時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

三個月後,某些香港人何止冇素質,講粗口、跳閘、破壞死物已經是他們最最最輕微的惡行。依家他們直情冇人性,殺人放火、勒索圍毆、搶槍,惡過黑社會,幕幕凶險過拍電影。

我好羞愧,真的唔好意思話自己來自香港

水晶宮

畀面勳章

yaoyao03 發表於 19-10-7 18:46
三個月後,某些香港人何止冇素質,講粗口、跳閘、破壞死物已經是他們最最最輕微的惡行。依家他們直情冇人性 ...

大陸人可能有 D人無質素,
但香港人嗰部份曱甴喺無人性!!

伯爵府

(Samantha) 發表於 19-10-7 18:53
大陸人可能有 D人無質素,
但香港人嗰部份曱甴喺無人性!!
agree

複式洋房

三個月後⋯香港變咗敘利亞
由一個安全嘅城市 就變咗一個恐怖嘅第三世界

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

大陸人無質素都係個人問題,但香港甲曱係想殺人呀,點可以混為一談,這一代都是廢物,社會將來會架空這一代,社會從不會屬於牠們,牠們快會夢醒,佔領青山指日可待。

hungng    發表於 19-10-7 19:02

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我而家去外地都唔敢話自己係香港人,嬲到。。。。

水晶宮

水晶宮

無質素同無人性係兩回事!曱甴禽獸不如!

珍珠宮

Guy21 發表於 19-10-7 18:56
三個月後⋯香港變咗敘利亞
由一個安全嘅城市 就變咗一個恐怖嘅第三世界

大宅

回覆樓主:

比較下,香港人質素差很多,壞人又多,放火打劫樣樣齊!!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

香港人平學歴高些 ,但心地未必比內地人好。

冇錯 某些內地人會隨地吐痰,痾黃金,佢的確有些內地人見到人會主動幫忙的。

大宅

重話自己幾好幾好添 自我感覺良好 扮聖人

子爵府

我之前去澳門順便做facial,全黑➕口罩,然後條街D人一直望住我,搭taxi的時候,司機後面大大個字寫「拒載港獨」,去茶記的時候,我朋友見到我,立刻叫我除口罩,個茶記阿姐知道我係香港來,仲叫我唔好破壞香港⋯

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

nanananana 發表於 19-10-7 20:41
我之前去澳門順便做facial,全黑➕口罩,然後條街D人一直望住我,搭taxi的時候,司機後面大大個字寫「拒載 ...

真定架

伯爵府

國際大都會變國際大笑話

子爵府

Qq555666 發表於 19-10-7 20:46
真定架

你可以去澳門一次,感受下⋯
澳門taxi後排座位好多都有貼
最近呢D節日,基本都係前後都有國旗,
我戴口罩係因為我係去澳門打水光
後面真係忍唔住,要除⋯我澳門朋友話、你穿到咁,D人以為你係曱甴⋯⋯
我話香港最近好唔安全,個茶記阿姨話,係癲咗,唔係唔安全⋯個阿姨仲送咗2個蛋撻俾我,間茶記係聖心幼稚園附近

大宅

因為我D普通話又實在好普通,去親大陸一開聲,周圍的人都知道我是香港人,不過都算好,收到好多暖心的祝福和關懷,要我注意安全,搞到我好似走難咁。哎

大宅

我都系

子爵府

我同friend上深圳行下,食野坐隔離的人以為我哋係廣州人,點知我話係香港人(不是黑衣口罩look),佢哋立即好關心我哋叫我哋小心唔好去人多地方,真係冇耐;仲問好好哋做咩自己搞衰自己,我真係唔識點答

首頁

尾頁

跳至