時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:09
人各有志,你我都有選擇權。

方你講得出有權選擇

珍珠宮

2024年龍年勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:08
明白,接受唔到他們仲係到 四處散播歪理

我們不要回啦!佢哋歪理當真理,佢哋思維就好像入左邪教咁,無得救,我哋唔好再同一d無良心無良知嘅“人”講嘢喇

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:10
同你班暴徒講,

我有權選擇去美心食,但牠們令到美心搞成咁,我想選擇都選擇唔到!

你憑咩話我都係暴徒,我都唔可以話你係白衣人,福建幫,我無阻你去美心食,因為我唔係暴徒

男爵府

feclagnes 發表於 19-10-7 16:02
阿小姐,你篇報導係橙新聞,橙新聞係「中聯辦」唔可盡信。唔怪得我揾嚟揾去都唔見有「偷手機」報導。我唔 ...

阿小姐,唔好只睇毒果啊,知己知彼百戰百勝嘛,記得你係佔中時已經成日發表偉論。點呀,睇到香港咁你依加好開心丫,還是你住在美麗的天堂睇唔到香港市民今時今日的苦況?

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:12
方你講得出有權選擇

你係有權選擇。你可以選擇在家食,食其他食店,唔怪得港跌年年加價,質素下降,脫軌都咁多人搭,大集團,港跌堅多謝你,如果你無美心同港跌生存唔到,無人幫到你。

正所謂適者生存。否則只會脫節,迎甚至被淘汰

伯爵府

cch12 發表於 19-10-7 16:15
阿小姐,唔好只睇毒果啊,知己知彼百戰百勝嘛,記得你係佔中時已經成日發表偉論。點呀,睇到香港咁你依加 ...

其實人會變,月會圓,你成日記住舊時?你思為無變過,我無睇蘋果好耐,時代進步,我依家睇直播。唔同媒體嘅「直播」

至於我好開心,係你估?你係我?我講左黃藍都唔開心。最開心係响台灣殺女友嘅賤男。

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:15
你憑咩話我都係暴徒,我都唔可以話你係白衣人,福建幫,我無阻你去美心食,因為我唔係暴徒:unkno ...

你唔係暴徒,係 包庇暴徒的人。

美心被暴徒搞到開唔到門,你是否不住在香港而不知道

大宅

feclagnes 發表於 19-10-7 14:17
唔好嚇人啦,打劫錶行就有,無搶劫小市民。唔好妖言惑眾。

中移動都比人洗劫哂啦,你唔係唔知呀嘛?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

basketboy 發表於 19-10-7 14:08
諗緊使唔使㩒定錢?

需要咪排隊㩒囉,我記得如有需要每日都有人幫提款機入錢已備市民提取。

好耐之前响網上面講過一部櫃員機可以裝160萬現金,如果每人提取㩒2000蚊,即係每部機每日可供800個人有錢㩒。

所以只要你肯排隊實有錢攞,除非有人連續狂㩒好多次啦。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:19
你係有權選擇。你可以選擇在家食,食其他食店,唔怪得港跌年年加價,質素下降,脫軌都咁多人搭,大集團, ...

示威者質素下降這點我仲 擔心,牠們已經被人認定好大機會有暴力行為出現,香港比佢地搞到這樣,無人幫到你

公爵府

回覆樓主:

我樓下商場兩部滙豐都無得撳錢

琥珀宮

feclagnes 發表於 19-10-7 14:48
轉自whatsapp?

又無片,唔係警察,又無出示證件,只係普通市民,大家地位一樣,點解要比銀包同手機佢地 ...

我冇作出任何意見,只係將收到嘅訊息貼上。

至於佢地設路障,路面可能造成塞車,可以絕塵而去咩?唔覺得冇可能,塞住係度,唔合作佢地會破壞架車,唔驚㗎?佢地前兩晚確係設路障搵休班警與家屬喎。

伯爵府

wai4919 發表於 19-10-7 16:24
你唔係暴徒,係 包庇暴徒的人。

美心被暴徒搞到開唔到門,你是否不住在香港而不知道

其實個標題由攞錢,同你講到美心,其實,大家意見不一,無謂再嘈,唔會達到共識。

我之前已同你講左,破壞係唔啱,無話包疪,你咪砌我生豬肉。

如果無美心同港跌你係生存唔到,我都無你辦法。

伯爵府

wai4919 發表於 19-10-7 16:26
示威者質素下降這點我仲 擔心,牠們已經被人認定好大機會有暴力行為出現,香港比佢地搞到這樣,無人幫到你 ...

唔係好明你最後一句,

男爵府

feclagnes 發表於 19-10-7 15:41
無人叫你唔出街,就係想你出下去,了解下實況。唔好只係上網,唔啱聽就話人黑,自己出街了解就最清楚。
...

我琴日帶小朋友出街上堂巴士被困2個鐘出唔到亞皆老街,車上剩下嘅婦幼、長者被迫落車。眼見旺角果D人到處敲炸地鐵站、商鋪、櫃員機等。心情沉重,冇車返屋企嘅惆悵,留有陰影。

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:31
唔係好明你最後一句,

緊係唔明,因為你認為暴徒破壞係幫緊你。

別墅

feclagnes 發表於 19-10-7 15:20
你咁講,曲線話蒙面法係無效。你落下街,實地視察,就好清楚唔係想像咁.....大混亂。唔好太負面,影響自己 ...

我日日都落街幾次,係混亂得好緊要,唔好你睇到既就當全部人同你一樣,你全港咁多區去哂?視察哂民情?個香港被破壞成咁都唔擔心唔負面,相信你都真係好唔鐘意呢個地方

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:30
其實個標題由攞錢,同你講到美心,其實,大家意見不一,無謂再嘈,唔會達到共識。

我之前已同你講左,破 ...

我講得清楚d

冇暴徒,我覺得天下太平,香港好安全。

冇人怕銀行攞唔錢,更加冇人怕 撳錢會畀人打劫。

別墅

小ice 發表於 19-10-7 15:26
睇嚟只有黃絲最開心

佢哋似乎真係覺得無問題
唔好話係咪香港人,直頭係咪人黎架
陰公

首頁
45678...9

尾頁

跳至