時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

goo_littlebb 發表於 19-10-7 15:08
屋企附近,匯豐㩒到,中銀爛左㩒唔到

我朋友好勁,去中銀見到部爛屏既提款機照入卡,靠平時記憶照㩒又俾佢成功拎到錢

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 14:40
遲早發生?三四個月都無你咁講,你咁樣幻想太多。只有你情緒有問題,出街行一轉就知唔係你所擔憂咁,超市 ...

三個四月前都冇想到暴徒會這樣破壞
防火破壞

都係不敢想像將來,暴徒這樣行為都有人支持,南亞和其他不法分子,又借暴力神力去搶劫,有咩出奇,反正大家都係蒙面做。

珍珠宮

2024年龍年勳章

白糖糕 發表於 19-10-7 15:11
遲早發生左的話,我第一個應該會諗起你!妖言惑眾

如果幾個月前我話示威者會打市民,會打劫,會放火,會打爛銀行....相信你一樣會話我妖言惑眾

男爵府

SandyKL 發表於 19-10-7 14:34
轉載 自whatsapp:
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
前日係滙景迴旋處,朋友架七人車被曱甴截 ...
要幾低智商先會信?

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 15:06
以前仲係,現在比暴徒搞成咁,我唔敢講香港安全。
美心這些都要比暴徒破壞,仲話香港安全,佢哋有冇偷野, ...

其實你話人黑記都好主觀,唔係全部傳媒都係黑記,你可睇多間媒體直播,唔係間間都係黑記

珍珠宮

2024年龍年勳章

wai4919 發表於 19-10-7 15:13
防火破壞

係囉,反正蒙面,做咩都得,打劫市民,有咩出奇!fb已經有人講啦!話我妖言惑眾嘅人幾無知,見唔到就當無 難怪黃絲思維會睇唔到暴徒呢幾個月嘅所作所為(放火打人打劫打爛晒d嘢....)

珍珠宮

2024年龍年勳章

cch12 發表於 19-10-7 15:07
依加冇,唔代表以後冇,你睇唔到呢班暴徒幾癲咩,喪心病狂㗎!

伯爵府

fupigpig 發表於 19-10-7 14:16
我屋企附近2部匯豐星期六早上已冇錢㩒,不過多數假期後都會㩒到錢。

x 2. 好彩我仲有張Citibank銀通。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

防火破壞

你咁講,曲線話蒙面法係無效。你落下街,實地視察,就好清楚唔係想像咁.....大混亂。唔好太負面,影響自己心情。對自己身體唔好,香港唔係咁差。

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 14:40
遲早發生?三四個月都無你咁講,你咁樣幻想太多。只有你情緒有問題,出街行一轉就知唔係你所擔憂咁,超市 ...

香港被班暴徒搞到咁仲勁啦,臭出國際!一出街,周圍爛溶溶,被塗鴉,被破壞,銀行又打爛,暴徒有咩做唔出? 中移動d手機被偷晒,你眼盲左?

伯爵府

cch12 發表於 19-10-7 15:07
依加冇,唔代表以後冇,你睇唔到呢班暴徒幾癲咩,喪心病狂㗎!

為左自己身體,唔好咁悲觀。你太負面對自己都唔係好事,响屋企附近行下,對身心都好

伯爵府

basketboy 發表於 19-10-7 14:08
諗緊使唔使㩒定錢?

屋邨提款機可能冇晒,昨晚叫老公車我去商業區部部機都有,但限㩒$4000,我撳咗兩次攞多少少傍身。

伯爵府

防火破壞

太負面只會影響自己身心,保重你要諗得(emoji)咁負面,無人幫到你,只有你自己先可解開心結

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:20
你咁講,曲線話蒙面法係無效。你落下街,實地視察,就好清楚唔係想像咁.....大混亂。唔好太負面,影響自己 ...

就是有你呢d人縱容暴徒,未係太差? 哈哈,未去到打爛你屋企都未算太差 一d公德心都無,我哋愛香港,唔想被暴徒破壞!港鐵,銀行,交通燈,圍欄,立法會,馬路,各界商店。。。。。。。。。都被暴徒破壞 居然話唔係太差

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:22
為左自己身體,唔好咁悲觀。你太負面對自己都唔係好事,响屋企附近行下,對身心都好
...

睇嚟只有黃絲最開心

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:16
其實你話人黑記都好主觀,唔係全部傳媒都係黑記,你可睇多間媒體直播,唔係間間都係黑記
...

對,不是全部,我還睇到暴徒破壞圖片,仲有良心傳媒。我講黑記只包括支持暴徒那班。

大宅

回覆樓主:

我家附近滙豐恒生中銀今日全部正常.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

sandylaw 發表於 19-10-7 15:13
我朋友好勁,去中銀見到部爛屏既提款機照入卡,靠平時記憶照㩒又俾佢成功拎到錢
...

嘩!唔怕食卡呀?

男爵府

回覆樓主:

去馬會場外投注處自助售票機,使用EPS購買現金券。
憑現金券到窗口櫃位兌換現金。

伯爵府

小ice 發表於 19-10-7 15:21
香港被班暴徒搞到咁仲勁啦,臭出國際!一出街,周圍爛溶溶,被塗鴉,被破壞,銀行又打爛,暴徒有咩做唔出? ...

我唔見有報導話中移手機被偷,無需話人眼盲,係唔見報導有講偷嘢啫

首頁
12345...9

尾頁

跳至