懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我就快生得,想生完之後試下紮肚,始終都擔心之後盆骨變大,其他媽媽有冇紮過肚呀

大宅

雯豬 發表於 19-10-4 10:14
我就快生得,想生完之後試下紮肚,始終都擔心之後盆骨變大,其他媽媽有冇紮過肚呀
...

其實搵人紮好貴架,最後都係平平地自己紮算啦

別墅

...

有用㗎~ 我生咗三年後紮都修到~ 不過最好就係產後兩三個月盡快紮

大宅

...

我之前就試過自己用束腹帶紮既,但可能唔識就住力度啦,結果整親自己,而家唔敢再紮肚

回覆 雯豬 的帖子

Hi 雯豬,生產過嘅媽媽肚皮繃緊度有可能會受影響,明白媽媽想用紮肚幫助快D修身,效果方面會因人而異架! 最持久方法係透過飲食及運動去達到修身/腹效果,主要留意熱量的攝取和消耗嘅平衡,多/持續做收緊腹部運動,係比較持久方法,整個懷孕期間體重增加大約係11-16kg之間 (約25-35磅),中後期體重維持每星期重唔多過0.5kg(1.1 磅),體重管理得好嘅媽媽,修身都會易D架。媽媽準備好走路袋未?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

回覆 Eason_mama 的帖子

可以介紹嗎? thanks

大宅

...

靠坐月正常飲食,唔好大魚大肉,生完1年就瘦左

別墅

ks1201 發表於 19-10-4 15:56
回覆 Eason_mama 的帖子

可以介紹嗎? thanks

我係佢嘅第三個客人囉,佢係新做嘅, 我覺得佢手勢幾好, 因為我腸胃唔太好成日都好少去廁所,畀佢按完之後呢連續呢幾日去廁所都好暢順 如果你真係想要的話我都可以pm你

子爵府

Eason_mama 發表於 19-10-4 12:13
有用㗎~ 我生咗三年後紮都修到~ 不過最好就係產後兩三個月盡快紮

貴嗎?要紥幾耐呢?

別墅

Eason_mama 發表於 19-10-4 12:13

生左幾年紮肚都仲有效果架?

別墅

babyhoney1 發表於 19-10-4 14:18
我之前就試過自己用束腹帶紮既,但可能唔識就住力度啦,結果整親自己,而家唔敢再紮肚
...

咁仲衰過俾錢搵人紮肚,整傷真係可大可小

別墅

Isabelle1207 發表於 19-10-4 16:24
靠坐月正常飲食,唔好大魚大肉,生完1年就瘦左

我本身都係肥肥地,又易肥,擔心生完咩都唔做,肚都唔紮會好難瘦得返

大宅

虎到金來勳章

...

紮肚感覺開頭唔係咁舒服,但係好快習慣,同埋按摩真係好舒服,推走d惡露,跟住先會紮肚架

禁止訪問

大宅

leeyukping 發表於 19-10-8 15:27
我有去newborn mama紮,果度仲有用獨家草藥配方,加埋儀器有得減痛症架,

紮左幾耐見效

禁止訪問

別墅

leeyukping 發表於 19-10-9 12:33
紮左差唔多成個禮拜啦,條腰瘦左幾吋,pat pat位明顯細左呀

咁係咪生完之後兩三個月先紮得呢?

禁止訪問

別墅

雯豬 發表於 19-10-8 10:50
生左幾年紮肚都仲有效果架?

有呀, 佢幫我按摩咗嘅第一日我已經 好想去廁所, 可能係因為呢排毒排得好加上再用紮肚固定

別墅

yaumuimui 發表於 19-10-5 19:20
貴嗎?要紥幾耐呢?

因為佢啱開始做, 就收我9800送多五次俾我,加埋15日,我覺得佢幾好

首頁

尾頁

跳至