

請問你 搭咩航空公司去 ? 回程幾點到香港呀 ? 因為第日要上班 ...

印像中係港龍,早機去晚機返
其實我一路都係透過apps報團,所以我揀嘅當時係有選擇嘅團號,亦知道一定會成團先至報

大宅

Bibima620 發表於 19-10-11 16:45
印像中係港龍,早機去晚機返
其實我一路都係透過apps報團,所以我揀嘅當時係有選擇嘅團號,亦知道一定會成 ...

唔知點解我開唔到個App,我都想報

侯爵府

milk0760 發表於 19-10-11 18:23
唔知點解我開唔到個App,我都想報

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都系上網訂, 佢話太多上海團, 要 入左旅行社版面 去放大鏡度 search CWHC05 出來 選日期

侯爵府

TracyC 發表於 19-10-11 18:58

我都系上網訂, 佢話太多上海團, 要 入左旅行社版面 去放大鏡度 search CWHC05 出來 ...

男爵府

4仟全包大假期來講都好抵,不過我睇行程都幾多購物店,自己小心些啦

子爵府

herman-mame 發表於 19-10-12 00:09
4仟全包大假期來講都好抵,不過我睇行程都幾多購物店,自己小心些啦

上年第一次帶細路跟佢去北京,雖然冇迫你買野,但係去完番黎,佢地一致話唔鐘意,因為浪費好多時間係購物點,去到亦試唔到地道好味出名既食物。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 02413124 的帖子

我諗呢個行程大部份較向親子式 , 都系去LEGO樂園, 上海迪士尼, HELLO KITTY 樂園 , 寫住國際品牌酒店, 團餐食:東坡肉、無錫冰上火鍋、太湖風味特色小籠包、應ok吾太差掛, 仲有夜遊上海灘、南京路街shopping下 . 自費可參加吾參加 宋城千古情, 遊覽朱家角, 乘坐小船 , 咁去得旅遊都會參加下當地旅遊特色既活動 , 購物沒有得迫呀 , 喜歡咪買當手信, 吾喜歡咪行開一邊囉 . 旅行團同自由行都有佢fans . 暑假去完自由行, 今次多小朋友聖誕玩吓跟團咁

子爵府

TracyC 發表於 19-10-12 07:50

我諗呢個行程大部份較向親子式 , 都系去LEGO樂園, 上海迪士尼, HELLO KITTY 樂園 , ...

其實團一定抵,因購物點有補貼,所以呢個團我都有留意。不過可能上次shopping 點聽親講解都一小時以上,但係故宮暖棍睇既地方就妹短時間。不過都同意多party 唔洗煩係好,因多意見,反而小朋友唔係問題,因就較flexible,剛暑假5個小朋友16日,包車加自駕都好舒服。但我普通話唔得,同內地做生意方法,搭飛機回內地除三亞,深圳同上海外,我都暫時會跟團。

男爵府

我諗呢個行程大部份較向親子式 , 都系去LEGO樂園, 上海迪士尼, HELLO KITTY 樂園 , ...

妳這個團最抵是機票、酒店及包迪士尼入場,其餘行程主要是購物點,第三日全日都是購物點,夜晚南京路一條直路,兩邊全是商舖,行到尾就是和平飯店和上海外灘,聖誕節外灘都好多人,小心小朋友和老人家。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 herman-mame 的帖子

上網看旅遊資訊上海灘南京路街幾乎每個來旅遊都必到過 , 消費商鋪都仍合不同層次的人, 所以熱鬧

都想帶帶父母小朋友, 除玩樂園外, 去草綠茶園龍井茶, 朱家角乘小船欣賞風景, 期待聖誕節感受下另一種城市氣息

男爵府

TracyC 發表於 19-10-12 12:22

上網看旅遊資訊上海灘南京路街幾乎每個來旅遊都必到過 , 消費商鋪都仍合不同層次 ...

華東團一向都是多購物點,不過有老有少跟團會舒服些,總之他帶妳去購物點的物品就最好不要買,真系唔值的,祝旅途愉快

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

報左上海迪士尼團啦, 就等成團出發

男爵府

我之前参加過這個圑,除了沒有去廸士尼外(因為未開),全部行程一樣,酒店唔係市中心,但乾淨企理啦! 食就真係麻麻地了,唔太啱小朋友食,要帶定杯面,購物就無強迫的,但自費行程我除了參加坐小船外其他我無參加,個導遊黑面囉!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 五香肉丁面 的帖子

導遊真系要看好吾好彩遇吾遇到個專業了, 今次佢寫住五星酒店, 包埋迪士尼入埸, 有幾個樂園玩 , 應吾太差掛, 三千幾蚊, 五日四夜 就聖誕節喎, 無所謂啦咪同小朋友玩下食下行下咁羅, 想去新加坡團但真系超貴

男爵府

五香肉丁面 發表於 19-10-14 17:34
我之前参加過這個圑,除了沒有去廸士尼外(因為未開),全部行程一樣,酒店唔係市中心,但乾淨企理啦! 食就真 ...

現可以美團外賣,你想食咩都有,超方便,酒店通常都不近市中心,所以才做到咁平

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

美團外賣 ?

男爵府

TracyC 發表於 19-10-15 05:52

美團外賣 ?

是國內外賣送餐apps,還有一個「餓了麼」

首頁

尾頁

跳至