時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

如題,一齊討論

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

或者政府無能,香港市民有可能上北京求中央出解放軍/武警幫香港?

感到好絕望,特區政府無能,警察和其家人可以捱到幾耐?

別墅

林鄭唔想自己成為歷史罪人,所以唯有hea做,開聲話緊急狀況即係話自己team唔掂,要亞爺出手

珍珠宮

sunnymama2 發表於 19-10-5 17:31
如題,一齊討論

恐怖分子,破壞中資企業,中央直接派兵來保護及救火,幫輕下警察。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

叫阿爺出兵有幾難?難就難在打緊貿易戰,香港死大陸一樣死,阿爺要睇係全中國利益啊!當所以野都部署好就係反擊之時,香港要先「死」而後生,再畀多點時間,打羸甲曱輸左香港大家認為值得嗎?阿爺要的是打羸甲曱的同時不能輸掉香港。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

政府每次做事都係失民心

要軟既時候唔軟

應硬既時候唔硬

而家搵警察黎做磨心

一早就要岀解放軍了

瑪瑙宮

唯有中央果句, 要相信中國人係有智慧解決問題, 同埋見到警隊的英勇精神, 令我個心未被打殘.

祈求警隊阿 SIR MADAM, 每日都平安返家.

公爵府

414928 發表於 19-10-5 17:51
叫阿爺出兵有幾難?難就難在打緊貿易戰,香港死大陸一樣死,阿爺要睇係全中國利益啊!當所以野都部署好就係反 ...
打贏曱甴就會輸丢香港?
呢D係咩邏輯?
現在曱甴日日破壞,
香港早已输哂了,
政府有很多野可以做,
例如黃媒,
可以從各方面削弱曱甴部暑,
唔一定要中央派兵,
問題是林鄭根本hea.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

pigtwo 發表於 19-10-5 18:15
打贏曱甴就會輸丢香港?
呢D係咩邏輯?
現在曱甴日日破壞,

如果對國際形勢唔清楚,行錯一步香港就有可能出現經濟危機,如果一句說話推去林太到就解決到,咁是但啦。

公爵府

414928 發表於 19-10-5 18:23
如果對國際形勢唔清楚,行錯一步香港就有可能出現經濟危機,如果一句說話推去林太到就解決到,咁是但啦。
...
我都有注意國際形勢,推去林太到?
哈哈,
既然意見不同,
無謂多說

大宅

sunnymama2 發表於 19-10-5 17:37
或者政府無能,香港市民有可能上北京求中央出解放軍/武警幫香港?

感到好絕望,特區政府無能,警察和其家人 ...

好絕望+1

男爵府

叫阿爺出兵有幾難?難就難在打緊貿易戰,香港死大陸一樣死,阿爺要睇係全中國利益啊!當所以野都部署好就係反 ...

男爵府

414928 發表於 19-10-5 18:23
...

我們要小心!好容易中曱甴圈套、明嗎!!理智!相信政府!相信警察!

伯爵府

我又唔覺得喎!

例如我攪唔掂我公司員工,咪叫我老豆幫手擺平囉!可能員工唔聽我支笛,但我老豆始終是公司創辦人,點都有d地位。

男爵府

澳門都試過搵解放軍清理風災同善後啦

水晶宮

回覆樓主:

警力不足,警察唔知捱得幾耐

子爵府

更加唔可以輸掉大陸這幾十年的努力,香港呢個忤逆仔要受返d教訓!係心痛、徬徨,但都要捱落去!

水晶宮

summerDDa 發表於 19-10-5 18:41
我們要小心!好容易中曱甴圈套、明嗎!!理智!相信政府!相信警察!

放心我當然相信政府同中央,警察就是必然必需相信的,整件事情發展都在中央掌握之內,如果有留意外圍發展的話,香港真係唔可以有普選,太多人的眼光只看到香港唔知世界已大同,無一個國家/地方可獨善其身,只看自身好易被政棍利用就好似甲曱咁。

男爵府

sunnymama2 發表於 19-10-5 17:37

感到好絕望,特區政府無能,警察和其家人 ...

過埋11月 選舉先

首頁

尾頁

跳至