時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

有見同學仔帶普通口罩,都算乖了,只一個上班族帶黑色。

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 做個好媽打 的帖子

我照戴啊

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

回覆樓主:

北角張祝珊中學, 今早32台有直播

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

Myy4.myy4 發表於 19-10-8 08:38
有,但小咗! 好多學生特登做啲嘢譁眾取寵㗎啦,attention seeking咋嘛,唔使理佢哋呀! 已經講到明話非醫 ...
我都同意系嘩眾取寵!

男爵府

tester5 發表於 19-10-8 08:51
我完全冇留意呢樣野喎。
香港每人都有自由,帶、唔帶,各人都有各人既自由。唔需要label任何帶 ...
對,是有自由, 但今天戴黑口罩那些很明顯就是挑戰法律底線, 嘩眾取寵, 以為自己好型, 覺得這樣爭取民主很自豪! 其實蠢到一無是處!令人鄙視!!!!

大宅

Angleman 發表於 19-10-8 08:08
我今日返工見到一班中學生全帶黑色口罩,覺得自己好型咁,呢間仲要係b1中學,冇眼睇
...

有,唔知佢地咩心態?重講哂粗口添
~~MAG~~

男爵府

今早巴士好多中學生, 我觀察了一下, 慶幸只有一個女中學生戴黑色口罩, 而且就要關門了才想起要下車, 被我寸她:“ 阻住其他人, 而且都講了不許戴口罩了, 還戴黑色口罩。” 個女仔沒有出聲, 急匆匆下車走人!見到都好惱, 不知所謂! 是不是覺得自己好型, 廢物!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

auroresy 發表於 19-10-8 12:09
對,是有自由, 但今天戴黑口罩那些很明顯就是挑戰法律底線, 嘩眾取寵, 以為自己好型, 覺得這樣爭取民主 ...

我從來唔標籤人帶口罩,可能人地身體唔好呢,你睇班警員自己都由頭包到落腳,有需要就帶架la.

好小事。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

毒菇一味 發表於 19-10-8 08:35
今朝親自送仔返學,一直都無見到有人戴口罩,但佢學校入面,竟然有1個戴住黑色口罩既男學生企正係大門,似 ...

咁狼死

大宅

有見到一兩個,以為自己好型咁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔好理佢地,只想引人注意,我真係唔信佢地會戴到天荒地老,你估唔焗架!跟細路仔爛地一樣,話知佢磨爛條衭,唔起身!
Minniemouse:-P

男爵府

其實嗰班儍仔學生係咪打算日日帶住口罩返學?其實都好焗吓,唔知佢哋可以為「公義」堅持帶口罩帶到何年何月呢。希望佢哋唔好焗到塊面生熱痱或有個陰陽口罩印啦

男爵府

tester5 發表於 19-10-8 12:12
我從來唔標籤人帶口罩,可能人地身體唔好呢,你睇班警員自己都由頭包到落腳,有需要就帶架la.

好小事。
身體不好請戴普通口罩, 黑色一看大家都知道不是一般的不舒服, 應該是腦有問題的不舒服!!!警員和暴徒怎能同樣標準!!! 警員再不保護自己, 還不被成班瘋狂到自己阿媽都不認的暴徒打死! 你應該有點常識才行!

男爵府

我今日返工見到一班中學生全帶黑色口罩,覺得自己好型咁,呢間仲要係b1中學,冇眼睇
...

有本事一世都帶

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

auroresy 發表於 19-10-8 12:25
身體不好請戴普通口罩, 黑色一看大家都知道不是一般的不舒服, 應該是腦有問題的不舒服!!!警員和暴徒怎 ...

黑色有保暖作用,秋天、冬天將有更多人帶黑色口罩。

請不要無限聯想,自己辛苦呢。

水晶宮

回覆樓主:

黑口罩的一定係

大宅

...
我都覺得而家d人就算單拖出街都要戴住黑色口罩,以為自己好型好權威?慌死唔知佢係曱甴咁!見到佢哋真想嘔!定係黑口罩已經溶蝕咗响塊面除唔甩?希望佢哋堅持連食飯瞓覺都戴住口罩啦!

大宅

jumphigh 發表於 19-10-8 10:53
**** 該帖被屏蔽 ****
中國人留响中國土地有乜問題?點解要無端端去北韓?係咪因為北韓而家都開放旅遊業?咁遲d去觀光下都唔錯呀!

香港見唔到有奴隸喎!

首頁

尾頁

跳至