婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說阿奶奶間中煲左湯都會黎過黎俾我地一家三口飲,但係上黎之前都唔會通知聲,我係屋企一般都係著鬆身嘅背心+短短短短褲,有時阿奶奶就會托老爺拎黎,老爺有鎖鑰,開門入到黎著得少布我自己都尷尬,又或者阿奶奶會突然帶d我老公咁大個仔都未見過嘅親戚走上黎見下我個仔,大佬呀,三九唔識七,我頭又未梳,衫又未著好,人地見到你咁嘅心抱你都唔會有面啫,上黎探人通知聲都得掛

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

SweetBabyBear 發表於 19-10-6 18:53
話說阿奶奶間中煲左湯都會黎過黎俾我地一家三口飲,但係上黎之前都唔會通知聲,我係屋企一般都係著鬆身嘅背 ...

你直接同佢講,上黎前請講聲,我都係直接同99講。佢話上黎,如果我唔想都會直接話想有自己時間。
99一定唔鐘意,不過唔出聲只會令誤會加深。

大宅

SweetBabyBear 發表於 19-10-6 18:53
話說阿奶奶間中煲左湯都會黎過黎俾我地一家三口飲,但係上黎之前都唔會通知聲,我係屋企一般都係著鬆身嘅背 ...

用防盜鏈

子爵府

換鎖

複式洋房

叫老公同奶奶傾下

砸無改善,就收返條鎖匙

別墅

2019新春慶豚圓

我99都一樣,自己開門入,有時帶d唔識人上我屋企,有時仲要屋企無人帶d人上去,我同我老公講如果貴重嘢唔見搵邊個,而且我屋企著底衫底褲周圍走(emoji)

大宅

因為99通常會覺得個仔屋企即係自己屋企,咁返自己屋企點會要通知人。要通知你即係好似要同你交代咁。

大宅

c27cheun 發表於 19-10-8 09:28
因為99通常會覺得個仔屋企即係自己屋企,咁返自己屋企點會要通知人。要通知你即係好似要同你交代咁。
...
係,我那件奶奶都係,我上次吵呢樣野。於是搬新屋直接不會比鎖匙或密碼。因為試過她自把自為拿我家中物品去救濟她的富貴女。
她於是罵我,她話呢間屋係她。我話,你出過咩錢?我同你仔是一人一半錢夾份買。自此她怒左我。我話之她。女人,都是有收入先有條件大聲話回奶奶轉頭。

男爵府

畀面勳章

咁咪收番條匙,一係同佢講清楚!

大宅

Astra00 發表於 19-10-8 10:50
係,我那件奶奶都係,我上次吵呢樣野。於是搬新屋直接不會比鎖匙或密碼。因為試過她自把自為拿我家中物品去 ...

我件姑9之前都係度大大聲聲同99講,佢個囝間屋即係佢的! 我聽到真係眼都突埋,當然冇出聲。
如果女人冇出過$落間屋,只係老公出,我諗間屋真係任人魚肉,好彩我有份比錢,將來有咩事都可以話間屋我有份!

大宅

c27cheun 發表於 19-10-8 12:13
我件姑9之前都係度大大聲聲同99講,佢個囝間屋即係佢的! 我聽到真係眼都突埋,當然冇出聲。
如果女人冇出過$ ...
係!二公婆自己搞定間屋,千萬不要收四大長老資助(收了預左比人唱成世)。靠自己二公婆最好。

大宅

aptcan 發表於 19-10-8 11:13
咁咪收番條匙,一係同佢講清楚!
米傻啦,比得出一條匙,她都識複製多幾條啦。只有換鎖同不再比匙。最重要個老公識做。。如果奶奶係說道理,就不會咁多麻煩野啦。

別墅

有沒有同老公講

別墅

真係同我99一樣,有次冇通知帶班大陸親戚上我屋企,嘈醒左訓緊午覺嘅bb,然後夾硬要阿b起床同佢仲有班親戚,冇人性架

別墅

c27cheun 發表於 19-10-8 09:28
...
講中我99諗法,佢個仔屋企 =自己屋企,有時仲無啦啦上黎過夜

複式洋房

2019勳章

Astra00 發表於 19-10-8 10:50
係,我那件奶奶都係,我上次吵呢樣野。於是搬新屋直接不會比鎖匙或密碼。因為試過她自把自為拿我家中物品去 ...

佢訓醒未間屋係佢?屋契有佢名咩?就算將來你老公有咩事你都會繼承另一半業權 法律上係spouse行先 跟住到仔女 幾時輪到佢

複式洋房

我地最錯就係俾左鎖匙奶奶,返唔到轉頭。

我奶奶又係,黎開附近就話上黎食飯,大佬下,都唔等人覆得唔得。

上次我生完B出院10日左右,佢有個朋友(剛陪屋企人睇完生蛇),叫個工人用鎖匙帶個姨姨上黎睇bb,我頂.....痴曬線

大宅

ihaveabigbb 發表於 19-10-12 09:19
我地最錯就係俾左鎖匙奶奶,返唔到轉頭。

我奶奶又係,黎開附近就話上黎食飯,大佬下,都唔等人覆得唔得。 ...
你一係換鎖、一係搬。我都是搬加換鎖先有自由。

大宅

Butao 發表於 19-10-12 02:15
佢訓醒未間屋係佢?屋契有佢名咩?就算將來你老公有咩事你都會繼承另一半業權 法律上係spouse行先 跟住到 ...
她理智就不會口出狂言啦!我直程窒她轉頭,莫說屋契沒名,她錢都沒出過。仲聲大夾惡係度同我吵間屋。我事後同老公說,你媽如果咁勁,晨早full paid買間屋比你結婚啦,拿,她有本事咁做,她咁說我都沒聲出。她想下馬威之前,先望下自己有幾多底牌啦!不識她就真係想笑死。

大宅

周杰倫老婆 發表於 19-10-12 00:57
真係同我99一樣,有次冇通知帶班大陸親戚上我屋企,嘈醒左訓緊午覺嘅bb,然後夾硬要阿b起床同佢仲有班親戚 ...
我上一胎時,我奶奶成日咁做,我今胎謝絕探訪。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊