自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

gloriaskewpie 發表於 19-10-11 13:49
我之前都試過壞左拎去整,又係開超高價,於是我叫朋友個女,佢著住校服幫我拎去第二間,結果整左千八。
...

男爵府

伴伴me 發表於 19-10-8 12:27
我试過同一命運,最初揀幾百蚊个D就咁開,開衰左,最後都係要揾幾千个D,因為無塵吾知咩科技(要去lab)開 ...
請教邊個牌子有防震? 謝謝

男爵府

mylittlepony201 發表於 19-10-9 02:14
回覆 你想達到 的帖子

我今年都遇過類似情,HD 壞磁頭,最後拎去尖咀無塵公司做data recovery 拎番晒所有資 ...
請問在邊間公司做? 可以pm資料給我問價嗎?謝謝!

子爵府

bvbb 發表於 19-10-12 13:58
請教邊個牌子有防震? 謝謝
我依家買個隻"buffalo"佢寫住防震防撞

珍珠宮

伴伴me 發表於 19-10-12 15:50
我依家買個隻"buffalo"佢寫住防震防撞

冇用的,一樣可以壞

珍珠宮

rainpun 發表於 19-10-12 03:27
咁易唔易壞或中病毒?

唔易壞都會壞,只有幾份 backup 才穩陣d

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-10-12 00:35
手機無壞,因為手機的相過晒去電腦,但電腦hard disk壞左,整得返但唔能夠100%回復,甘我就諗不如從電話 ...

照咁睇,整 hd 易過手機

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 19-10-12 00:25
問過呀仔,佢話如果係你 delete 左啲相,就有機會可以揾得返,但如果係部機壞左,要揾返就要專門技術,難 ...

請問如果下載D相放入電腦的下載區,但未放入c Drive,就俾人delete 咗,而且係兩年前,拎番D相的機會大嗎?

因為那時剛老公轉window 10, 我唔識用,佢又唔話我Download 咁多仔女學校相第日冇用,唔教我;我哋諗住下載咗先,遲D再搞,點知佢睇到唔睇就幫我清哂,回收筒都唔見有;而學校亦巳刪除了D相,冇得再Download

冇做嘢幾年,電腦轉得好快,又冇人問。每次諗起都好傷心。唔識嘢的c9好慘

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yoyotc 發表於 20-7-4 16:49

請問如果下載D相放入電腦的下載區,但未放入c Drive,就俾人de ...

你意思係咪放响下載區,只係 Delete 咗,响資源回收筒找不到?如果係我仔話應該有 Program 可以揾得番 delete 咗嘅嘢。不過我仔話如果時間太耐就有機會揾唔返啦 !

伯爵府

rebornarmy 發表於 19-10-8 01:20
我曾經同你有同一命運,後來我搵到一個平靚正既方法整返大部分
我1tb 只係$460
...

我都有個1tb壞左未開到,邊度整!可告知嗎

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 20-7-4 17:18
你意思係咪放响下載區,只係 Delete 咗,响資源回收筒找不到?如果係我仔話應該有 Program 可以揾得番 del ...

係呀,當時我淨係識襟下載,跟著佢彈個相檔數字,閃一閃就冇;我肯定有下載到;但近排才知到,原來新window 有個下載區的東西,要在下載區再放入c Drive時,但係太遲,已經乜都冇哂

我唸下載區D相本應該被老公delete 完在回收筒,佢再在回收筒清空, 現在個筒吉哂。

咁買D網上software/app ,同拎出去比人睇,搵到的機會是否差不多?呢排成日上網搵呢d app, 又怕越搞越衰。

唔想為D相同老公嘈,忍住;但一唸到自己差一步就保存到,好嬲;嬲佢點解咁絕,自己又咁鬼蠢

好感謝你的回覆,好像有點希望,可用錢買多個希望。我都明白時間久遠,D相可能被其他後來的資料蓋過,未必搵得番。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yoyotc 發表於 20-7-4 23:33
係呀,當時我淨係識襟下載,跟著佢彈個相檔數字,閃一閃就冇;我肯定有下載到;但近排才知到,原來新windo ...

你可以試下 recover deleted files 睇下可否 recover 倒,有機會揾得返但亦有機會揾唔倒。我仔話總之時間越耐,部腦 run 嘢可能會覆蓋晒,咁就再揾唔返㗎啦!

大宅

樓主,我都試過同你一樣情況,好明白果種感受
我果時係幾年前,HDD有自己同屋企人既相同同C6一齊以黎去旅行既相,
試過自己同去普通電腦鋪RECOVER都唔得
搵左一間專業既開價6千,我當時都好掙扎
但C6(當時未結婚)話去咁多次旅行都用左咁多錢,俾幾千蚊買返D回憶好值得
不過我地係真係成日會睇返,久唔久就會換屋企相架牆既相
佢亦好鍾意整手工禮物,D禮物成日都有新舊相夾埋一齊
而家諗返好在佢堅持要整
但因為佢心急所以無格價,我覺得你可以格下價先

珍珠宮

MORIMORIMORI 發表於 19-10-9 08:57
我之前電話update IOS死機,無backup,問過下要攞返資料都要五千起唔捨得整,過多排自己再搞下先,好 ...

所以用 iphone 真係唔好慳 icloud 錢....
$28/month.. 安心好多...

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 20-7-4 23:50
你可以試下 recover deleted files 睇下可否 recover 倒,有機會揾得返但亦有機會揾唔倒。我仔話總之時間 ...

非常感謝洋蔥頭媽咪你同洋蔥仔的幫助,我先去買個external hard disk ,再試搵D program去 recover files. 謝謝

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

格多幾間價、有時不用拆機換件底板便可以了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至