自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我食完飯在上水返唔到家,去粉嶺親戚家睡,全日無見過阿女(幾個月大的bb)
唔係討論政治
講下你地喺邊度訓?過程點搵?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我爸爸放工行咗個幾鐘,嚟我屋企訓一晚。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆 Gigi1127 的帖子

我大女昨晚旺角收工,冇車回家,好彩有親戚住附近,可以借宿一宵擔心死我

伯爵府

回覆樓主:

唔會擔心,點睇都正常家庭主婦,又無遊行,怕咩呢

大宅

李露眉 發表於 19-10-5 07:11
唔會擔心,點睇都正常家庭主婦,又無遊行,怕咩呢

我係在職媽媽,有人block路,路面無交通才要這樣做。

joetsang    發表於 19-10-5 16:17
wcpcelia    發表於 19-10-5 14:56

大宅

Siuchoi 發表於 19-10-5 07:09

我大女昨晚旺角收工,冇車回家,好彩有親戚住附近,可以借宿一宵擔心死我 ...

我都係好在有親戚家,唔係的話唔知點算

大宅

我大女昨晚旺角收工,冇車回家,好彩有親戚住附近,可以借宿一宵擔心死我 ...

都明你擔心。我個bb在奶奶度湊住,我都擔心在家會被入侵,叫奶奶睇住阿女先

別墅

我尋晚收留咗兩個返唔到屋企嘅朋友

Mnbvcxdsa    發表於 19-10-5 10:47

公爵府

尋晚突然好多酒店都無晒房,我是其中一個訂到酒店房,仲要得返一間房。(但尋晚係咁混亂既情況人遇到好心人)我先可以搵到酒店落腳。

ongheung    發表於 19-10-5 11:34

公爵府

2019新春慶豚圓 熱血金章

我囡昨晚放工,凌晨花左3小時,先返到屋企,中途好在有人義載,先可以行少d。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

toffeetong 發表於 19-10-5 08:35
我囡昨晚放工,凌晨花左3小時,先返到屋企,中途好在有人義載,先可以行少d。
...

。 我琴日有朋友荃灣返 將軍澳, 之後地鐵cut左 流落在港島線,500蚊先call 到車。用左3個幾鐘

公爵府

回覆 toffeetong 的帖子

義載,司機主動叫人上車?

公爵府

2019新春慶豚圓 熱血金章

chocolatebean 發表於 19-10-5 08:47
回覆 toffeetong 的帖子

義載,司機主動叫人上車?

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我朋友本來話上我屋企暫避。佢幫家人係醫院拎藥...我叫佢唔好拎,第二日拎,快D搭車返屋企

佢返到屋企時,我先放工

_

公爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公在公司留宿,今早坐巴士回家,擔心了成晚

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

Gigi1127 發表於 19-10-5 06:56
我食完飯在上水返唔到家,去粉嶺親戚家睡,全日無見過阿女(幾個月大的bb)
唔係討論政治
講下你地喺邊度訓 ...

我阿媽尋晚都好慘呀。。佢日頭就去咗我阿婆太古城屋企食完飯大概7:00就走啦同平時一樣。。佢每個星期都去我阿婆屋企兩次同佢打麻雀。。
其實我阿媽都好老80幾歲。。但係都精神同埋行得嘅

點知尋晚我打俾佢佢就話依家搭緊地鐵咁我就以為冇事啦。。。點知原來牛頭角站都停咗喎。。九龍灣同觀塘都停啦咁根本就冇得出。。結果我又打俾佢啦都仲在途中。。。問佢點佢又話喺彩虹落轉巴士。。。結果去到彩虹又梗係冇巴士無的士啦。。佢真係堅。。。竟然係有彩虹行左個幾鐘返到牛頭角屋企。。。

ericafong2    發表於 19-10-10 10:29

子爵府

2019勳章

seaheart88 發表於 19-10-5 08:49

我阿媽尋晚都好慘呀。。佢日頭就去咗我阿婆太古城屋企食 ...

80幾歲的老人家

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

c6尋晚收工,旺角冇車返屯門,佢响街周圍行時遇到義載有心人。比平時遲咗個半小時先到家

大宅

2019新春慶豚圓

Gigi1127 發表於 19-10-5 06:56
唔係討論政治
講下你地喺邊度訓 ...

昨晚同家姐佢哋返左娘家食飯,點知之後想走時,一截唔到車又遇到曱甴,之後我哋又走回娘家過夜,我老公半夜收工平安返屋企,姐夫夜晚收工也平安回到自己家,兩個男人婚後第一次老婆返娘家瞓,留底佢哋自己係屋企 四個小朋友就一起瞓同玩左成晚

阿媽話由七月到宜家冇一晚好瞓,昨晚則睡得很好

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

seaheart88 發表於 19-10-5 08:49

我阿媽尋晚都好慘呀。。佢日頭就去咗我阿婆太古城屋企食 ...

唉 慘, 不過你媽好勁

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊