親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問三天卷包唔包坐JR山手線?

子爵府

BK Milk勳章

FOC 發表於 19-10-7 12:26

https://www.jreast.co.jp/tc/tokyowidepass/

有講包咩區域

伯爵府

FOC 發表於 19-10-7 12:26

wcpcelia    發表於 19-10-9 16:30

大宅

hennyyoyo 發表於 19-10-7 16:35

謝謝(emoji)(emoji)

大宅

ada_fung 發表於 19-10-7 12:29
https://www.jreast.co.jp/tc/tokyowidepass/

有講包咩區域

Thx(emoji)(emoji)

別墅

ada_fung 發表於 19-10-7 12:29

有講包咩區域

請問包唔包「富士回遊」列車(新宿直達河口湖)?

男爵府

FB_baby 發表於 19-11-11 20:33
請問包唔包「富士回遊」列車(新宿直達河口湖)?

包(因買咗券,已劃位)

(可能我黑仔,又行程就唔到時間,又可能我多人,四位)我10號買券劃位,13號去程兩架車都滿座,14號就有位,但14號回程無位,要轉車。

別墅

心大心細 發表於 19-11-14 06:20
包(因買咗券,已劃位)

(可能我黑仔,又行程就唔到時間,又可能我多人,四位)我10號買券劃位,13號去程兩 ...

噢.....原來真係會full....但呢張2日卷只可以在當地買....到時即劃位,希望有位啦(emoji)(emoji)

男爵府

FB_baby 發表於 19-11-21 00:25
噢.....原來真係會full....但呢張2日卷只可以在當地買....到時即劃位,希望有位啦(emoji)(emoji)
...

我14號去完河口湖啦

原來架車中途站有人上車,可以企的

當日我搭0930,去到11點幾,超多人搭紅巴

我去咗搭纜車先(當日收1430),又多人,要先攞飛,再等上去買纜車飛,影完相落山,隔離食午餐

點知見到紅巴站又勁多人等車,食完飯等車時,第二車都上唔到(無咩人落車,因纜車已收)

最後無搭車入去,因見到對面線等車的人一樣勁多,怕入咗去,出嚟上唔到車,最尾我係行返去河口湖站,其實都只係十零分鐘

結讑係:唔多人可以去纜車先,多人就直接搭車入去影個湖仲好,當然可以早搭0830迴遊,早啲入去,多啲時間(我係無估到咁誇張,巴士多人咁,可能只係我果日)

別墅

FB_baby 發表於 19-11-21 00:25
...

富士回遊可以先上網劃位,因為劃位要俾$,所以要先入信用卡資料,到你指定日子先扣$,但由於買3日卷富士回遊指定席免費,所以係售票處買卷時同時出示當日劃位的信用卡及列印劃位證明俾職員睇,佢就會取消信用卡劃位收費。

首頁

尾頁

跳至