時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:09
人各有志,你我都有選擇權。

方你講得出有權選擇

珍珠宮

2021勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:08
明白,接受唔到他們仲係到 四處散播歪理

我們不要回啦!佢哋歪理當真理,佢哋思維就好像入左邪教咁,無得救,我哋唔好再同一d無良心無良知嘅“人”講嘢喇

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:10
同你班暴徒講,

我有權選擇去美心食,但牠們令到美心搞成咁,我想選擇都選擇唔到!

你憑咩話我都係暴徒,我都唔可以話你係白衣人,福建幫,我無阻你去美心食,因為我唔係暴徒

大宅

feclagnes 發表於 19-10-7 16:02
阿小姐,你篇報導係橙新聞,橙新聞係「中聯辦」唔可盡信。唔怪得我揾嚟揾去都唔見有「偷手機」報導。我唔 ...

阿小姐,唔好只睇毒果啊,知己知彼百戰百勝嘛,記得你係佔中時已經成日發表偉論。點呀,睇到香港咁你依加好開心丫,還是你住在美麗的天堂睇唔到香港市民今時今日的苦況?

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wai4919 發表於 19-10-7 16:12
方你講得出有權選擇

你係有權選擇。你可以選擇在家食,食其他食店,唔怪得港跌年年加價,質素下降,脫軌都咁多人搭,大集團,港跌堅多謝你,如果你無美心同港跌生存唔到,無人幫到你。

正所謂適者生存。否則只會脫節,迎甚至被淘汰

子爵府

cch12 發表於 19-10-7 16:15
阿小姐,唔好只睇毒果啊,知己知彼百戰百勝嘛,記得你係佔中時已經成日發表偉論。點呀,睇到香港咁你依加 ...

其實人會變,月會圓,你成日記住舊時?你思為無變過,我無睇蘋果好耐,時代進步,我依家睇直播。唔同媒體嘅「直播」

至於我好開心,係你估?你係我?我講左黃藍都唔開心。最開心係响台灣殺女友嘅賤男。

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:15
你憑咩話我都係暴徒,我都唔可以話你係白衣人,福建幫,我無阻你去美心食,因為我唔係暴徒:unkno ...

你唔係暴徒,係 包庇暴徒的人。

美心被暴徒搞到開唔到門,你是否不住在香港而不知道

大宅

feclagnes 發表於 19-10-7 14:17
唔好嚇人啦,打劫錶行就有,無搶劫小市民。唔好妖言惑眾。

中移動都比人洗劫哂啦,你唔係唔知呀嘛?

超級版主

2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

basketboy 發表於 19-10-7 14:08
諗緊使唔使㩒定錢?

需要咪排隊㩒囉,我記得如有需要每日都有人幫提款機入錢已備市民提取。

好耐之前响網上面講過一部櫃員機可以裝160萬現金,如果每人提取㩒2000蚊,即係每部機每日可供800個人有錢㩒。

所以只要你肯排隊實有錢攞,除非有人連續狂㩒好多次啦。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:19
你係有權選擇。你可以選擇在家食,食其他食店,唔怪得港跌年年加價,質素下降,脫軌都咁多人搭,大集團, ...

示威者質素下降這點我仲 擔心,牠們已經被人認定好大機會有暴力行為出現,香港比佢地搞到這樣,無人幫到你

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

我樓下商場兩部滙豐都無得撳錢

珊瑚宮

feclagnes 發表於 19-10-7 14:48
轉自whatsapp?

又無片,唔係警察,又無出示證件,只係普通市民,大家地位一樣,點解要比銀包同手機佢地 ...

我冇作出任何意見,只係將收到嘅訊息貼上。

至於佢地設路障,路面可能造成塞車,可以絕塵而去咩?唔覺得冇可能,塞住係度,唔合作佢地會破壞架車,唔驚㗎?佢地前兩晚確係設路障搵休班警與家屬喎。

子爵府

wai4919 發表於 19-10-7 16:24
你唔係暴徒,係 包庇暴徒的人。

美心被暴徒搞到開唔到門,你是否不住在香港而不知道

其實個標題由攞錢,同你講到美心,其實,大家意見不一,無謂再嘈,唔會達到共識。

我之前已同你講左,破壞係唔啱,無話包疪,你咪砌我生豬肉。

如果無美心同港跌你係生存唔到,我都無你辦法。

子爵府

wai4919 發表於 19-10-7 16:26
示威者質素下降這點我仲 擔心,牠們已經被人認定好大機會有暴力行為出現,香港比佢地搞到這樣,無人幫到你 ...

唔係好明你最後一句,

大宅

2021勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 15:41
無人叫你唔出街,就係想你出下去,了解下實況。唔好只係上網,唔啱聽就話人黑,自己出街了解就最清楚。
...

我琴日帶小朋友出街上堂巴士被困2個鐘出唔到亞皆老街,車上剩下嘅婦幼、長者被迫落車。眼見旺角果D人到處敲炸地鐵站、商鋪、櫃員機等。心情沉重,冇車返屋企嘅惆悵,留有陰影。

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:31
唔係好明你最後一句,

緊係唔明,因為你認為暴徒破壞係幫緊你。

別墅

feclagnes 發表於 19-10-7 15:20
你咁講,曲線話蒙面法係無效。你落下街,實地視察,就好清楚唔係想像咁.....大混亂。唔好太負面,影響自己 ...

我日日都落街幾次,係混亂得好緊要,唔好你睇到既就當全部人同你一樣,你全港咁多區去哂?視察哂民情?個香港被破壞成咁都唔擔心唔負面,相信你都真係好唔鐘意呢個地方

伯爵府

開心吸收勳章

feclagnes 發表於 19-10-7 16:30
其實個標題由攞錢,同你講到美心,其實,大家意見不一,無謂再嘈,唔會達到共識。

我之前已同你講左,破 ...

我講得清楚d

冇暴徒,我覺得天下太平,香港好安全。

冇人怕銀行攞唔錢,更加冇人怕 撳錢會畀人打劫。

別墅

小ice 發表於 19-10-7 15:26
睇嚟只有黃絲最開心

佢哋似乎真係覺得無問題
唔好話係咪香港人,直頭係咪人黎架
陰公

首頁
45678...9

尾頁

跳至
熱門主題