想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇JM同我一樣都係4季經? 由細到大都係4季經, 不嬲冇理,但近來想生BB,發覺原來好難BINGO

複式洋房

回覆 crzYuChan 的帖子

我婆婆四季經,生左四個

男爵府

crzYuChan 發表於 19-10-6 00:45
有冇JM同我一樣都係4季經? 由細到大都係4季經, 不嬲冇理,但近來想生BB,發覺原來好難BINGO ...

今年幾歲?我少女時代四季經,廿幾歲慢去返2個幾月一次然後再密d,冇特別做d乜or食藥.
你先去照下子宮卵巢有冇問題,如果肥就健康地減下。最好要運動.check清楚自己子宮卵巢&內膜無問題,要確定排卵狀況先可以易d bingo

洋房

你有冇去睇過西醫先? 要check哂先知你係咩問題而唔成功有BB

洋房

laisausau 發表於 19-10-6 11:00
今年幾歲?我少女時代四季經,廿幾歲慢去返2個幾月一次然後再密d,冇特別做d乜or食藥.
你先去照下子宮卵巢 ...

今年35喇

已經check左子宮卵巢冇問題

但已經一年都未bingo

先煩

洋房

Laukkat 發表於 19-10-7 00:14
你有冇去睇過西醫先? 要check哂先知你係咩問題而唔成功有BB

有做過婦科檢查,係唔係已經足夠?

男爵府

crzYuChan 發表於 19-10-7 23:24
今年35喇

已經check左子宮卵巢冇問題

男方都要check,如2人都合格,又想有效率,你試下食排卵藥促排,mon到有好卵子快排就預備了

洋房

crzYuChan 發表於 19-10-7 23:27
有做過婦科檢查,係唔係已經足夠?

可以試下驗埋血同照輸卵管, 如果冇問題, 一係timing 未到
或者可以試埋中醫針灸,我之前經朋友介紹係澳門睇,真心幾WORK!

複式洋房

2019勳章

有冇JM同我一樣都係4季經? 由細到大都係4季經, 不嬲冇理,但近來想生BB,發覺原來好難BINGO ...

你有驗過荷爾蒙嘛?amh , fsh 果啲

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

朋友係4季經,有需要時可能食藥先有M,佢生左兩個

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
mercilala 發表於 19-10-9 10:44
你有驗過荷爾蒙嘛?amh , fsh 果啲

未驗呀,係唔係要去驗血?

洋房

Laukkat 發表於 19-10-9 00:02
可以試下驗埋血同照輸卵管, 如果冇問題, 一係timing 未到
或者可以試埋中醫針灸,我之前經朋友介紹係澳門 ...

想問係唔係要每個星期都去睇?

洋房

fdbaby711 發表於 19-10-10 20:59
朋友係4季經,有需要時可能食藥先有M,佢生左兩個

醫生叫我試多一排唔得先考慮食

複式洋房

crzYuChan 發表於 19-10-11 09:49
醫生叫我試多一排唔得先考慮食

35啦仲等?我都係四季經 都係35開始食排卵藥試 試咗6個月都唔得 決定做ivf 而家開始緊
四季經 可以係卵巢多囊 基本上排唔到卵 荷爾蒙過多而且成日無經期 子宮比較多機會病變
我自己都醫咗一輪先可以叫做做得ivf 而且年紀越大ivf bingo機會越細
如果必定想要BB嘅話 盡早用盡方法試啦~~

複式洋房

如果係四季經,則代表排卵出左問題,要Bingo會有d難,因為時間好難夾,如果有check AMH 指數最好,睇埋子宮內膜情況,我建議你調理好個月經周期先,我之前有睇個婦女營養師都幾好,又唔貴,可以試下。

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
crzYuChan 發表於 19-10-11 09:48
想問係唔係要每個星期都去睇?

開頭呂澤康中醫師 都有叫我去睇得密d,但之後身體有改善之後,就唔洗去咁密

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
威院做ivf ... 2 3 4 5 6 .. 8
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 248
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊