懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-7 16:16
27週到唔怕.到後期真係踢到你痛死.佢會撐開你肚皮你會見到佢啲手腳頂左出黎: ...

大概到幾多週會踢得好勁㗎?見到手腳頂出嚟咁勁 可能你阿女比較好動
係喎你去到小便未呀?

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-7 16:14
我聯合話38週催生.生就唔難生既.如果你個b唔係太大隻到唔會太難生.係生個過程真係痛不欲生!到到最後你好 ...

我個私家醫生就係話7磅內就比較好生,加上我女個頭圍大左幾日,醫生叫我好好控制,唔係到時就生得辛苦仲話威院有無痛分娩,但就無好剖腹,叫我自己睇住,聽完佢講都唔知開心好定難過好。我老公已經好憺心我生果陣辛苦

複式洋房

恭喜晒 ! 寶寶快高長大 ! 母女健健康康 !
我也糖尿媽媽 在 27+6 謝謝分享 。 暫時阿仔size 合格 希望平穩到38W 現在我好怕要我食全餐 ! 因本人個心臟不太好希望屯醫比開刀啦 !

大宅

Archung106 發表於 19-10-7 16:21
大概到幾多週會踢得好勁㗎?見到手腳頂出嚟咁勁 可能你阿女比較好動
係喎你去到小便未 ...

我去到啦但有啲痛但可以接受係驚沖洗喊乾淨個傷口位智發炎.我傷口位太後.個沖洗杯又唔夠力水聽日去研究下點先沖洗到傷口.

大宅

angelchan04 發表於 19-10-7 16:21
我個私家醫生就係話7磅內就比較好生,加上我女個頭圍大左幾日,醫生叫我好好控制,唔係到時就生得辛苦:too ...

我最後女女7磅1安士.38週頭已經有40週咁大我到生得好辛苦但頭仔出左黎之後就一天到光哂!身體個啲一下就滑出黎所以頭過身就會過架啦.我私家醫生到話我8磅既話一定生唔出.5-7磅最標準.其實順產對bb好.對你又好.冇問題架.糖尿控制好啲就冇問題.

大宅

SMALLMING 發表於 19-10-7 16:38
恭喜晒 ! 寶寶快高長大 ! 母女健健康康 !
我也糖尿媽媽 在 27+6 謝謝分享 。 暫時阿仔size 合 ...

心臟唔好有可能會俾你開刀!應該唔會俾你試左催生先再開刀.我諗心臟問題嚴重好多

男爵府

驚奇大媽 發表於 19-10-7 13:50
9點塞左催生藥. 如果今日冇反應聽日再塞藥.聽日再塞藥就要禁食. 今日如果有反應到唔食得野!但冇反應就食得 ...

辛苦媽媽啦,恭喜曬,祝bb健健康康,肥肥白白

大宅

cpycpyhelen 發表於 19-10-8 07:54
辛苦媽媽啦,恭喜曬,祝bb健健康康,肥肥白白

謝謝你

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-7 21:23
我去到啦但有啲痛但可以接受係驚沖洗喊乾淨個傷口位智發炎.我傷口位太後.個沖洗杯又唔夠力水:disa ...

點呀今日情況如何?阿女有冇乖乖

大宅

Archung106 發表於 19-10-8 11:18
點呀今日情況如何?阿女有冇乖乖

女女好乖.只係我未上奶

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-8 14:48
女女好乖.只係我未上奶

唔好比咁大壓力自己,如果未上奶問姑娘拎水奶喂住先啦

大宅

恭喜哂

大宅

Archung106 發表於 19-10-8 14:52
唔好比咁大壓力自己,如果未上奶問姑娘拎水奶喂住先啦

上番4樓係冇得補奶護士話唔怕.話呀b自己有儲備一日半日唔怕

大宅

聖誕老人 發表於 19-10-8 17:13
恭喜哂

多謝聖誕老人

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-8 17:48
上番4樓係冇得補奶護士話唔怕.話呀b自己有儲備一日半日唔怕 ...

傳聞中政府醫院唔比水奶係真㗎?

大宅

Archung106 發表於 19-10-8 18:30
傳聞中政府醫院唔比水奶係真㗎?

佢地話bb有儲備.所以一定會捱到你上奶個日.所以冇需要補奶.同埋話呀b飲左奶粉之後就唔會再飲人奶.

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-9 07:42
係佢地話bb有儲備.所以一定會捱到你上奶個日.所以冇需要補奶.同埋話呀b飲 ...

下,但個個媽媽上奶都唔同喎 有啲話一星期後先上到奶
阿女會唔會好餓喊呀?原來政府真係會咁做 ,搞到啲媽媽好大壓力

大宅

Archung106 發表於 19-10-9 11:08
下,但個個媽媽上奶都唔同喎 有啲話一星期後先上到奶
阿女會唔會好餓喊呀?原來政 ...

今日有專幫人上奶既護士黎幫我.但真係見我第三日到係冇上奶係差左啲.所以幫我補左啲奶俾bb.bb即刻飲得好快.應該係餓得太耐我忍唔住喊左出黎護士叫我番到屋企照補奶粉.但到要俾佢啜人奶.

大宅

驚奇大媽 發表於 19-10-9 14:23
今日有專幫人上奶既護士黎幫我.但真係見我第三日到係冇上奶係差左啲.所以幫我補左啲奶俾bb.bb即刻飲得好快 ...

見住自己個B餓咗幾日一定好難受……好彩最後都比返奶佢飲
我都好驚到時我生阿仔唔知幾耐先上奶 我由上星期開始個胸變返好軟好淋,之前一直都係好漲㗎,好驚自己係咪冇奶

大宅

Archung106 發表於 19-10-9 14:33
見住自己個B餓咗幾日一定好難受……好彩最後都比返奶佢飲
我都好驚到時我生阿仔唔知幾耐先上 ...

你要加油冇奶到唔好好似咁我逼得自己太緊.放鬆啲就一定會有架

首頁

尾頁

跳至