想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

而家要食vitamin D3, vitamin E, coq10 ,鈣片,葉酸。講問有冇jm可答我以上supplements 需要分開食嗎?

大宅

2019新春慶豚圓

Hilarysasa 發表於 19-10-3 10:25
而家要食vitamin D3, vitamin E, coq10 ,鈣片,葉酸。講問有冇jm可答我以上supplements 需要分開食嗎? ...

我有分開食 鈣片葉酸之後食 每隔兩小時

別墅

而家要食vitamin D3, vitamin E, coq10 ,鈣片,葉酸。講問有冇jm可答我以上supplements 需要分開食嗎? ...

如果油溶性維他命 下午食好啲 我Q10, 其他水溶性維他命就上午食

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

d3 會加倍鈣吸收,你又d3又概,易生腎石。睇下你鈣係咪有必要食。如一定要食鈣,就唔好和d3 一齊食

d3 應該油性softgel, d3多q10脂融性,餐後吃。多口講多句,如將來你吃aspirin, 不要和維他命E 同時服。現在你無食aspsrin 無所謂。

vit E 最好揀油性softgel, 脂融性,餐後服

大宅

q10有些人會影響睡眠,早上餐後服

別墅

CoQ10我食
早餐後200mg
晚餐後200mg

睡眠冇影響

Vitamin b同藥酸就中午食~

複式洋房

Coq10 脂溶性最好飽肚食,或者你同魚油一齊食咁效果會好D。葉酸而家開始食,直到懷孕都要繼續食,因為葉酸係提供營份俾胎兒,要繼續食呀。

別墅

回覆 Wongpoman 的帖子

即係你將vitamin D3, E同Co q10同時服用?

別墅

別墅

回覆 yhyeung 的帖子

明白,多謝提點,甘我唔食鈣住,去驗下有冇需要先...但我想知coq10同vitamin D3, E可唔可以同時服用

別墅

回覆 xanexane 的帖子

我Co q10要食600mg。。

別墅

回覆 saisaimi 的帖子

葉酸我一直都有keep住食,但我想知coq10同vitamin D3, E可唔可以同時服用

別墅

回覆 GNOW_LOVE 的帖子

Thanks, 我check下D vitamin 係咪脂溶性先

大宅

2019新春慶豚圓

Hilarysasa 發表於 19-10-7 19:08

這2種我1齊食

大宅

Hilarysasa 發表於 19-10-7 19:11
回覆 yhyeung 的帖子

明白,多謝提點,甘我唔食鈣住,去驗下有冇需要先...但我想知coq10同vitamin D3, E可 ...

可以,我都係一齊食

別墅

Hilarysasa 發表於 19-10-7 19:12

我Co q10要食600mg。。

食幾多唔緊要,最緊要有用
食咗3個月,醫生抽卵後都話我卵靚,
當然呢3個月我仲有食高蛋白質嘅野,飲滴雞精,艾草浸腳同做運動,全部都當有幫助先~~~
你都加油,希望快d聽到你好消息

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-10-7 19:13
回覆 saisaimi 的帖子

葉酸我一直都有keep住食,但我想知coq10同vitamin D3, E可唔可以同時服用

你問後面三種都係脂溶性維他命,最好係飯後食,一齊食冇衝突。

別墅

請問艾草浸腳你係邊到買?每晚浸幾耐?我會加油ka la, 每日跑30分鐘步。

大宅

2019勳章

請問q10要食幾多份量先夠?thx

複式洋房

Oops 我長期亂咁嚟 臨訓一次過食添

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
威院做ivf ... 2 3 4 5 6 .. 8
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 248
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊