時政擂台

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

joyce121 發表於 19-10-8 10:33
回覆 wastewater 的帖子

我係和理非黃絲又點,深藍絲好好咩?

黃絲真係恐怖,順我者昌, 逆我者亡,周圍破壞,放火,圍人,唔識尊重人

男爵府

jumphigh 發表於 19-10-8 10:59
等於bk, 呢度啲藍屍都容不下其他聲音

我們最多都係言語講服你
似你周圍去搞人圍人咩

子爵府

我退group 前會留低説話,好似心情好難受,就嚟抑鬱等,要暫時離開,叫admin 幾個月後再加我,咁就唔會令自己繼續見到啲唔想見到嘅資訊,又不會得失一班朋友。

子爵府

回覆樓主:

其實咁多黃c一邊話唔支持暴力,但一邊又話理解佢地黑衣,黑衣只會一直覺得自已暴力無錯,因為係會被理解,咁暴力只會一直升級
呢刻係咪應該唔好再支持佢地,等大家都停一停先
唔好再講無警察無暴力,無警察又鬧,有警察又鬧,警察唔係d人想佢幾時出黎先出

fatmth    發表於 19-10-10 12:52

水晶宮

回覆樓主:

呢d唔係朋友
唔會同咁嘅廢物做朋友

子爵府

坐我隔離既同事低能仔一般,次次睇睇下新聞就大嗌:做咩拉大肚婆呀、做咩小朋友都打、哎警察變態架、好恐怖呀、個流膿長好靚呀⋯⋯做咩無地鐵架,駛唔駛呀?做咩要排隊襟錢?燒得好勁咩?好怕警察呀、黑衫佢今日會唔會拉我架?」無知又低B,好想搵塊布窒住佢把低能口

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jasprincess 發表於 19-10-8 12:23
今日我都有個朋友咁講,話佢地抵死. 我好傷心點解一個朋友既良知咁低. 好似邪教洗左腦
...

冇咩好傷心,自己作為自己負責。冇人比權、指示、要求、代表權佢地去做任何事。

所以,任何行為都要自己受

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小肉妹 發表於 19-10-10 08:02
坐我隔離既同事低能仔一般,次次睇睇下新聞就大嗌:做咩拉大肚婆呀、做咩小朋友都打、哎警察變態架、好恐怖 ...

我屋企都有件,一平和咁同佢講我聽講既事,我都冇話自己同意或者再pass on。但真系冇野傾就update下聽到朋友講既野,佢次次都話系唔系真架。。。

我冇要求同意定支持,只系當八卦野討論下。但次次就質疑我既智慧咁反駁,終於昨晚丙佢一鑊,同佢講分享資訊姐,我都冇話一定系真一定要support。叫佢收聲 勁爽啊

大宅

wastewater 發表於 19-10-8 10:27
日日聽到佢地對警察,同「小朋友」既感受。

只覺歪理一堆,心裡面好難受。

最弊係家庭群組

大宅

迷你人 發表於 19-10-8 10:35
這個問題我曾思考左好耐,好多人覺得政治野,唔應該因這些而影響到大家的關係...
不過我已諗得好清楚,這些 ...

你講得啱,。所以就算佢地無係group. 講。 只係不停係facebook發佈假新聞, 不停罵罵罵。 我都好left group

男爵府

psyche0306 發表於 19-10-8 10:46
BK好多都係深藍........都係歪理一堆語無論次。

不過我睇到既係當只有BK同撐警FB群組外,係現實中 ...

可以舉一個例嗎,謝謝

子爵府

wastewater 發表於 19-10-8 10:52

我都有調轉諗係咪自己睇錯,但我真係唔認為中立係無良知 ...

同意,唔認同黃屍,當中立都比人罵時,你會發現黃屍爭取緊嘅自由民主很可笑,超屈機,只有黃屍曱甴講嘅才是真理,不認同的全是5毛,腦殘,冇良知

大宅

回覆樓主:

家長group都有少數家長深黃,佢地sent佐幾篇後,無人理佢就自動收聲,我都有衝動退group,但諗深一層由佢地講,無人理咪收聲囉。其他gp好彩無咋,有都係佔少數

子爵府

早排我同事係搵仔被起底,原因佢男友係警察,連我地公司名都出埋黎,我係群組呻話公司有無聊人打黎搵我同事,好過分!我既黃絲友竟話一隻手拍唔響,點解咁仇警係有原因,叻另個就話明白暴徒心態可理解,我極想爆粗,唔x係呀?禍及親人都可理解,我到家陣都冇野想同佢地講,時時話約出黎玩,我冇應機,點知你地人會唔會洗我仔女腦

男爵府

Higg 發表於 19-10-9 10:17
藍絲就可以拎劈人
開車撞到人殘癈
撞完人就無事

我就同你理性分析,司機表示當時係比暴徒強行進入車廂襲擊,干擾駕駛,以致車輛失控,撞毁及撞傷人,呢啲全部都有片證明到,車門被打開,有數名暴徒從車廂走出,呢啲你又點解釋呢?點解會覺得啲暴徒啱?

仲有,如果當時司機係蓄意撞傷人,比暴徒捉咗,點解唔係應該交俾法律制裁,點解行私刑打死佢哩?

司機受傷瞓院,都俾人起底,話要搞佢,咁又啱唔啱呢?

請回答

男爵府

Higg 發表於 19-10-9 10:38
場運動6月份我留意到依家

最初100萬和平出黎

請你先觀看此片段,片段內示威者不斷攻擊警方,請解釋何為沒有暴力,手無寸鐵
https://youtu.be/KSkZ3yEFQsw

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

fatmth    發表於 19-10-10 13:21

男爵府

6月9號,已經開始襲擊警方,怎能說手無寸鐵啦,請回答
https://youtu.be/_nM2xOY_pgM

大宅

回覆樓主:

我啲媽媽gp,舊同學gp &小朋友學校gp都係深黃,日日鬧警察,對所有破壞視而不見,不過我唔會喺gp出聲,只是默默記住那些人需要保持距離,其實佢地出聲都係好事,可以看清那些人值得做朋友......
總之佢有佢地繼續日鬧夜鬧,怨天怨地,我有我繼續開心吃喝玩樂去旅行,同時亦教導小朋友奉公守法,尊敬師長,孝順父母

榮盛    發表於 19-10-10 08:54

別墅

Small_Panda 發表於 19-10-10 08:31
我就同你理性分析,司機表示當時係比暴徒強行進入車廂襲擊,干擾駕駛,以致車輛失控,撞毁及撞傷人,呢啲 ...

就係件事講
如果佢俾人施暴既,咁多人圍住係開唔到車,正常係開唔車(有冇片去證實)
係個女仔係行人路俾司機撞到重傷
但最後新聞真係司機有50萬收

因為有次將軍澳連儂場,有藍絲斬黃絲
記者重傷入院,但原告變被告

別墅

願望石 發表於 19-10-8 10:37
平時再仇警我都忍啦,但淨係讚同私了,燒銀行港鐵店舖,丟汽油彈呢幾樣我真係忍唔到,就算點解釋都冇可能 ...
同意

首頁
45678...10

尾頁

跳至