懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

無時無刻都反胃,但又嘔晤到,肚餓更反胃,但食乜都係苦,唔想食,好難頂啊!依家先5 week.有無人知有乜方法可以改善啊?

別墅

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
maymay4245 發表於 19-10-8 11:14
無時無刻都反胃,但又嘔晤到,肚餓更反胃,但食乜都係苦,唔想食,好難頂啊!依家先5 week.有無人知 ...

有無試下食junk food? 麥當勞,茶餐廳果d
我知係好唔健康,但聽好多媽媽講都話食junk food反而食得落

複式洋房

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
無時無刻都反胃,但又嘔晤到,肚餓更反胃,但食乜都係苦,唔想食,好難頂啊!依家先5 week.有無人知 ...

我都成日有啲反胃,你可以試下飲支裝鮮橙汁,不過多糖,無事就唔好成日飲,但無胃口飲一飲係會好啲嘅。

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 wintermamamama 的帖子

我都係咁wo....濃味野...味精野食到....但家ge清菜白烚一d都食唔落

洋房

發表於 前天 11:36 |顯示全部帖子
wintermamamama 發表於 19-10-10 14:55
有無試下食junk food? 麥當勞,茶餐廳果d
我知係好唔健康,但聽好多媽媽講都話食junk food反而食得落

麥當勞算係ok啲嘅,但又唔可以一直食,已經個幾星期,完全無改善。

複式洋房

發表於 前天 12:29 |顯示全部帖子
maymay4245 發表於 19-10-15 11:36
麥當勞算係ok啲嘅,但又唔可以一直食,已經個幾星期,完全無改善。

我都係由5 week 到依家16 week,日日反胃冇胃口,但冇嘔,日日肚餓但咩都唔想食,好辛苦!
我自己就有食過公仔麵(唔係隻隻味都食得落)、m記巨無霸、脆辣雞腿包餐(薯條食唔落轉粟米)、試過酸辣米粉米線譚仔個d(唔係次次食到)、自己煮飯(白飯、清炒菜、榨菜肉絲,檸檬烏頭)
每日話比自己知:挨過一日就一日,好快會有返胃口!

加油啊!一齊挨到有胃口個日!

複式洋房

發表於 前天 12:59 |顯示全部帖子

之前聽jm講萬寧有止嘔帶買,個原理好似係按住某個穴位

大宅

發表於 昨天 04:23 |顯示全部帖子

回覆樓主:

有無試過梳打餅?

大宅

發表於 昨天 10:45 |顯示全部帖子
我唔知點解今胎好有胃口食酸辣既野,但原本我係唔食辣的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊