時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

非常有道理 ,何柱國先生講出我啲真市民心底話。

子爵府

回覆樓主:

多謝何生為香港人發聲!

男爵府

sabun 發表於 19-10-3 19:05
文筆非常好!完全講出事實,敢言又到point!佢今日喺電視講支持蒙面法仲正,有啲幽默,幾型!

一向好like佢,知佢屈,但好有point,為香港好

公爵府

係呀!今朝見到都覺得佢寫得好,有理有據

男爵府

何生真係有心有力搞好香港, 真係多謝你

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我係支持佢,
但佢日日寫論文咁長,我就...
支持唔住

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

係,講得好有point, 之前電視訪問,佢都有話政府各部都唔做嘢

伯爵府

bbq_swing 發表於 19-10-3 19:07
我上次睇電視見佢做訪問,佢講得好好

無錯

男爵府

2024年龍年勳章

何生有文有路,正經人講道理先得嫁,暴力真係不應該被支持。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

為香港出聲的人太少了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆樓主:

冇何生講得禁樂觀,事實係立左法佢地一樣出黎,因為佢地覺得唔爭在,所以我覺得刑期要有阻嚇性,暴動10年,我覺得蒙面要15年!比暴動更高!人生有幾多個10年?
如果有咁高年期,我諗10個就少了2個出來。
跟住要繼續用緊急法,包括唔俾保釋同搞連登恐怖組織。
要連住做,既然唔答應得訴求又要止暴係必須大力出招!
要知道班廢青你講唔岩佢聽的佢就不滿,好似大學生搞校長一樣,佢地只要你答應訴求,唔會走去同你傾咩對話會!
冇可能無了期俾佢地升級,不停四圍破壞,好似唔洗有後果咁!

男爵府

支持!啱啱睇新聞都覺何生講得好好 佢話啲暴徒咁鍾意美國英國法國,所以香港都應該要跟佢地立禁蒙面法

珍珠宮

睇完想喊 學校將政治帶入校園真係好可恥

子爵府

回覆樓主:

佢話咁锺意美國、英國、法國,咪跟人哋法律,照推蒙面法囉!

珍珠宮

she007 發表於 19-10-3 21:39
冇何生講得禁樂觀,事實係立左法佢地一樣出黎,因為佢地覺得唔爭在,所以我覺得刑期要有阻嚇性,暴動10年,我覺 ...

我覺得佢地係唔會諗後果,如果佢地有諗會坐監,根本就唔會出來
不過立好過唔立,我諗可能會係一個下台階比班友,或者其實中間有d 根本唔想再出但被慫恿,依家有條例佢地可以話唔想出都有個說法

子爵府

我每次都追看他的文章,一看再看,
真係寫得好好, 他好有文采.
而且又有HEART , 我衷心偑服他.

何柱國我們要封你做偶像....

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

sabun 發表於 19-10-3 19:05
文筆非常好!完全講出事實,敢言又到point!佢今日喺電視講支持蒙面法仲正,有啲幽默,幾型!

寫得非常好,非常到位,要表揚何生

伯爵府

開心吸收勳章

sasa@uk 發表於 19-10-3 22:06
我覺得佢地係唔會諗後果,如果佢地有諗會坐監,根本就唔會出來
不過立好過唔立,我諗可能會係一個下台階比 ...

希望有作用

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

何生真係為香港人發聲,唔似d暴徒以暴力宣揚民主

首頁

尾頁

跳至