夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 jaymanson 的帖子

認同你講法

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

咁老婆主動D囉
你拖佢都吾出去
錫佢拎開
就另外一回事了

男爵府

bedwinfi 發表於 19-10-8 16:47

我是指:不成功的人至打機,成功的人不用打機。樓主提到的人打機的原因是他不成功 ...

打機唔一定不成功

有 d 人工作壓力大, 都會搵方法輕易下 (例如 : 唱歌, 打波等)

男爵府

mini1204 發表於 19-10-10 10:36
咁老婆主動D囉
你拖佢都吾出去
錫佢拎開

我都有同朋友傾過多主動, 或約相同朋友聚會 ....

不過佢都有提及, 錫同做都無啦

男爵府

回覆 anna59 的帖子

好在都有份工作寄託

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大眼珠 發表於 19-10-5 17:47
近半年聽老友傾訴, 結婚 10 - 12年, 佢老公假期都好少出街同佢拍拖, 甚少溝通, 食完晚飯就回房打機, 朋友 ...

我老公一結完婚 就係咁 你都好好架啦 涯到十年先係咁

珍珠宮

回覆樓主:

不如試下你主動D,或者佢都想同你有互動,只係唔知你想唔想~
我同老公都係架,我地有時各有各做自己野,有時又好似岩岩拍拖咁~
咁佢唔主動時,咪我主動lo,佢知我係中意講笑中意玩,咁佢就自然想同我講笑有互動啦~

大宅

2019新春慶豚圓

大眼珠 發表於 19-10-10 10:40
打機唔一定不成功

有 d 人工作壓力大, 都會搵方法輕易下 (例如 : 唱歌, 打波等)

你咁講即係你仲唔明打機係咩。
即係我同你講肚餓要食飯。解決肚餓,佢就可以選擇食其他東西或唔使食。
而你就反駁食野唔一定肚餓,有人心情不好會食野,會做運動,會唱歌。咁你有無幫手解決佢肚餓(不想佢打機)的問題呢。

民房

大眼珠 發表於 19-10-10 10:40
打機唔一定不成功

其實都是男人通病, 或可以是人的通病, 現在打機不分男女, 只係一個放工咁辛苦, 想relax 相信這裡每個人也會, 打機是其中一種, 等於女性鐘意煲劇, 就是這麼簡單。而男人本質就是單細胞, 沒由女性咁多情感上的需要, 這些都不知多小人說過, 要怪就要怪造物者, 因為沒那麼多情感上的需要,所以放工就只想輕鬆, 玩...唉...女人咁復雜, 有多小人會明白呢?

其實不如你些牙一下, 一個男人, 回到家點樣可以令你覺得受關心?

大宅

雖然我係女人,但性格似男人,所以我明白,其實一對男女要長久一起真的不易,尤其現今女性已有經濟能力,唔需要為一張飯票再去忍。

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我果個有時連自理能力都無乜,食藥要提洗澡要提食飯要提刷牙要提淨係會自動去打機,我都好想知佢咩心態,我一d都唔似老婆

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Tyasnm 發表於 19-10-5 18:51

不是,我和老公結婚廿多年,佢最鍾意帶我出外逛,逛街好,行街市好,行公園好,晚飯後 ...

複式洋房

Ashleycorina 發表於 19-10-5 23:31
係囉,婚姻應該係咁!我未有廿幾年,但見朋友同老公十一,二歲就識,拍拖十年結婚又十幾年,仲係會拍拖同 ...

我都係,結婚19年無仔女,佢話見到我開心佢就最開心,所以我好感恩,婚姻真係要雙方去努力經營

洋房

回覆樓主:

老夫老妻,生活就系咁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Tyasnm 發表於 19-10-5 18:51

不是,我和老公結婚廿多年,佢最鍾意帶我出外逛,逛街好,行街市好,行公園好,晚飯後 ...

幸福!

瑪瑙宮

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

老夫老妻

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
結婚為咩 ... 2 3 4 5 6 .. 9
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊