時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BF ... B%8A-001000141.html

將軍澳市民逼爆調景嶺站 將隧出九龍勁塞車

【星島日報報道】港鐵今早重開列車服務,但仍有13個車站關閉,各區上班上學時間出現大量人龍。其中在調景嶺站,因將軍澳站、坑口站以及寶琳站關閉,該區人流轉到調景嶺站,今早該站出現長長人龍排隊上車,而巴士站亦逼爆;將軍澳隧道往九龍方向嚴重塞車,車龍塞至坑口。

另外,港鐵太和站和上水站等亦出現逼爆情況,多區巴士站亦有大批市民等候巴士,包括馬鞍山、牛頭角、沙田等。

男爵府

Kuromi1127 發表於 19-10-8 08:12
相比之下,咁而家塞下車返工,好少事啦!等下囉,咁撐破壞者

味係,革命總要犧牲

伯爵府

USDS81 發表於 19-10-8 11:14
回覆 whywhite22 的帖子

唉, 仲FWD一張唔知幾時影既相, 話地鐵站根本無事。

仲話入闆機壞咪免費比人搭,可以疏導,又話冇人搞路軌,唔影響行車,話政府專登停港鐵導致混亂。
一時又話係警察喬裝示威者破壞,面對呢種歪理,我哋真係無言!

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jsytsang 發表於 19-10-8 07:40
恭喜佢地,啲[街坊]好支啲死曱甴,咁咪幾好

我係街坊,唔支持曱甴,仲好憎佢地。請留番D口德俾我地班無辜嘅人!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

口水包包 發表於 19-10-8 07:53
偽民主犧牲下啦

你說得對

禁止訪問

珍珠宮

jsytsang 發表於 19-10-8 12:07
咁你地企出來鬧班曱甴先啦!

唔係我作播, 新聞播係啲「街坊」好支持曱甴!!

你傻的嗎?你冇睇電視D人點俾曱甴私了? 警察都叫人留係屋企當幫忙,減少佢地負擔啦!叫人出街鬧曱甴,咁帶唔帶武器好? 將心比己,呢D時候講無良心嘅說話有用咩?

jsytsang    發表於 19-10-8 12:21

珍珠宮

jsytsang 發表於 19-10-8 12:07
咁你地企出來鬧班曱甴先啦!

唔係我作播, 新聞播係啲「街坊」好支持曱甴!!

你回幾個點評就算?我只可以送一句俾你“他朝君體也相同!“記住今日你講過D冷言冷語至好。

禁止訪問

水晶宮

Kuromi1127 發表於 19-10-8 08:12
相比之下,咁而家塞下車返工,好少事啦!等下囉,咁撐破壞者

最好日日都係咁,我真係恭喜佢地

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

支持曱甴的將軍澳黄屍,求仁得仁,最慘是正常的市民也要攬炒~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

jsytsang 發表於 19-10-8 12:35
咩叫回幾個點評就算?係唔想爭拗落去, 唔通你想一直拗落去?

係你撩人先!我地生活係水深火熱之中,俾曱甴攬炒。唔安慰唔緊要,唔該唔好踩多腳!你唔想爭拗落去,咁點解仲要去點評呢D公仔 ?你有理據繼續話我地係抵死嘅,就繼續講。唔想繼續就 好了, 係咩意思?心照啦!

公爵府

fionstone 發表於 19-10-8 08:33
黃C 最想見到的情境
呢d就係香港加油

仲會話D司機好有禮、守規矩嘛

大宅

回覆樓主:

生就累人,死就累真街方

大宅

回覆樓主:

我係將軍澳人,全家痛恨班 pk暴徒!

大宅

回覆 bearcat2003 的帖子

唔好講到咁委屈, 你依家咪係度謂緊lor!

子爵府

今天繼續塞

男爵府

bbkiki2011 發表於 19-10-9 12:42
今天繼續塞

今日地鐵好順利,吾多人

首頁

尾頁

跳至