3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

我小朋友D牙齒成日黑,已經早晚刷牙,bb既時候都係咁,但bb既時候聽人講用 Young Living牙膏係刷甩佐,點知young living換佐新裝之後牙齒黑色既又出返來,有冇人介紹下可以用D咩?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

catcat200456 發表於 19-10-5 15:36
我小朋友D牙齒成日黑,已經早晚刷牙,bb既時候都係咁,但bb既時候聽人講用 Young Living牙膏係刷甩佐,點知 ...

似係刷得唔乾淨,有冇幫佢補刷架?仲有有冇成日食/飲甜野

別墅

tovibb 發表於 19-10-5 21:55
似係刷得唔乾淨,有冇幫佢補刷架?仲有有冇成日食/飲甜野

唔會刷得唔乾淨,我幫佢刷,睇住來刷,一日都會食少少甜野!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

蛀牙
睇牙醫
改善飲食習慣

別墅

秋天與楓葉 發表於 19-10-5 22:30
蛀牙
睇牙醫
改善飲食習慣

Ok

伯爵府

回覆樓主:

唔好用含氟牙膏,6歲前可用份量都係好少,小朋友分解唔到就會咁。我小朋友用不含氟牙膏,d牙仔白雪雪,一星期用兩次大人牙膏。

同埋睇相,下門牙牙縫有小黃牙垢,可以的話一星期用幾次牙線,有小朋友專用的

男爵府

回覆樓主:

醫生話牙纹深食得深色野多係會咁,试過在薬材铺買幾元木刷草沉軟來刷,係得的但不可常刷會刷走`法狠質',後來在日本買左呢隻就好方便,以上2種方法本是給食烟人士去牙渍的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

藍尾巴 發表於 19-10-7 20:36
唔好用含氟牙膏,6歲前可用份量都係好少,小朋友分解唔到就會咁。我小朋友用不含氟牙膏,d牙仔白雪雪,一星 ...

想問大人牙膏薄荷小朋友會好辣,你用邊隻大人牙膏,我買來試下!

別墅

fghjkl 發表於 19-10-8 01:45
醫生話牙纹深食得深色野多係會咁,试過在薬材铺買幾元木刷草沉軟來刷,係得的但不可常刷會刷走`法狠質',後 ...

呢隻係咪日本先有得買?

伯爵府

catcat200456 發表於 19-10-8 11:11
想問大人牙膏薄荷小朋友會好辣,你用邊隻大人牙膏,我買來試下!

普通大人牙膏,我地用咩佢用咩,會辣嫁,但佢又ok

別墅

藍尾巴 發表於 19-10-8 11:42
普通大人牙膏,我地用咩佢用咩,會辣嫁,但佢又ok

我地用黑人,咁我試試

男爵府

catcat200456 發表於 19-10-8 11:12
呢隻係咪日本先有得買?

我谂未必的,可能有日本水貨野買的可能有

別墅

fghjkl 發表於 19-10-8 01:45
醫生話牙纹深食得深色野多係會咁,试過在薬材铺買幾元木刷草沉軟來刷,係得的但不可常刷會刷走`法狠質',後 ...

咁真係要每間藥房問問,唔該曬

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
catcat200456 發表於 19-10-5 15:36
我小朋友D牙齒成日黑,已經早晚刷牙,bb既時候都係咁,但bb既時候聽人講用 Young Living牙膏係刷甩佐,點知 ...

首先睇牙醫check下有無蛀,合作洗到牙就最好,有d小朋友係容易有牙積,其實洗完都係會再積過,但最緊要無蛀

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
forever_bobo 發表於 19-10-11 19:37
首先睇牙醫check下有無蛀,合作洗到牙就最好,有d小朋友係容易有牙積,其實洗完都係會再積過,但最緊要無 ...

無蛀牙,早晚都有刷,就係刷唔甩,之前好耐有隻牙膏走得甩㗎!宜家無

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊