時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

推翻政權?去到咁嚴重嘅話阿爺冇可能唔理啩

男爵府

我會出來私了曱甴,反正死路一條

大宅

係無可能發生的。
而家我寧願攪炒,一國一制,只求回復安寧!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

未走前日日戴口罩出街

水晶宮

八婆仔@ 發表於 19-10-6 20:42
沒有打算,根本無可能。

香港是屬於中國不可分割的一部份

但現在政府好似無能為力,望唔到明天!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

Acaciacacia 發表於 19-10-6 20:47
從來冇人類會比畜生統治,樓主你諗多咗啦。

我都唔想咁諗,但一日差過一日,負面情緒爆發

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

yuyueng 發表於 19-10-6 20:58
樓主放心,好在背後有中央做後盾,香港唔會歩敍利亞、烏克蘭後麈,因為香港只係一個城市,中共起國家主權方 ...

希望

水晶宮

imlcc 發表於 19-10-6 21:28
就算真係俾佢哋當權,佢哋都會分黨分派,跟住互相爭權、廝殺。

同意,自私自利啲一群曱甴,利益關係當前,滅絕人性!

男爵府

搬返大陸住,講真呢班暴徒仲獨裁過希特拉,到時大陸可能仲有自由過香港,而且佢地多數係門口狗,大陸佢地唔敢攪,比較安全

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

我和老公都剛傾呢個話題,我地都覺得如果係曱甴管治,會移民番大陸,但係番大陸又唔知可以揾乜工做

水晶宮

2naughtyboysma 發表於 19-10-6 21:43
係無可能發生的。
而家我寧願攪炒,一國一制,只求回復安寧!

其實推反矇面法前兩天,我fb messenger 林鄭,叫佢落台,請中央出手救救我們香港小市民,一國一制希望讓香港回復正常秩序!

水晶宮

回覆樓主:

作咩主丫,阿爺俾佢作主?

水晶宮

sunnymama2 發表於 19-10-7 00:05
我和老公都剛傾呢個話題,我地都覺得如果係曱甴管治,會移民番大陸,但係番大陸又唔知可以揾乜工做 :igiveu ...

您們年輕,小朋友又細, 顧慮更加多!

洋房

雖然我對政府不滿,但也不會接受流氓當道,我也不會接受自己下一代未學會創造就學會破壞。其實講真,香港唔係痴住中國,好似北韓痴住俄羅斯同中國一樣,你地覺得可以做幾耐小丑?美國理你?一早以你地有恐怖份子苗頭武力解決你地喇!如果真有呢日我差極咪去大灣區生活咯!如你地所願,攬炒啊嘛⋯⋯但我唔會同你地陪葬咯。依家班有錢人,有錢去邊唔係生活呀,搞死你地班底層,越搞越窮咋!攬炒,唔好咁幼稚喇!

yuyueng    發表於 19-10-7 10:52
榮盛    發表於 19-10-7 04:40

男爵府

小朋友尼?點算
唔通返大陸讀書咩⋯⋯

還我平靜香港吧

水晶宮

she007 發表於 19-10-7 00:07
作咩主丫,阿爺俾佢作主?

我知無可能港獨!但現在情況極惡劣,好似無政府狀態,點搞!

伯爵府

checkcheck 發表於 19-10-7 00:04
搬返大陸住,講真呢班暴徒仲獨裁過希特拉,到時大陸可能仲有自由過香港,而且佢地多數係門口狗,大陸佢地唔 ...
Me too,咁攪法我會去深圳住,反正都好近香港,香港氣數已盡了,但最估不到是死在自己香港人手上

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我最近成日都諗緊呢樣野

男爵府

CINDYC 發表於 19-10-6 20:22
好老實,我諗住走,因為完全無希望!

由六月至今,感受了四個月,打算回內地感受四個月再算

子爵府

無可能,今日解放軍舉黃旗即刻走

如果一出,佢地應該又賴尿

首頁
12345...7

尾頁

跳至