時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:41
無人叫你唔出街,就係想你出下去,了解下實況。唔好只係上網,唔啱聽就話人黑,自己出街了解就最清楚。
...

我有出街,米見到商店被人破壞,地鐵站被人破壞law

你有冇出街呀,你那區冇被破壞呀

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:45
我就係上網揾唔到「偷手機」只見爆玻璃,噴漆,唔見你所講「偷」所以我先咁問你,唔係想嘈交
...

唔知你想用咩美言去幫暴徒掩飾呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

wai4919 發表於 19-10-7 15:49

佢呢d黃絲無藥可救,我都唔想回d無良知嘅“人”了,眼盲心盲,一句睇唔到打橫行咩都得,同歪理人講道理,實在不智

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小ice 發表於 19-10-7 15:40
就算無佢,呢件事一樣遲早發生,佢只是藥引嚟,政棍漢奸將來一搵到機會就會起黃色革命,有腦袋嘅人都會諗 ...

我無預知未來嘅能力,總之今次始作俑者係個賤男。藍黃都唔開心。我係想講,唔係黃開心,講真,我無話佢地破壞係啱,但眼見佢地仲勤力過返工返學,我唔見得佢地有幾開心。

伯爵府

小ice 發表於 19-10-7 15:49

有片好似話係南亞人偷

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:53
我無預知未來嘅能力,總之今次始作俑者係個賤男。藍黃都唔開心。我係想講,唔係黃開心,講真,我無話佢地 ...

哈哈哈。。。。8千去到萬五蚊一日,點會唔開心 我知你想講咩,話見唔到佢哋有收錢吖嘛

侯爵府

kitbebe 發表於 19-10-7 14:17
通常紅日ATM都好快無錢, 何況今日係第三日, 相信明天一切正常.

我北區平時下晝已經無錢, 而存錢機就爆晒.

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 15:47
你咁講,曲線支持暴徒姐。仲有人支持,蒙面出街破壞,唔大混亂。

唔好支持暴徒,對社會對其他人都有影響 ...

作為香港人無話支持佢地破壞,和平遊行可接受,暴力無話接受。

依家藍黃都唔開心,最衰喺嗰個殺女友賤男。

伯爵府

開心吸收勳章

白糖糕 發表於 19-10-7 15:53
有片好似話係南亞人偷

暴徒偷野片咁易比人去公開,唔怕比暴徒批鬥

伯爵府

wai4919 發表於 19-10-7 15:49

某些商鋪被破壞,我覺得破壞係唔啱,但今次呢件事,令我覺得日後我會更加支持小店,唔好比大集團壟斷。

唔好只依賴港跌,因年年加價,但質素無進步,仲脫軌。試下改搭巴士小巴電車其他交通工具。無求,港跌就唔敢成日加價

伯爵府

小ice 發表於 19-10-7 15:49

阿小姐,你篇報導係橙新聞,橙新聞係「中聯辦」唔可盡信。唔怪得我揾嚟揾去都唔見有「偷手機」報導。我唔睇大陸新聞sorry

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:55
作為香港人無話支持佢地破壞,和平遊行可接受,暴力無話接受。

依家藍黃都唔開心,最衰喺嗰個殺女友賤男 ...

暴力破壞無話可以接受,但會體諒了解,你是否想這樣講。
去到這情況,黃c仲 理直氣壯這樣破壞, 多得你們包庇。

大宅

其實而家多咗咁多渠道去付錢交易
反而我覺得冇咁緊張
不如你諗下啲店舖開唔開好過啦

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:59
某些商鋪被破壞,我覺得破壞係唔啱,但今次呢件事,令我覺得日後我會更加支持小店,唔好比大集團壟斷。

...

你不講這句,我還支持小店。
你講這句風涼話,我直頭唔想 幫襯小店。

不用怕,我不幫襯,都不會破壞小店做生意,因為我不會極端行為去表達

伯爵府

小ice 發表於 19-10-7 15:55
哈哈哈。。。。8千去到萬五蚊一日,點會唔開心 :joyo ...

我都知你想講,橙新聞係報導實況,不偏不倚無謂再講,點解都唔會有結果。因為已主觀覺得對方一定係錯,唔啱聽就黑記,黑警,但我信任何職業都有好有壞。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:02
阿小姐,你篇報導係橙新聞,橙新聞係「中聯辦」唔可盡信。唔怪得我揾嚟揾去都唔見有「偷手機」報導。我唔 ...

你搵理籍口去掩飾暴徒喇 恭喜你呀 都話你眼盲心盲㗎啦 但唔好意思喎,蘋果都有報呀 只是你選擇性眼盲咋 算啦,搵埋藍黃報道都好,你一樣話唔信,唔係真㗎。。。果然腦殘,回埋今回,不再回你呢d歪理嘅“人”。隨便你啦黃絲

伯爵府

開心吸收勳章

小ice 發表於 19-10-7 15:52
佢呢d黃絲無藥可救,我都唔想回d無良知嘅“人”了,眼盲心盲,一句睇唔到打橫行咩都得,同歪理人講道理, ...

明白,接受唔到他們仲係到 四處散播歪理

伯爵府

wai4919 發表於 19-10-7 16:07
你不講這句,我還支持小店。
你講這句風涼話,我直頭唔想 幫襯小店。

人各有志,你我都有選擇權。

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:09
人各有志,你我都有選擇權。

同你班暴徒講,

我有權選擇去美心食,但牠們令到美心搞成咁,我想選擇都選擇唔到!

伯爵府

小ice 發表於 19-10-7 16:08
你搵理籍口去掩飾暴徒喇 恭喜你呀 都話你眼盲心盲㗎啦 但唔好意思 ...

蘋果一定係黃其實我見你提供係橙新聞,我先講橙新聞係中聯辦。唔好意思,我只睇直播(唔同媒體)亦無訂閱蘋果,你要點都無辦法,因為唔啱聽你耳眼心都係盲,大家咁話

首頁
34567...9

尾頁

跳至