時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

kenyuen 發表於 19-10-4 17:50
我黃朋友話香港股市會好大鑊大冧市, 我回應話跌二百幾點好少, 佢即回應我話股市會跌破二萬點樓下,我問佢 ...

冷靜d,08年差不多冇左七成,未又升返,借錢炒輪就另計

大宅

kenyuen 發表於 19-10-4 17:50
我黃朋友話香港股市會好大鑊大冧市, 我回應話跌二百幾點好少, 佢即回應我話股市會跌破二萬點樓下,我問佢 ...
唔會 股市有北水會托住 中國現在的財力唔到你想象,所以美國驚。

男爵府

畀面勳章

mandy952 發表於 19-10-4 18:00
冷靜d,08年差不多冇左七成,未又升返,借錢炒輪就另計

呢個黄朋友完全冇買過股票,佢去借股市大冧呢番話,佢想看到香港末日, 經濟蕭條,個個冇工開,生活困難,個個人都要瞓街,佢想移民話之香港人仆直

男爵府

回覆樓主:

果300點咁大件事咩

大宅

回覆樓主:

只係跌300 幾點, 碎料啦, 侵侵講野, 閒閒地 跌500點

大宅

Augflower 發表於 19-10-4 18:16
只係跌300 幾點, 碎料啦, 侵侵講野, 閒閒地 跌500點

原來300 點都未夠, 哈哈, 係香港上市的大部分係中资股, 香港乱, 對佢地影响唔大

子爵府

extra88 發表於 19-10-4 16:29
外國可以用選票趕政府首長落台,
美國有憲法第二修正案保護民兵權利,

美國就係因為憲法,攪到依家都禁唔到槍械,憲法真係保護到市民咩?

https://youtu.be/ZJCiDrqjjz8

大宅

bbsonyy 發表於 19-10-4 15:18
但今日立的蒙面法, 只感覺到火上加油

問題根本唔係蒙面與否
無錯,最初問題唔係蒙面與否,但蒙面暴徒嚴重破壞法治!

明明係政治問題,而家變成法律、治安與公眾秩序問題!暴徒喪盡天良,全港無辜市民受害!

子爵府

攬炒喎

首頁

尾頁

跳至