時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babyhoi 發表於 19-10-4 20:28
最新收到,
叫人唔好簽學校蒙面法通告喎,
話會影響司法覆核喎

係喎!簡直痴線!有個朋友中學老師,係fb又係話叫家長唔好簽,痴痴地

珍珠宮

龍貓車 發表於 19-10-4 19:32
好多朋友嘅朋友講……
我都收到好多
如果未fact check我都唔會forward 出去

同意!

複式洋房

龍貓車 發表於 19-10-4 19:25
真係好嬲
而家出面已經亂
呢家仲更加多錯嘅資訊po上黎

勁多無知婦孺C9瘋傳未經証實消息,話下星期停課,又話宵禁,唯恐天下,驚死香港唔死,恐怖,無知真係會累死人,我識幾個成日以為自己好勁有第一手消息,全部FTM, 好心唔好咁無知,脫哂節!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

盡我一己之力,發放正能量!

侯爵府

所以我收到信息唔會forward,除非搵到資料証實,頭先到有收到9點會全線停港鐵,我一路睇新聞都冇講,宜家太多假資訊
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

lamleong 發表於 19-10-5 00:45
勁多無知婦孺C9瘋傳未經証實消息,話下星期停課,又話宵禁,唯恐天下,驚死香港唔死,恐怖,無知真係會累死 ...

我地家長郡又係咁話停課
有人問fact checked?
之後個家長就話「我只係一個家長,你問我點知呀」

咁你send出黎架喎
唔問你問邊個

首頁

尾頁

跳至